2 Milyar Doları Bu İşe Ayırdılar! Gözler Kripto Para Şirketinde!

2 years ago 97

Kurumsal yatırımcılar bugünlerde kripto paralarla ilgili oldukça önemli fırsatlar yakalıyor. Düşen kripto para fiyatlarından bahsetmiyorum. Konumuz “düşen kripto şirketleri” ve onları/varlıklarını makul fiyatlara satın almak isteyen Wall Street avcılarıdır. Piyasalardaki dalgalanmalar bazı dev kripto şirketlerini oldukça zor duruma soktu.

2 Milyar Doları Bu İşe Ayırdılar

Goldman Sachs, Celsius varlıklarını satın almak isteyen yatırımcı grubuna öncülük ediyor. Wall Street firması, kripto borç veren iflas ederse, yatırımcılardan yüksek indirimlerle sıkıntılı varlıkları satın almak için 2 milyar dolarlık taahhüt istiyor.

Konuya aşina olan iki kişiye göre Goldman Sachs, yatırımcılardan sorunlu kripto borç veren Celsius'tan sıkıntılı varlıkları satın almak için 2 milyar dolar toplamak istiyor. İnsanlar, önerilen anlaşmanın, iflas başvurusu durumunda yatırımcıların Celsius'un varlıklarını potansiyel olarak büyük indirimlerle satın almalarına izin vereceğini söyledi. Kripto para piyasalarının mevcut durumu, Celsius’un elindeki kripto para varlıklarını daha makul seviyeden OTC masaları veya bu tarz yatırımlar aracılığıyla satmasını zorunlu hale getiriyor. Eğer milyar dolarlık kripto paraları normal yollardan satmaya çalışırsanız, son 2 haftada yaşananlar olur ve henüz satmadığınız varlıkların fiyatları hızla düşer.

Celsius İflası

12 milyar dolarlık varlığı yöneten Celsius, 12 Haziran tarihinden bu yana müşterilerinin para çekme taleplerine cevap vermiyor. İşlemleri askıya aldı ve buna gerekçe olarak aşırı piyasa koşullarını gösterdi. Bu açıklamanın ardından hızla yayılan iflas söylentisi Bitcoin fiyatını 20.000 doların altına indirdi.

Wall Street Journal'ın bu ayın başlarında bildirdiğine göre, Celsius hukuk firması Akin Gump Strauss Hauer & Feld'den yeniden yapılanma avukatlarını görevlendirdi. The Block'un bildirdiğine göre, küresel yatırım bankası Citigroup, rakip kripto borç veren Nexo'nun bir teklifinin değerlendirmesi de dahil olmak üzere olası çözümler hakkında tavsiyelerde bulunmak üzere Celsius tarafından görevlendirildi.

Celsius, geçen yıl, Kanada'nın en büyük ikinci emeklilik fonu Caisse de dépôt et place du Québec (CDPQ) dahil olmak üzere yatırımcılardan 750 milyon dolar topladı ve işletmeye 3,25 milyar dolar değer biçti.

Read Entire Article