2 Dogecoin Balinası Geleceği Gördü! DOGE Yorum!

1 year ago 60

Kripto para piyasalarındaki en büyük meme token olan Dogecoin son zamanlarda önemli bir fiyat dalgalanması yaşadı. Elon Musk’ın 2021 yılından bu yana devam eden açık desteği kimi zaman yatırımcıları sevindirirken kimi zaman üzüyor. Peki son volatilitenin ortasında DOGE balinaları geleceği nasıl gördü? İşte detaylar.

Dogecoin (DOGE) Neden Düştü?

Meme coin kralı Twitter’ın logosundaki değişikliğin ortasında yüzde 30’u aşan fiyat dalgalanması yaşadı. Elon Musk’ın Twitter’ı satın alma sürecinde DOGE yatırımcıları meme tokenin platforma entegre edileceği beklentisiyle alımlarını hızlandırmıştı. Ancak Twitter ödeme hizmetleriyle alakalı detaylar netleştikçe DOGE topluluğu hayal kırıklığına uğradı ve fiyat düştü. Sonrasında Elon Musk gecikmeli 1 Nisan şakasıyla fiyatı %30 yukarı çekti. Kripto paralarla muzip milyarderin ilişkisini bilenler fiyattaki bu artışın aniden tersine dönebileceğini tahmin ediyordu.

2021 yılında Elon Musk, Bitcoin hakkında harika yorumlar yaparken aniden kripto topluluğunu elindeki varlıkları satmakla tehdit etmeye başladı. Musk’ın bu tarz spekülasyonlarla ne boyutta kazanç elde ettiği bilinmese de Tesla hisseleri dahil birçok konuda fiyat volatilitesine neden olduğunu hep birlikte görmüştük.

Dogecoin Balinaları

Blockchain takip firması Lookonchain, son fiyat dalgalanmasında 2 büyük DOGE balinasının adeta geleceği gördüğünü tespit etti. Fiyatlar artarken üçüncü ve beşinci en büyük Dogecoin sahipleri bu süreçte toplam 1,4 milyar DOGE sattı. Balina 'DDuX' (beşinci) 1,1 milyar DOGE (95,2 milyon dolar) sattı. Balina 'D8ZE' (üçüncü) 300 milyon DOGE (28,6 milyon dolar) sattı. Lookonchain'e göre, 1,1 milyar DOGE satan balina, DOGE'nin 0,09 dolar  seviyesinde işlem gördüğü 4 Nisan ve 5 Nisan tarihlerinde iki ayrı işlem yaptı.

300 milyon DOGE satan balina ise bunu 4, 5 ve 6 Nisan tarihlerinde bir dizi işlemle gerçekleştirdi. Tüm satışlar DOGE 0,09 dolar seviyesinde işlem görürken oldu. BitInfoCharts'a göre, devasa Dogecoin yığınlarını boşaltan balinalar, borsa dışı en büyük iki DOGE sahibi. Logo değişimi, Musk'ın DOGE'nin çökmesine izin vermeden önce iki yıl boyunca fiyatını yasadışı bir şekilde %36.000'in üzerinde artırdığını iddia eden 258 milyar dolarlık bir davayla mücadele ettiği sırada gerçekleşti.

Musk’ın Avukatları konuyla ilgili yakın zamanda şunları söyledi;

“Milyarlarca dolarlık bir kripto parayı destekleyen komik resimler paylaşmanın hukuka aykırı hiçbir yanı yok. Davacıların fantezilerine son verilmeli ve mahkeme davayı reddetmeli”.

Kripto para yatırımcıların Musk’ın paylaşımlarıyla kazanç elde ettiği kadar kayıplar da yaşadı. 2021 SNL Şov fiyaskosu ve Bitcoin madenci FUD’ı ünlü milyarderin iki büyük düşüşe neden olduğu olaylardı.

Read Entire Article