2 Uzman Bloomberg’e Konuştu: Bitcoin’de Bu Seviyeler Geliyor!

2 years ago 95

 Bitcoin (BTC), 20.000 doların üzerinde kalma mücadelesi verirken, analistler makroekonomik şartlar nedeniyle fiyatın daha da düşebileceği konusunda endişeli.

Bitcoin'deki Düşüş, Derinleşecek!

Bitcoin, kısır bir döngü içerisinde hareket ediyor. En iyi 100 tokeni ölçen MVIS 100 endeksi, bugün %2.1 düşüş kaydetti. Araştırma şirketi Fundstrat'ın teknik stratejisti Mark Newton Salı günü Bloomberg'e yaptığı açıklamada, teknik göstergelerin BTC'deki düşüşün derinleşeceğine işaret ettiğini söyledi. Analiste göre, Bitcoin' 20.000 dolardaki desteği kaybederse  19.000 ve 17,500  dolar seviyelerine düşebilir. Analist ayrıca, küresel ekonomideki belirsizlik ve satış baskısı nedeniyle Bitcoin'in 12.500 dolara düşmesine şaşırmayacağını da sözlerine ekledi. Bitcoin, son aylarda Fed'in faiz artırımları nedeniyle büyük darbe aldı. Hisse senetleri ile yüksek korelasyonda olan Bitcoin, belki de tarihinin en kötü günlerine tanıklık ediyor. Kripto para piyasaları ayrıca, Terra (LUNA),  Three Arrows Capital ve Celsius gibi şirketlerde meydana gelen krizler nedeniyle derinden sarsıldı. Crypto.com, Coinbase ve BlockFi gibi şirketlerin işten çıkarma duyuruları da sektörün imajını zedeliyor.

Oanda'nın kıdemli piyasa analisti Craig Erlam, Bitcoin'in 20.000 doların üzerinde herhangi bir umut belirtisi göstermemesi nedeniyle riskin devam ettiğini bildirdi. Analiste göre, önümüzdeki haftalarda kripto para piyasası, daha sert düzeltmelere tanıklık edebilir. Son birkaç aydaki kripto paralar hakkındaki olumsuz manşetlere dikkat çeken analist, bir noktada fiyatların sabitlenmesinin de olumlu bir gelişme olduğunu vurguladı. Analistlere göre, Bitcoin fiyatındaki düşüş iyi bir dipten alım fırsatı olabilir. Newton'a göre, makroekonomik şartlar değiştiğinde Bitcoin tekrar ivme kazanabilir.

FXStreet Analistlerinden Kritik Uyarı!

 Bitcoin fiyatı, son dönemde yoğun bir satışla karşı karşıya kaldı ve bu da yatırımcıların kâr elde etmek istediğini gösteriyor. Bu durum, Ethereum (ETH), Ripple (xrp) ve diğer altcoin'lerin de düşüşe geçmesine neden oldu. FXStreet analistlereine göre  teknik resim oldukça endişe verici. Finansal piyasalardaki kritik tersine dönmezse, trader'lar bu hafta sonundan önce 18.000 dolara hazır olmalı

Bitcoin, uzun bir süre 30.000 dolar seviyesinde istikrarlı bir performans sergiledikten sonra, bu ay 18.000 doların altına düştü. Lider kripto para birimi, son bir haftada henüz 22.000 dolara ulaşamadı ancak  20.000 doların üzerinde kalmayı başardı. Makroekonomik şartlar piyasaya baskı yapmaya devam ederken, BTC’nin hangi yöne gideceğine dair birçok teori ve analiz var.

Read Entire Article