2 Uzman CNBC’ye Konuştu: Bitcoin’i Hafta Sonunda Ne Bekliyor?

2 years ago 85

ABD dolarının zayıflaması ve hisse senetlerinin yükselmesiyle Bitcoin (BTC), Cuma günü %8 artış kaydetti ve 20.000 doların üzerine çıktı.

Luno Yöneticisi: Bu Seviyenin Geçilmesi Gerekiyor!

Bitcoin, hafta başında Haziran ortasından bu yana en düşük seviyesine düştükten sonra, yeniden toparlanmaya başladı. Ethereum (ETH) da %4 civarında yükselirken, kripto para piyasanın toplam değeri tekrar 1 trilyon doların üzerine çıktı. Dolar endeksi (DXY), Cuma sabahı yaklaşık %1 düştü. ABD hisse senedi endeksleri ise Perşembe günü yüksek  seviyede kapandı. Yüksek korelasyon nedeniyle, Bitcoin, hisse senedi fiyatlarını izleme eğiliminde. BTC, dolar zayıfladığında ise  yükselme eğilimindedir.

Bitcoin, Haziran ayından bu yana yaklaşık 18.000 ila 24.000 dolar arasında işlem görüyor. BTC, bu fiyat aralığını geçemedi. Kripto borsası Luno'da kurumsal gelişim ve uluslararası başkan yardımcısı olarak görev yapan Vijay Ayyar, Cuma günkü ralli sonucunda, Bitcoin'in  22.500 ila 23.000 dolar arasında bir seviyeyi test edebileceğini söyledi. Yöneticiye göre, Bitcoin 23.00 dolar seviyesini aşamazsa, tekrar kısır bir döngü içerisine girip 20.000 doların altına düşebilir. Bitcoin, bu yıl yatırımcılarını büyük hayal kırıklığına uğrattı. Küresek ekonomideki belirsizlik derinleşirken, Federal Rezerv'in şahin duruşu ve faiz artırımları kripto para piyasasına büyük darbe vurdu. Bitcoin Kasım ayında görülen rekor seviyesinden %60'tan fazla düştü. Kripto para  piyasası ayrıca, başarısız projeler ve sektörde iflas bayrağını diken şirketlerden de etkilendi.

Bitbank Analisti: Fazla İyimserlik...!

Kripto para piyasası sert bir kış geçirirken, yatırımcılar ve sektör Ethereum ekosistemini daha verimli  ve işlevsel hale getirecek olan Merge güncellemesi için gün sayıyor. Merge'ün Eylül ayı ortasına kadar tamamlanması bekleniyor. Merge tarihine dair ilk duyurular yapıldığında, Ethereum Bitcoin'den daha iyi bir performans sergileyerek büyük heyecan yaratmıştı. Piyasalar, gelecek hafta ABD Tüketici Fiyat Endeksi açıklandığında enflasyonun düşmesini umut ediyor. Ayrıca yatırımcılar, Fed'in faiz artırımına dair sinyalleri de takip ediyor. Perşembe günü, Fed Başkanı Jerome Powell, enflasyonla mücadeleye "güçlü bir şekilde bağlı" olduğunu ve daha fazla faiz artırımının gelebileceğini öne sürdü.

Japon kripto para borsası Bitbank'ın baş analisti Yuya Hasegawa, enflasyonun düşmesi ve Ethereum Merge güncellemesine yönelik beklentiyle, Bitcoin'in 22.000 dolar seviyesini test edebileceğini söyledi, ancak aynı zamanda bir uyarıda bulundu. Hasegawa Cuma günkü notunda, "Başkan Powell da dahil olmak üzere bazı Fed üyelerinin bu hafta söyledikleri göz önüne alındığında, çok fazla iyimserlik tehlikeli olabilir" ifadelerini kullandı.

Read Entire Article