105 Dolardan Çakılan Altcoin İçin Toparlanma Belirtileri Geldi! Fiyat Fırlayabilir!

1 year ago 56

Litecoin (LTC) fiyatı Şubat ayının ortasından bu yana düşüyordu ancak kısa vadeli bir yükseliş formasyonu içinde işlem görüyor olabilir. Bu formasyon ilk sıçramayı gerçekleştirmiş olsa da uzun vadeli trendin hala düşüş eğiliminde olması muhtemel olabilir.

Litecoin Fiyatı Dirençte Takıldı

LTC'nin fiyatı Haziran 2022'den bu yana artış göstermekte. Şubat 2023'te yıllık zirvesi olan 105,80 dolara kadar yükselmişti. Ancak, ortalama 100 dolar fiyatta bulunan uzun vadeli yatay direnç seviyesini geçemedi ve iki kez reddedildi (kırmızı simgeler). Bu seviyelerde gördüğü redler, önemli bir düşüşü beraberinde getiren bir düşüş formasyonu olan çift tepe formasyonuyla sonuçlandı. Fiyat, formasyonun oluşmasından kısa bir süre sonra düşmeye başladı.

Ayrıca, haftalık Göreceli Güç Endeksi (RSI) düşüş eğilimi göstermekte. RSI, trader'lar tarafından bir piyasanın aşırı alım veya aşırı satım olup olmadığını değerlendirmek ve bir varlığın biriktirilip biriktirilmeyeceğini veya satılıp satılmayacağını belirlemek için kullanılan bir momentum göstergesi olarak görülebilir.

50'nin üzerindeki okumalar ve yukarı yönlü bir trend, boğaların hala bir avantaja sahip olduğunu gösterirken, 50'nin altındaki okumalar bunun tersini işaret edebilir. Çift tepe sırasında, Litecoin fiyatı ile RSI arasında düşüş eğilimli bir sapma meydana geldi, bu da momentumdaki artışın fiyat artışına eşlik etmediği anlamına geliyor. RSI şu anda 50'de olduğundan, çizginin altına düşmesi trendin düşüş eğiliminde olduğunu teyit edebilir.

LTC Fiyat Düşüş Eğilimini Tersine Çevirebilir Mi?

Kısa vadeli altı saatlik zaman dilimindeki teknik analiz, LTC fiyat tahmininde daha yükseliş eğilimi gösteriyor. Dolayısıyla, fiyatın en azından kısa vadede sıçrama yapma olasılığına izin verebilir. Bunun üç ana nedeni bulunuyor.

Birincisi, fiyat azalan bir paralel kanal içinde işlem görüyor. Bu kanallar genellikle düzeltici yapılar içerebilir. Yani kanalda yaşanabilecek bir kırılım en olası senaryo olarak görülebilir. Fiyatın kanalın üst kısmında işlem görmesi, nihai bir kırılma olasılığını artırıyor olabilir.

Ardından, Litecoin fiyatı daha önce altına doğru kırıldıktan sonra 79 dolarlık destek alanını geri aldı (kırmızı daire). Yukarı yönlü hareketler genellikle bu kırılımları takip eder, çünkü satıcılar fiyatı aşağı çekemediğinde ortaya çıkar.

79 dolarlık destek, yatay bir destek alanı ve 0,618 Fib geri çekilme destek seviyesi tarafından oluşturulmuş olabilir. Bu bölge çok önemli bir destek alanı olarak görülebilir. Son olarak, altı saatlik RSI artıyor. Gösterge 50'nin üzerinde olsa da, yukarı doğru hareket etmesi ve aşırı satım bölgesinin dışına çıkması bir yükseliş işareti olabilir.

Sorumluluk Reddi: Bu yazıda yer alan bilgiler kesinlikle yatırım tavsiyesi içermez. Yatırımcılar, kripto para birimlerinin yüksek volatiliteye sahip olmaları dolayısı ile risk taşıdıklarını bilmeli ve işlemlerini kendi araştırmaları doğrultusunda gerçekleştirmelidir.

Read Entire Article