2021’deki Bitcoin Çöküşünü Bilen Analistten Kritik Dip Sinyali

2 years ago 92

Tahminleri çıkmasıyla yakından takip edilen kripto para analisti Dave the Wave, 2015 ve 2018'deki ayı piyasaları için tutarlı bir şekilde dip sinyali veren bir Bitcoin (BTC) göstergesinin benzer sinyalleri verdiğini söyleyerek içinde bulunulan ayı piyasasında dibin gelmiş olabileceğini belirtti.

Bitcoin'de Haftalık MACD

Geçen yıl Bitcoin'in çöküşünü öncesinde bilen anonim kripto para analisti Dave the Wave, 115 binden fazla Twitter takipçisine haftalık grafikteki hareketli ortalama yakınsama sapma (MACD) göstergesinin şu anda rekor düşük seviyelerde gezindiğine dikkat çekti. Analist, olası trend dönüşlerini saptamak için MACD'yi kullandığını belirterek şunları söyledi:

Bitcoin'de haftalık MACD şimdi tüm zamanların en düşük seviyelerinde (önceki ile eşit). Bakalım önümüzdeki hafta bir toparlanma/beyaz histogram alabilecek miyiz.

200 Haftalık Hareketli Ortalama

Dave the Wave, ayrıca 2015 ve 2018 ayı döngüleri sırasında BTC'de dip sinyali veren 200 haftalık hareketli ortalamayı yakından takip ettiğini ifade etti. Kripto para analistine göre, en büyük kripto para Bitcoin, makro düzleşme ilkesinden dolayı 200 haftalık hareketli ortalamayı takip ediyor:

Fiyattaki bu makro düzleşme ilkesi, Bitcoin'in 200 haftalık hareketli ortalamanın bir noktada geçileceğini ve sonunda bunun bir destekten çok bir ortalama haline geleceğini gösteriyor. Kanal içinde ne kadar yüksek olduğuna dikkat edin.

Dave the Wave, mikro düzleşmenin BTC'nin artan piyasa değerinin daha sığ düzeltmelere ve volatilitenin düşmesine yol açacağı fikrine dayandığını ve yüzde olarak bir etki yaratmak için gereken sermaye miktarı nedeniyle büyük varlıkların daha az volatiliteli olduğunu öne sürüyor.

Bitcoin şu anda tüm zamanların en yüksek seviyesi olan 69 bin dolardan yüzde 70'in üzerinde düşmüş olsa da Dave the Wave, BTC'nin uzun vadeli görünümünün logaritmik büyüme eğrisi modeline (LGC) dayanarak hala yükseliş trendinde olduğu görüşünde:

Hatırlatma: Bitcoin, 2018'den beri LGC temelinde kırılım yapmadı. Kırılan şey, çok büyük bir beklenti ve duyarlılık, pragmatik yatırımcının satın alırken görmek istediği şey bu.

Read Entire Article