2 Kripto Para Kahini Beklediği Senaryoyu Açıkladı! Altcoinler Yükselecek Mi?

2 years ago 98

En büyük kripto para birimi yeniden 21.000 doların altına düştü ve 20.900 dolardan alıcı buluyor. Peki daha fazla düşüş olası mı? Tesla’nın Bitcoin satış haberi ve fiyatın 24.200 direnç testi eş zamanlı gerçekleşti. Bitcoin kritik desteğin üzerinde kapanışlar yapamadığı için altcoinler de ciddi kayıplarla karşı karşıya kaldı. Peki ilerleyen günlerde kripto para yatırımcılarını neler bekliyor?

Altcoinler Yükselir Mi?

Piyasanın yönünü belirleyen Bitcoin ve yaşadığı kayıplar altcoinleri de aşağıya çekiyor. Ethereum yeniden 1.400 doların altına düştü ve birçok altcoin destek bölgelerinde tutunmaya çalışıyor. Kripto para yatırımcıları tarafından yakından izlenen Tone Vays ilerleyen günlerde yaşanabileceklere dair tahminlerini paylaştı.

Vays, Bitcoin’in yeni bir düşüş dönemine hazırlandığını düşünüyor. BTC'nin 21.500 dolarlık kilit seviyenin altına düşmesinin ardından Bitcoin'in şimdiki fiyatından yaklaşık %33 geri çekilmesi olası. Vays tam olarak şunları söyledi;

“Bu kanala geri dönersek, Bitcoin fiyatı için tam bir felaket olur. Bu yüzden bu kanala girdiğimizi görmek istemiyorum. Bir veya iki gün daha günlük ölçekte 50 dönemlik hareketli ortalama ile işlem yapabiliriz. Ancak daha fazlası olmayacak. Ve bundan sonra 128 günlük hareketli ortalamaya düşeceğiz. Eğer bu bölgeden bir toparlanma gelmezse Bitcoin 14.000 dolara kadar aşağıya çekilebilir”.

Bitcoin (BTC) Tahmin

Geçtiğimiz hafta yüzbinlerce yatırımcı tarafından takip edilen Capo’ya ait benzer bir analizi de paylaşmıştık. Bitcoin 23.000 doların üzerinde alıcı bulurken popüler kripto analisti 15.800 dolara kadar ikinci ve son bir düşüşe işaret etmişti. İki analistin ortak görüşüne göre altcoinler çok daha ciddi kayıplar yaşayabilir. Bitcoin’in 14.000 ile 15.800 dolar arasında yapacağı muhtemel dip, altcoinlerin mevcut seviyelerinden %50 ile %80 arasında geri çekilmesini mümkün hale getirecek. Capo bu yıl yaşanan büyük düşüşü de öncesinde tahmin etmişti.

Haftalık grafiğe bakıldığında Vays, Bitcoin'in 200 haftalık hareketli ortalamanın altında kapanmasından dolayı hayal kırıklığına uğradığını söylüyor; bu, birçok yatırımcının BTC için olası bir trend dönüş alanı olarak gördüğü bir göstergedir. Yatırımcıların ilerleyen saatlerde en fazla dikkat etmesi gereken nokta kritik 20.000 dolar desteğidir. Bu bölgenin altında kapanışlar daha uzun süreli bir düşüş dönemini beraberinde getirebilir ve dirence dönüştüğünde aşılması güç hale gelir.

Sorumluluk Reddi: Bu yazıda yer alan bilgiler kesinlikle yatırım tavsiyesi içermez. Yatırımcılar, kripto para birimlerinin yüksek volatilite ve dolaysıyla risk taşıdığının farkında olmalı, kendi araştırmaları doğrultusunda işlemlerini gerçekleştirmelidir.
Read Entire Article