1 Shiba Kaç TL? SHIB Yeni Rekor Kıracak Mı?

2 years ago 95

Lider kripto para birimi Bitcoin (BTC) yükseliş ile geçen iki günden sonra bugün nispeten stabil hareket ediyor. Bazı kripto para birimlerinde ise artışların devam ettiği görülüyor. Bitcoin 22.000 dolar üzerinde kalmak için çabalarken piyasanın en popüler meme token’larından olan Shiba Inu’nun (SHIB) fiyat hamlelerine bir göz atalım.

1 Shiba Kaç TL?

Shiba tüm dünya ile birlikte Türkiye’de de büyük bir kitlesi olan kripto para birimleri arasında yer alıyor. Yazının kaleme alındığı sırada 0,00020 TL’den işlem gören Shiba’nın son 24 saat içinde yüzde %6 oranında artış yaşadığı ifade edilebilir. SHIB, son yükseliş sırasında 0,00021 dolara kadar yükselmişti.

Bunlara ek olarak dolar bazında bakıldığında Shiba yazının yayına hazırlandığı sırada 0,00001190 dolardan işlem görüyor ve yükseliş sırasında 0,000012 dolara kadar yükselmişti. Dolayısıyla şu an için Shiba’da 0,000012 doların bir direnç olarak işlem görebileceği ifade ediliyor. Eğer yükseliş eğilimi devam ederse 0,000012 dolar üzerinde Shiba’nın 0,000015 dolarda güçlü bir direnç ile karşılaşabileceği düşünülüyor.

Shiba Yeni Rekor Kıracak Mı?

Aslında Shiba’nın piyasada kalıcı olup olamayacağı yönündeki tartışmalar hala devam ediyor. Bir kesim SHIB’de yaşanan gelişmeler dolayısıyla kripto para biriminin artık kalıcı olduğunu ifade ederken bazıları da ne olursa olsun Shiba’nın bir gün piyasadan silineceğini ifade ediyor. Dolayısıyla şu anda Shiba’nın 0,000088 dolarlık rekorunu yeniden kırıp kıramayacağı net değil. Ancak grafiklere bakıldığında yeni ATH için oldukça uzun bir yol var.

Bildiğiniz gibi Shiba Inu, gerek yakımlarla gerekse de yeni metaverse projesi ile adından sık sık söz ettiriyor. Shiba CoinMarketCap verilerine göre şu anda 6,5 milyar dolar piyasa hacmi ile 15. sırada yer alıyor. Shiba’nın önünde ise meme token konusunda Dogecoin (DOGE) bulunuyor. DOGE, 9 milyar dolarlık piyasa değeri ile en büyük 10. kripto para konumunda.

Bu noktada yatırımcıların kendi araştırmalarını yaparak meme token konusunda dikkatli olmasında hala fayda olduğunu belirtmek gerekiyor.

Read Entire Article