11 Yıldır Kusursuz Çalışan Göstergeden Bitcoin ve Altcoin’ler için Kritik Sinyal

2 years ago 92

Teknik analizde en popüler ve zaman içinde test edilmiş göstergelerden biri olan Göreceli Güç Endeksi (RSI), en büyük kripto paranın son birkaç aydır son derece düşük fiyatlardan işlem görmesinden dolayı Bitcoin'de ve onunla birlikte altcoin'lerde yaklaşmakta olan büyük bir sıçrama için önemli bir sinyal veriyor.

11 Yaşındaki RSI Kanalı

En büyük kripto para Bitcoin'in iki haftalık fiyat grafiği, yatırımcıların en az dört kez test edilmiş ve yerel geri dönüş noktalarını belirlemek için doğru bir araç olarak hareket eden 11 yaşındaki RSI kanalını görmelerini sağlıyor.

Kanal sayesinde, 2019'da BTC'nin mevcut tüm zamanların yüksek seviyesi (ATH) olan 69 bin dolara ulaşmasını sağlayan kripto para piyasalarının en büyük yükseliş trendinin başladığı çok önceden tespit edilebildi. Kanal, ayrıca ters yönde çalışarak, yatırımcılara geri dönüşün neredeyse tam noktasını ve yükseliş trendinin sonunu da bildirdi.

Göreceli Güç Endeksi, yatırımcıların, fiyat hareketleri ile çeşitli hareketli ortalamalarla karşılaştırarak bir varlığın ne zaman aşırı alımda olduğunu veya aşırı satımda olduğunu saptamalarına yardımcı olan, oldukça önemli bir teknik analiz aracıdır. Yatırımcılar, bir varlığın güncel durumunu RSI'ya bakarak belirleyerek pozisyon girişlerini ayarlayabilir ve buna göre hedefler koyabilir.

RSI'ye Ne Kadar Güvenilebilir?

Göstergenin piyasalardaki son geri düşüşü başarılı bir şekilde belirlediği gerçeği göz önüne alındığında, teknik analizde en doğru araçlardan biri olmaya devam ediyor denilebilir. Ne yazık ki, Bitcoin'in mevcut fiyatlarından bir sıçrama yapması, mutlaka tam bir geri dönüş görüleceği anlamına gelmiyor.

RSI, yalnızca varlığın aşırı alımda veya aşırı satımda olduğunu gösterir. Bu da fiyatın ters yönde hareket etmeye başlam ihtimalinin de masada olduğunu gösterir. Ancak bu, bir noktada fiyatın muhakkak aşırı alımdayken düşeceği veya aşırı satımdayken yükseleceği anlamına gelmez. Bugüne gelince, Bitcoin bir tarafta kısa vadeli bir sıçrama sinyali verirken, öteki tarafta düşük ticaret hacmi ve sürekli para girişi yoksunluğuna dair yükselişi desteklemeyecek işaretler gösteriyor.

Bitcoin, yazım sırasında günlükte yüzde 2,17 yükselişle 23 bin 508 dolardan işlem görürken, en büyük altcoin Ethereum ise gün içinde yüzde 1,73 yükselişle bin 666 dolardan alınıp satılıyor.

Read Entire Article