12 Trilyon Dolarlık Şirketten 2 Kripto Para İçin Tahmin!

2 years ago 88

Yönetimi altında yaklaşık 12 trilyon dolar bulunan dünyanın en büyük varlık yönetim şirketlerinden biri açıkladı. Kripto paralar dünya devlerinin radarında ve trilyon dolarlık şirketlerden tutun yüz milyarlarca dolar büyüklüğe sahip bankalara kadar birçok sektör oyuncusu pastadan pay almaya çalışıyor. Peki kripto paralarla ilgili tahminleri neler?

Kripto Para Tahmini

Varlık yöneticisi Fidelity Investments'ın küresel makro direktörü Jurrien Timmer, 7 Temmuz'daki bir Twitter ileti dizisinde 20.000 dolarlık Bitcoin'i "ucuz" olarak nitelendirdi. Kripto pazarlarının bu yıl daha fazla düşüşe maruz kalabileceğine dair korkular devam etse de bazıları mevcut Bitcoin fiyat seviyelerinin yıllardır görülmeyen türden bir fırsat sunduğunu düşünüyor.

Artı bakiyeye sahip olan Bitcoin cüzdanlarına karşı fiyatı ele alan Timmer, TC/USD'nin 2013 boğa piyasasının zirvesinde olduğu yere geri döndüğü sonucuna vardı. O sırada BTC/USD, Mt. Gox borsasının çöküşü sayesinde birkaç yıl konsolidasyona girmeden önce yaklaşık 1.130 dolara ulaşmayı başarmıştı.

Timmer şunları söyledi;

Bitcoin'in değerlemesi için bir tahmin olarak sıfırdan büyük bakiyeye sahip cüzdanların fiyata oranını kullanıyorum. Sonuç şu aşağıdaki grafik, fiyat yalnızca 2020 seviyelerine geri dönse bile değerlemenin 2013 seviyelerine kadar geri döndüğünü gösteriyor”.

Yani Bitcoin fiyatı mevcut seviyesinde halen çok ucuz ve yükselebilecek potansiyel fiyat alanı ciddi anlamda büyük.

Ethereum (ETH)

Jurrien Timmer mevcut piyasa koşullarına göre Bitcoin fiyatının ucuz olduğu söylerken, Ethereum’un çok daha ucuz olduğunu düşünüyor. Eski bir hedge fon yöneticisi ve makroekonomi uzmanı olan James Lavish, Bitcoin ve ETH için daha büyük hareketler bekliyor.

“20 bin dolarlık BTC'de, aşağı yönlü riskin 10 bin dolar ve yukarı yönlü potansiyelin 250 bin dolar olduğuna inanıyorsanız, bu fiyatlarda 0,5 kat aşağı ve 12,5 kat yukarı yön var. Bu, 25'e 1 Riske Ödül profiline işaret eder.”

Bu yıl 250.000 dolarlık hedef hayal olsa da tarihsel fiyat yörüngesine göre %1250’lik artış yine de mütevazi kalıyor.

Sorumluluk Reddi: Bu yazıda yer alan bilgiler kesinlikle yatırım tavsiyesi içermez. Yatırımcılar, kripto para birimlerinin yüksek volatilite ve dolaysıyla risk taşıdığının farkında olmalı, kendi araştırmaları doğrultusunda işlemlerini gerçekleştirmelidir.
Read Entire Article