100 Milyon Dolar Serveti Olan SEC Başkanı’na Yolsuzluk Suçlaması: İstifa Kampanyası!

2 years ago 97

 SEC Başkanı Gary Gensler, göreve geldiği günden beri kripto para karşıtı yaklaşımı ve tartışmalı politikaları nedeniyle eleştirildi.

SEC Başkanına Ağır Suçlamalar!

Gary Gensler, kripto paraları menkul kıymetler olarak kabul ederek ve geçmişteki SEC kararlarını hiçe sayarak sektör üzerinde yargı yetkisi talep ediyor. Gary Gensler aleyhine Change.org'da başlatılan bir dilekçe kampanyası, yolsuzluk ve piyasa manipülasyonu iddialarının ardından büyük ilgi gördü. Dilekçeye göre, Gary Gensler'in, Citadel Securities tarafından yapılan açığa satış, dark pool işlemlerinin (karanlık havuz) kötüye kullanılması ve perakende yatırımcıları dolandırıcılıktan koruyamaması nedeniyle istifa etmesi isteniyor. ''Dark pool, ''hisse senedi işlemlerinde büyük ve kurumsal yatırımcıların yaptığı alım satım işlemlerinin diğer yatırımcılar tarafından anlık olarak takip edilmemesini sağlayan, türkçede kör havuz veya karanlık havuz olarak adlandırılan bir uygulama''  olarak tanımlanabilir. Bu arada, Citadel borsayı manipüle etmesine rağmen çalışmaya devam ediyor. Şimdiye kadar, dilekçe yaklaşık 16.000 oy aldı ve Change.org'da en çok imzalanan dilekçe oldu.

Gary Gensler, Vanguard Group ve BlackRock aracılığıyla AMC Theatres ve GameStop gibi kripto para odaklı hisse senetlerini shortlamakla da suçlanıyor. Son zamanlarda, Ripple'ın (XRP) avukatı John E. Deaton, Vanguard Group'un, başkana ait olan Annabel Lee LLC ve Marital Trust isimli firmalar için Gensler'in fonlarını yönettiğini açıkladı. SEC Başkanı, %90'ı Vanguard tarafından yönetilen 100 milyon doların üzerinde servete sahip. Deaton ayrıca, Gensler'in kripto paraları menkul kıymetler olarak sınıflandırmaya devam ettiği için sektör üzerinde yargı yetkisi talep etmek istediğini söyledi. Başkan ayrıca, yatırımcıları daha iyi korumak için kripto para borsalarıyla çalıştıklarını iddia ederek borsaları kendisiyle çalışmaya davet etti.

SEC, Yasaları Hiçe Sayıyor

Gary Gensler, XRP yatırımcıları, ABD Kongresi ve diğer finansal düzenleyicilerle görüşmeyi sürekli olarak reddetti. Dahası, Gary Gensler yönetimindeki SEC, geçmiteki SEC kararlarından ve görüşlerinden kaçınıyor gibi görünüyor. Örneğin, Ripple aleyhindeki davada SEC, mahkeme kararına rağmen Hinman'ın 2018 konuşmasının taslaklarını açıklamayı reddediyor.

SEC Başkanı Gary Gensler, kripto paraların Emtia Vadeli İşlem Kontratları Ticaret Komisyonu (CFTC) tarafından değil SEC tarafından düzenlenmesi gerektiğine inanıyor. Ripple aleyhindeki SEC davası, XRP yatırımcıları ve Ripple lehine ilerlerken, SEC, kayıt dışı menkul kıymetleri listelediği için kripto borsası Coinbase'i hedef aldı. Kurum ayrıca, bazıları yakın zamanda Coinbase tarafından listelenen 9 tokeni menkul kıymetler olarak kategorize etti.

Read Entire Article