2017’de Bitcoin Almak İçin Bütün Servetini Satan Meşhur Aileden Yatırımcılara Mesaj Var

2 years ago 92

 2017'de tüm mal varlıklarını satarak Bitcoin (BTC) almalarıyla gündemden düşmeyen Hollandalı aile, uzun zamandır kripto para sektörünün odak noktası oldu.

Bitcoin Ailesi, Tutkusundan Vazgeçmedi

 “Bitcoin Ailesi” olarak bilinen Taihuttu ailesi, karlı işletmeleri, 2500 metrekarelik bir malikane, çocuklarının oyuncakları kısacası tüm varlıklarını satarak Bitcoin’e yatırım yapmalarıyla bir anda manşetlerde yer almışlardı. BTC'nin değeri , o zamanlar 900 dolardı. 2017’den beri göçebe bir yaşam tarzı sürdüren aile 40 ülkeyi gezdi. Aile, ayrıca Türkiye'yi de ziyaret etmişti. Son altı yıldır dünyayı karış karış gezen Hollandalı aile geçen sene Avrupa‘da Bitcoin’e sıfır vergi uygulayan Portekiz’e yerleşmeye karar vermişti.  Portekiz’de kripto paralar için vergi ödenmiyor. Baba, Portekiz'i ''Bitcoin cenneti” olarak nitelendirmişti.

Kripto para piyasası son zamanlarda büyük darbeler alırken, CNBC tarafından yayınlanan bir rapora göre, “Bitcoin Ailesi” Bitcoin satın almaya devam ediyor. Ancak, alienin varlıkları Kasım ayının başından bu yana 1 milyon dolardan fazla düştü. Bitcoin, 10 Kasım'daki 69.000 dolarlık zirveden bu yana değerinin %72'sinden fazlasını kaybetti. Baba Didi Taihuttu, 2021'in sonlarında BTC 55.000 dolar seviyesinin altına düştükten sonra ailenin BTC'lerinin %15'ini sattığını söyledi. Taihuttu, önümüzdeki boğa koşusunda Bitcoin’in en az 100.000 dolara ulaşacağını öngörüyor. Aile CNBC ile 2 yıl önce yaptıkları röportajda Bitcoin'in 2022ye kadar 200.000 dolara ulaşmasının kendisine sürpriz olmayacağını söylemişlerdi. Bitcoin ailesi, büyük çöküşler de dahil, buldukları her fırsatta dipten alım yaptı.

Ayı Piyasası, Ne Zaman Biter?

 Merkez banklarının faiz artırımları ve son dönemde sektörün önde gelen şirketlernin iflasın eşiğine gelmesi gibi nedenlerle Bitcoin , zor günler geçiriyor. BTC, on yıldan fazla bir süredir en kötü çeyreğini geçirmek üzere. Bloomberg tarafından derlenen verilere göre, BTC’deki %56’lık düşüş, lider kripto para biriminin henüz emekleme döneminde olduğu 2011’in üçüncü çeyreğinden bu yana en büyük düşüş. Bu 10 yıl içerisnde, kripto para birimleri daha yaygın bir şekilde benimsendi. Ultra düşük faiz oranlarının yatırımcılar arasında risk almayı teşvik etmesiyle birlikte Bitcoin ve altcoin’ler büyük oranda değer kazandı.  Ancak mevcut ayı piyasası, kaldıraç miktarıyla öne çıkıyor. Ayrıca birçok merkez bankası, kripto paraları artık finansal istikrar için bir tehdit olarak görüyor.

Tüm bu olumsuzlağa rağmen, bazı analistler Bitcoin fiyatında dibin yakın olabileceğine dair verilerpaylaşıyor. Nikolaos Panigirtzoglou da dahil olmak üzere JPMorgan Chase stratejistleri Çarşamba günü yayınlanan bir raporda, geçtiğimiz aylarda düşüşü hızlandıran kaldıraç azaltmanın daha fazla devam etmeyebileceğini söyledi. Bu yüzden JPMorgan stratejistleri, devam eden ayı piyasasının son aşamasına ulaştığını ve yakında bitebileceğini belirttiler.

Read Entire Article