1.5 Trilyon Dolarlık Şirket Bu Altcoin’e Dikkat Çekti: Kurumsal Yatırımcı Buraya Akacak!

1 year ago 68

Bitcoin (BTC) sert bir kış döneminden geçerken, önde gelen bir varlık yönetimi şirketinin yöneticisi bu altcoin'e dikkat çekti.

Sandy Kaul: Ethereum ve Staking!

1,5 trilyon dolarlık varlık yönetimi devi Franklin Templeton'da üst düzey bir yönetici, Ethereum (ETH) staking getirisinin kripto para piyasalarına katılmak isteyen  kurumlar için büyük fırsatlar sunduğunu söylüyor. Goldman Sachs eski yöneticis Raoul Pal ile yaptığı yeni bir röportajda Pal, Franklin Templeton'ın kıdemli başkan yardımcısı Sandy Kaul'a Ethereum staking'in kurumsal yatırımcıyı sektöre çekmeye yardımcı olup olamayacağını sordu. Bilindiği üzere, Merge güncellemesi sonrasında, hisse kanıtı (PoS) sistemine geçen Ethereum, enerji konusunda çarpıcı bir devrim yaratmıştı. Çevresel faktörleri neden olarak işaret eden Tesla başta olmak üzere bazı kurumlar, kripto paralara yönelik eleştirilerde bulunmuşlardı. Kaul, Ethreum'un yeni ekosistemi ile kurumsal yatırımcıyı piyasaya çekebileceğini iddia ediyor. Yönetici, kripto para endüstrisinin gelişiminin, kurumların kontrolü ele geçirmek için büyük piyasa indirimlerine saldırdığı 2000'lerin ortasındaki hedge fon sektörünü hatırlattığını söylüyor.

Kaul'a göre, 2008'e kadar riskten korunma fonu endüstrisinde yaşananlar gerçekten iyi incelenmeli. Üç yıllık bir dönemde neredeyse 2 trilyon dolarlık varlıkların geldiğini gördük. Çökmeden önce kripto para piyasasının değerinin 3 trilyona çıkması, bunu kanıtlıyor. Uzmana göre, giderek artan sayıda kurumsal yatırımcının kervana katılması olası. Kurumlar, regülasyon ve net düzenlemeler için bekliyor. Portföylerinde gerçekten yaratıcı olmak isteyen kurumlar, kripto para sektörüne giriş yapacaklar. Kaul, kurumların rakiplerinin kâr ettiğini gördüğü bir sonraki boğa koşusu sırasında başka bir kurumsal benimseme dalgasının muhtemelen gerçekleşeceğini söylüyor.

Merge, Uzun Vadede Fark Yaratacak!

Son aylarda, Ethereum ağı, Merge güncellemesi nedeniyle kripto para topluluğunun odak noktası olmuştu. Tarihi güncelleme duyurusu, Ethereum’un fiyatının ivme kazanmasını sağlamıştı. Ancak, piyasadaki volatilite artarken, ETH de 1.200 doların altına düştü. Uzmanlara göre, ağı Hisse Kanıtı’na (PoS) geçirecek Merge güncellemesi Ethereum için önemli bir katalizör görevi görecek.

Bu sayede Ethereum, daha hızlı işlemlere ve daha az enerji tüketimi ile konumunu sağlamlaştıracak. Bununla birlikte, kısmen Federal Rezerv’in faiz oranlarını artırarak enflasyonu kontrol altına almaya yönelik para politikası da Ethereum’a darbe vurdu. Ancak uzmanlar uzun vadede ETH'nin yeni zirvelere ulaşacağını iddia ediyor.

Read Entire Article