1 Bitcoin Kaç Dolar? BTC Yıl Sonu Uzman Tahminleri

2 years ago 110

Piyasada 10 Kasım’dan bu yana devam eden belirsizlik ve düşüş durumu sürüyor. Kripto para birimleri bu süreç içinde her ne kadar ara yükselişler yaşasalar da genel olarak son birkaç aydır düşüş piyasasında olduğumuzu ifade edebiliriz. Peki, Bitcoin fiyatında güncel durum ne ve 2022 yılı BTC fiyat tahminleri ne yönde?

1 Bitcoin Kaç Dolar?

Yazının kaleme alındığı an itibari ile 1 Bitcoin 37.434 dolardan işlem görüyor. Son 24 saat içinde bir miktar geri çekilen BTC yaklaşık olarak %0,48 dolar ile ilerliyor. buna ek olarak lider kripto para biriminin 521.368 TL’den işlem gördüğünü de ifade edebiliriz.

Bitcoin’in yanı sıra şu anda altcoin’lerde de aşağı yönlü hareketlerin olduğunu görüyoruz. Geçtiğimiz günlerde toparlanmaya başlayan kripto para birimlerinin, Rusya-Ukrayna gerginliği sebebiyle yeniden yönü aşağı çevirdiği ifade edilebilir. Ancak her ne kadar düşüşler yaşansa da Bitcoin önemli seviyelerin üzerinde kalıyor ve bu da piyasada bir nebze olsun rahatlama sağlıyor.

Bitcoin Yıl Sonu Tahminleri

Uzman isimler özellikle Mart ayı itibari ile Bitcoin’in ve aslında tüm piyasaların derin bir nefes alabileceğini ifade ediyor. Çünkü Mart ayında FED’in faiz artırması bekleniyor ve bu faiz artışından sonra kısa vadeli volatilite görülse de sonrasında fiyatların yeniden yönü yukarı çevireceği düşünülüyor.

Pek çok uzman ismin açıklamasına göre Bitcoin 2022 yılı sonunda önce altı haneli rakamları görecek. Ancak bazı strateji uzmanları BTC’de 150.000 dolarlık seviyenin görülmesinin 2023 yılını bulabileceğini ifade ediyor.

Bunlara ek olarak eğer Rusya-Ukrayna arasındaki durumlar ciddileşir ve FED 2022 yılında arka arkaya faiz artırımı yaparsa Bitcoin ve altcoin’lerin bir süre daha düşüş eğilimini devam ettirebileceği düşünülüyor. Dolayısıyla yatırımcıların piyasayı takipte kalmasında ve atılacak adımlar doğrultusunda kararlar almalarında fayda var.

Read Entire Article