2 Önemli Veri Bu Altcoin’de Ralliye İşaret Ediyor: Analistlerden Kritik Yorum!

2 years ago 93

Bitcoin (BTC), 20.000 dolar seviyesinin üzerinde kalmaya çalışırken, popüler altcoin'deki model ve zincir üstü veriler ralliye işaret ediyor.

Fincan- Kulp Formasyonu: Gözler Ethereum'da!

Ethereum (ETH), büyük güncelleme için gün sayarken, analistler, ETH-BTC grafiğinde fincan-kulp formasyonu gözlemlediler. Uzmanlara göre, teknik veriler doğrultusunda Ethereum'un yükseliş potansiyeli var. Hem zincir üstü veriler hem de güncellemenin ekosistemde oluşturduğu güven sayesinde ETH, yeniden 2.000 dolara kadar çıkabilir. 13 Hazira'da dip seviyesini gördükten sonra, Ethereum istikrarlı bir şekilde ivme kazanmaya başladı ve %40 toparlandı. ETH/BTC çifti iki ayın zirvesine ulaştı ve analistler grafikte uzun bir ralli öngören klasik bir yükseliş modeli gözlemlediler.

Önde gelen bir kripto analisti olan Yashu Gola, geçen haftadan bu yana ETH/BTC grafiğinde bir fincan-kulp oluşumuna dikkat çekiyor. Bir varlığın grafiği bir bardağa benzer şekilde U şeklinde bir toparlanmayla başladığında  bu model ortaya çıkar.  Fiyat analizlerinde yön tayini konusunda yardımcı olabilen bu model, meyvesini orta ve uzun vadede verir.  Deneyimli bir yatırımcı olan Tom Bulkowski, fincan ve kulp modelinin kâr hedefine ulaşmada %61'lik bir başarı oranına sahip olduğunu savunuyor.

Borsalardaki Ethereum Miktarı, Düşüyor

İlginç bir şekilde, ETH/BTC grafiğinde bu önemli model ortaya çıkarken, borsalar arasındaki ETH reservlerinde de düşüş yaşanıyor. Bu, altcoin'deki olası bir rallinin başka bir göstergesi olarak değerlendirilebilir. Kripto veri platformu Glassnode'dan alınan verilere dayanarak, borsalar arasındaki Ethereum miktarı dört yılın en düşük seviyesine ulaştı. Borsalarda tutulan toplam ETH, 22 Temmuz itibariyle 20 milyonun altında kaldı. Borsalar arasındaki Ethereum miktarı bu seviyeye en son Temmuz 2018'de ulaşmıştı ve  19,93 milyondu. Yatırımcıların Birleşme beklentisiyle ETH'yi borsalardan çekmesi muhtemel, İş Kanıtı'ndan Hisse Kanıtı'na geçiş, Ethereum'un daha düşük işlem maliyetleri ve daha yüksek ölçeklenebilirlik yolculuğunda önemli bir olay. Ethereum'un kurucu ortağı Vitalik Buterin, Birleştirmeden sonra saniyede 100.000 işlem olasılığından bahsetti.

FXStreet analistleri, Ethereum fiyat trendini değerlendirdi ve 2.000 dolar seviyesinin yeniden test edilmesini öngörüyor. ETH/BTC fiyat grafiği bir yükseliş modeli ortaya çıkardı ve analistler altcoin'de kısa vadede bir kırılmanın muhtemel olduğuna inanıyor.

Read Entire Article