15.8 Milyar Dolarlık Dev Altcoin’de Adeta Fırtına Kopuyor!

2 years ago 92

Son 0,40 dolarlık yerel dibinin ardından sert şekilde yükselerek 0,60 dolara kadar çıkan Cardano (ADA), bugün yüzde 15'e yakın düşerek yatırımcılarını zora soktu. Fiyattaki bu düşüş, bu denli yüksek düşüşlere alışık olmayan Cardano topluluğunda paniğe neden oldu. Peki Cardano ağının yerel varlığı ADA'da neler oluyor? Detaylar haberimizde.

Cardano'nun Teknik Görünümü

ADA, yazım sırasında 26 Temmuz seviyesine geri dönmüş durumda ve yaklaşık 0,46 dolardan işlem görüyor. 24 saatte değerinin yaklaşık yüzde 15'ini kaybeden altcoin'de böylesine güçlü bir düşüş, fiyatın yerel yükseliş trendinin altına gerilemesine ve yerel dip seviyesine ulaşmasından dolayı teknik analiz açısından ADA'yı oldukça çekici kılıyor.

Cardano, yükselen trend çizgisinin altına düşmesine ek olarak, 50 günlük hareketli ortalamasının üzerindeki desteğini de kaybetti. Bu da altcoin'in 2021'in Eylül ayında başlayan düşüş trendi içinde hareket etmeye devam edeceği anlamına geliyor.

ADA Neden Böyle Bir Darbe Aldı?

Cardano geliştiricisi Adam Dean'in Twitter hesabından paylaştığı ve testnet (test ağı) ağında bir problemin bulunduğunu bildirmesi ADA'daki düşüşün en büyük katalizörlerinden biri oldu. Analistin işaret ettiği sorunun arkasından ana neden Cardano düğümü (node) v.1.35.2'de görülen bir hatadan kaynaklanıyor. Bu hata Cardano geliştiricileri tarafından yeni sürümün Vasil hard fork için hazır olduğu ve başarıyla test edildiğinin açıklanmasına rağmen tespit edildi.

Geliştirici, operatörlerin uyumsuz fork'lar (çatallanma) oluşturmasına rağmen güncellemeyi ana ağ (mainnet) üzerinde uygulamak için aceleci davrandığını ve zincir yoğunluğunda bir azalmaya neden olduğunu belirtti. Hatanın tespit edilmiş olmasına rağmen operatörlerin çoğu Vasil hard fork'u simüle etmek için bozuk düğüme güncelleme yapmış olmalarından dolayı test ağının bozulduğu görüldü. Potansiyel olarak doğrudan doğruya Vasil güncellemesiyle ilgili bu sorunun, piyasadaki mevcut düşüş trendinin ortasında altcoin'deki düşüşün şiddetlenmesinde katalizör görevi gördü ve mevcut koşullarda ADA için onarılamaz sonuçlara neden olabilme durumu söz konusu.

ADA, yazım sırasında 24 saatte yüzde 13,73 düşüşle 0,4661 dolardan alınıp satılıyor ve piyasa değeri 15.8 milyar dolarda.

Read Entire Article