2021 Çöküşünü Tahmin Eden Analistten BTC Teknik Analizi!

2 years ago 125
Okuma Süresi: < 1 Dakika

Mayıs 2021 tarihinde Bitcoin (BTC) fiyatında yaşanan çöküşü ve 69.000 dolar seviyelerindeki “çift tepe” modelini önceden tahmin eden uzman kripto para analisti Bitcoin’in şuan ki durumu hakkında, neredeyse dip seviyelere ulaşıldığını ifade ediyor.

Tarihsel Veriler Uyarıyor

Dave the Wave takma adıyla bilinen uzman kripto para analisti, sosyal medya üzerinden paylaşmış olduğu post ile 99.000 takipçisine, BTC’nin tarihsel olarak dip seviyeleri görebileceği 48 aylık hareketli ortalamanın yakında olduğunu ifade ediyor. Ayrıca analiste göre bu seviyede bir alım satım baskısı oluşabilir.

Dave the Wave paylaştığı tweet’te, Bitcoin fiyatının bir aylık süre içerisinde bu düşük seviyeleri yeniden test etmesinin mümkün olduğunu düşünüyorum.” ifadelerini kullandı.

Bununla birlikte popüler analist, Bitcoin’in taban fiyatının bu ay içerisinde kurulabileceğini öne sürdü.

Zirveden Düşüş Uyarısı

Öte yandan tweet’te 2021 yılı Ekim ayında Bitcoin fiyatının 60.000 dolar seviyelerine ulaştığı zamanlarda takipçileriyle paylaşmış olduğu fikirlerini yeniden hatırlatan Dave the Wave, Bitcoin’in fiyatı en düşük seviyelerinden biri olan 29.000 dolar bandını “çift dip” yaparak yeniden test edebileceğini ifade ediyor. Bunun ardından Wave, BTC’nin “çift tepe modeliyle”  geri dönüş yaparak 65.000 dolar seviyelerine yükseliş yapabileceğini öne sürdüğü söyleniyor.

“Sanırım bu, çift tepeden ilk kez bahsetmemdi. Çift tepe ise, neden çift dip olmasın?”

 

 

Yanı sıra bir kripto para stratejisti, trendi takip eden bir gösterge olan haftalık hareketli ortalama yakınsama sapmasının (MACD), Bitcoin’in dip seviyeyi görmeye hazır olduğuna ifadelerinde yer verdi:

“Bitcoin’in haftalık MACD yapısının karşılaştırılması umut verici görünüyor”

Bu yazı kaleme alındığında Bitcoin fiyatı 29.438 dolar seviyelerinden işlem görüyor.

Read Entire Article