2.100 Doları Geçen Ethereum Fiyatı İçin Sırada Ne Var? İşte ETH’de Boğa ve Ayı Senaryosu!

1 year ago 64

Dünyanın en büyük ikinci kripto parası olan Ethereum (ETH), kripto para piyasasındaki güçlü yükselişin ortasında son 24 saatte yüzde 10'un üzerinde yükselişle 2 bin 100 doları geçti. Bu, Ethereum Blockchain'inin güç ve istikrar göstermeye devam etmesiyle birlikte Shanghai güncellemesinin başarılı bir şekilde gerçekleştirilmesiyle geldi. Ethereum fiyatı, 2022'nin Ağustos ayından bu yana ilk kez 2 bin doları geçti. ETH fiyatının haftalık zaman dilimindeki kazanımlarını yüzde 12'nin üzerine çıkarmasıyla birlikte, yatırımcıların aklındaki soru bundan sonra ne olacağı. Bunu anlamak için, Ethereum için hem ayı hem de boğa senaryosunu ele almak gerekiyor.

Ethereum için Ayı Senaryosu

On-chain (zincir üstü) veri sağlayıcısı Santiment, popüler MVRV oranına (Piyasa Değeri/Gerçekleşmiş Değer) dikkat çekti. MVRV skorunun yüzde 15 veya daha fazla olmasının bir düzeltme ihtimalinin bulunduğunu gösteren bir uyarı işareti olduğunu belirtti. Şu anda Ethereum için MVRV puanı yüzde 9,95'te. MVRV skorunun 0'ın üzerinde olması düşüş riskine işaret etse de, mevcut skor çok endişe verici bir seviyede değil. Öte yandan, 365 günlük MVRV puanı yüzde 29 ile 2021'in Aralık ayından bu yana görülen en yüksek seviyede.

Ayrıca, Ethereum için kâr ve zarar işlem oranında güçlü bir artış var. Santiment, yayımladığı raporda şu notu düştü:

Bugün kârda olan işlem sayısı zararda olan işlem sayısından 2,59 kat daha fazla. Bu oran, küçük bir düzeltmenin yaşandığı 20 Ocak'tan bu yana görülen en yüksek oran. Bunu kısa vadede bir düşüş sinyali olarak yorumluyoruz, çünkü bu yoğun kâr etme, tarihsel olarak fiyatları geçici olarak aşağı çekebilir.

Köpekbalığı ve balina seviyesi cüzdan adreslerine yani 10 ila 100 bin arasında herhangi bir noktada ETH tutan cüzdan adreslerine bakıldığında, iki yatırımcı seviyesi tarafından tutulan ETH miktarının geçtiğimiz ay boyunca azaldığı görülüyor ki bu biraz hayal kırıklığı yaratıyor ve düşüş sinyalleri veriyor.

Ethereum için Boğa Senaryosu

Kripto para borsalarında kalan toplam Ethereum sayısı düşmeye devam ederken, stake edilen toplam ETH miktarı da artıyor. Popüler kripto para analisti Lark Davis, Ethereum'da yükseliş beklediğini şu sözlerle açıkladı:

Şu anda borsalardaki Ethereum miktarı 18.05 milyon, stake edilen Ethereum miktarı ise 8.15 milyon. Şu anda ETH'nin yüzde 16'sı stake edilmiş durumda ve bu SOL ya da ADA gibi diğer kripto paralara kıyasla düşük bir rakam. ETH stake etme oranı iki katına çıkarak yüzde 32'ye ulaşırsa kripto para borsalarında HER BİR ETH'nin satın alınması gerekecek. Kesinlikle boğa!

Ethereum Shanghai güncellemesinin başarılı bir şekilde gerçekleşmesinin ardından bazı yatırımcılarının stake ettikleri ETH'lerini çektikleri ya da çekmek için sıraya girdikleri görüldü. Bu durum özellikle, kısa bir süre önce stake hizmeti sunduğu için SEC'in dava açtığı ve 30 milyon dolar ceza ile karşı karşıya kaldığı Kraken gibi borsalar için geçerli.

Read Entire Article