1 Milyar Adet XRP Piyasaya Sürüldü! Bu Ne Anlama Geliyor?

2 years ago 90

San Francisco merkezli blockchain ödeme şirketi Ripple, Bithomp'un XRP Ledger gezgini tarafından sağlanan verilere göre, iki emanet cüzdanından 1 milyar XRP token’ını piyasaya sürdü.

XRP Arzında ve Fiyatında Son Durum

  • CoinMarketCap tarafından sağlanan verilere göre, XRP son 24 saatte %2 düşüş yaşadı. Token şu anda büyük spot borsalarda 0,37 dolardan işlem görüyor. 2017'de şirket, toplam XRP arzının %55'ini bir dizi emanet cüzdana kilitlemişti. Dolaşıma sokulabilecek yeni toen sayısını ayda 1 milyar XRP ile sınırladı.
  • XRP'de yaşanan son düşüşün yeni token’ların piyasaya sürülmesi ile alakalı olmadığı ve Bitcoin fiyatında yaşanan geri çekilme ile bağlantılı olduğu düşünülüyor. Çünkü Ripple’ın genel olarak piyasaya sürdüğü token’ların önemli bir kısmını yeniden emanet cüzdana gönderme eğiliminde olduğu ifade ediliyor.
  • Her ayın ilk gününde gerçekleşen kilit açma prosedürünün öngörülebilirliği nedeniyle, bu durumun, XRP tokeninin fiyatı üzerinde neredeyse hiçbir etkisi olmadığı ifade ediliyor. Ayrıca bu token’ların çok büyük bir kısmının borsalara taşınmadığı da ifade ediliyor.

  • Ripple ikinci çeyrekte 408 milyon dolar değerinde XRP sattı. Satışlardaki artış, temel olarak İsteğe Bağlı Likidite hizmetinin artan popülaritesine bağlanıyor. Diğer yandan Ripple kurucu ortağı Jed McCaleb da kalan XRP tokenlerini geçen ay sattı.
  • Piyasanın popüler kripto para birimlerinden olan XRP’nin şu anda piyasa değeri CoinMarketCap verilerine göre 18,4 milyar dolar değerinde ve XRP en büyük 6. kripto para konumunda bulunuyor. Ayrıca şu anda dolaşımda yaklaşık olarak 43,3 milyar adet XRP bulunuyor.
Read Entire Article