130 Milyon Dolarlık Büyük Altcoin Hack Saldırısı İçin Yeni Açıklama! 62 Milyon Dolarlık Varlık Donduruldu!

1 year ago 53

Fantom‘un (FTM) araştırma ve geliştirme çalışmaları için ana finansman kaynaklarından biri olan Fantom Vakfı, zor durumdaki kripto köprüsü Multichain’in ekibinden gelen son bilgilerin ardından proaktif bir şekilde hareket edildiği yönünde bir açıklamada bulundu.

Kripto Köprüsü Multichain’den Yeni Bilgi Akışı

Fantom Vakfı, Multichain protokolünün 14 Temmuz’da paylaştığı ve Çinli yetkililerin liderliğindeki üst düzey isimleri tutukladığını kabul ettiği haber üzerine harekete geçtiğini yaptığı açıklama ile doğruladı. Vakıf, Circle (USDC), Tether (USDT) ve TrueUSD (TUSD) dahil olmak üzere önde gelen stabilcoin ihraççılarından ağı üzerinde bulunan Multichain köprüsü kullanılarak köprülenen tokenler’i dondurmalarını talep ettiklerini bildirdi.

USDC, USDT ve TUSD dahil olmak üzere Fantom ağı üzerinde bulunan ve Multichain köprüsü kullanılarak köprülenen stablecoinler, kripto köprüsünün son olarak 130 milyon dolarlık bir hack saldırısının hedefi olmasının ardından birincil varlıklar olarak donduruldu.

Multichain protokolü, CEO Zhaojun’un 31 Mayıs’ta tutuklandığını ve irtibatı kaybettiğini doğruladı. Protokolün bazı varlıklarının korunmasında önemli bir rol oynayan Zhaojun’un kız kardeşinin de 7 Temmuz’da Çin polisi tarafından gözaltına alındığı ve ardından kendisine ulaşılamadığı aktarıldı. Bu iki tutuklama protokolü çalışmaz hale getirirken ve operasyonel fonlara erişimin olmaması nedeniyle kalan Multichain ekibi faaliyetlerini durdurma kararı aldı.

Multichain ekibinde yapılan uzun bilgilendirme notunda, Etki Alanı Hesabını devre dışı bırakmak için erişimlerinin olmadığı ve bu nedenle Multichain.org platformunun hala aktif olduğu eklendi. Kullanıcılardan protokole bağlı hiçbir cüzdan adresine para göndermemeleri tavsiye edildi.

Multichain Protokolü Sonrası Fantom’un Geleceği

Fantom Vakfı, Multichain protokolünden gelen son haberden duyduğu hayal kırıklığını ifade ederken, kendi ağı üzerinde bulunan ve Multichain sorunundan etkilenen üç stablecoin’in dondurulması için bulunduğu talebin ardından toplam 62 milyon dolar değerinde fonun dondurulduğunu doğrulayabileceğini açıkladı.

Vakıf, süreçten etkilenmiş olabilecek diğer varlıklarında da tespit edilmesi için çalışma yapıldığı, onları da dondurulacağını ekledi. Fantom Vakfı, bundan önce Axelar Network ve LayerZero ikilisini fonlamış ve Multichain’e alternatif bir kripto köprü altyapısı kurulması için çalışmalara başladığını açıklamıştı.

Read Entire Article