2 Büyük Kripto Para Çöküşünü Bilen Analist Konuştu!

2 years ago 98

Popüler analistlerin geçmişte yaptıkları doğru tahminler onları daha ilgi çekici hale getiriyor. Bu analist onlardan biri. Sosyal medyada kripto paralarla alakalı yorum yapan sayısız hesap bulunuyor. Her biri farklı yorumlarda bulunuyor, bir kısmı hatalı yorumlarını ortadan yok ettiği için %100 başarı oranına sahip olduğunu iddia ediyor vesaire, peki geçtiğimiz yılın büyük düşüşünü tahmin eden analist gelecekte ne bekliyor?

Düşüşü Bilen Analist Konuştu

Dave the Wave olarak bilinen ve 122.000 takipçisi olan kripto para analisti önemli bir konuda yatırımcıları uyardı. Geçtiğimiz yıl yaşanan büyük yıkımı tahmin ettiği için yatırımcılar onu fazlasıyla dikkat alıyor. Dave the Wave, 122.000 Twitter takipçisine Bitcoin'in hareketli ortalama yakınsama sapmasının (MACD) az önce 2019'da BTC'de %300'lük bir ralliyi önceden haber veren seviyelerine indiğini söyledi.

Bitcoin haftalık MACD'si, daha önce bu bölgeye 2019 yılında gelmişti. Uzun bir düzeltmenin ardından etkileyici bir yükseliş yaşamıştık”.

Bitcoin (BTC) İçin Önemli Veri

MACD, bir varlığın iki hareketli ortalaması arasındaki ilişkiyi gösterir ve kripto para yatırımcıları tarafından geri dönüşleri tespit için kullanılır. Trend tabanlı bir momentum göstergesidir ve oldukça popülerdir. Kripto para yatırımcıları dünya genelindeki belirsiz ortamdan dolayı tedirgin olsa da Dave the Wave, BTC'nin piyasanın düşündüğü kadar etkilenmeyebileceğini söylüyor. Fakat o bunu söylerken Bitcoin, Çin’in Tayvan’a resmi bir savaş açma ihtimaline karşın ABD borsalarıyla birlikte düşüyor.

2019 ve 2022 Nisan ayında yaşanan düşüşleri doğru tahmin eden analist yine iddialı bir tahminde bulunuyor. Bu yılın Nisan ayında Dave the Wave, Bitcoin’in %50 düşüşünü 40.000 dolardan 20.000 dolara yakın bir seviyeye doğru bir şekilde tahmin etti.

Çin haberiyle 23.000 doların altına düşen Bitcoin 22.800 dolardan alıcı buluyor. ABD Temsilciler Meclisi Başkanı Pelosi, Çin’in tüm tehditlerine rağmen (uçağının düşürülmesi, askeri saldırı vs) Tayvan ziyaretini ertelemedi. Beyaz Saray ise yaklaşık 1 saat önce Pelosi’nin ziyaretini tasvip etmediklerini açıkladı. Tayvan üzerinden ABD ile Çin’in karşı karşıya gelme ihtimali, Rusya savaşı devam ederken tüm piyasalarda yıkıcı etkiler doğurabilir.

Birçok göstergeye göre tarihsel diplerini gören Bitcoin’in geçmişte büyük bir savaş, enflasyon, resesyon, kıtlık gibi olaylar yaşamadığını biliyoruz. Önümüzdeki aylar kripto para yatırımcıları için büyük bir gizem barındırıyor.

Read Entire Article