2021’deki Çöküşü Öngören Analistten Bitcoin için “Şimdi Tam Vakti” Açıklaması

2 years ago 82

2021'in Mayıs ayındaki Bitcoin (BTC) çöküşünü öngörmesiyle yakından takip edilen anonim kripto para analisti Dave the Wave, en büyük kripto para BTC almanın vaktinin geldiğini iddia etti.

"Dibin Teyiti Olabilir"

Anonim kripto para analisti Dave the Wave, 125 binden fazla Twitter takipçisine BTC'nin logaritmik büyüme eğrisi (LGC) modelinin "tam bir testte" olduğunu belirterek "Duygusal olmayabilir, ancak şimdi 4 yıldır iyi durumda olan bu model temelinde Bitcoin satın almanın ve satmamanın vakti geldi." dedi.

Bitcoin, yazım sırasında son 24 saatte kaydettiği yüzde 1,96 yükselişle 19 bin 133 dolardan işlem görüyor. Piyasa değerine göre en büyük kripto para, güncel fiyatlarla geçen yılın Kasım ayında ulaştığı tüm zamanların en yüksek seviyesi (ATH) olan yaklaşık 69 bin doların yüzde 72 altında fiyatlanıyor.

Dave the Wave, LGC modelinin şimdiye kadar zamana meydan okuyarak çok iyi bir şekilde çalıştığını belirterek şunları söyledi:

Bir model olarak LGC kanalı, önceden fiyatın gerçekte değiştiği nispeten dar bir makro aralığı öngörmeyi başardı. Fiyat, bu aralığın hem altını hem de üstüne temas etti ve potansiyel olarak birkaç kez modeli geçersiz kılmaya yaklaşsa da bu olmadı.

Analist, Bitcoin'deki sıkışmanın kısa vadede devam edebileceğini eklerken, yukarı yönlü fiyat hareketinin ise BTC'nin dibe vurduğunun teyiti olabileceğini belirtti.

ECB ve Fed'in Faiz Kararı Bekleniyor

Bitcoin ve beraberinde altcoin'ler son 24 saatte yeşile bürünmüş olsa da küresel piyasalarda ve kripto para piyasasında yatırımcıları gözü kulağı bugün Avrupa Merkez Bankası'nın (ECB) ve 22 Eylül'de ABD Merkez Bankası'nın (Fed) alacağı faiz kararına çevrilmiş durumda.

ECB'nin enerji krizi ve resesyon endişelerine rağmen bugün tarihinde ilk kez 75 baz puanlık faiz artışına gitmesi bekleniyor. ECB'nin kritik faiz kararı TSİ 15.15'de açıklanacak. Öte yandan CME Few Watch Tool da Fed'in 75 baz puanlık faiz artışına gitme ihtimalinin yüzde 80'de olduğunu işaret ediyor. Bir hafta önce 75 baz puanlık faiz artırımı ihtimali yüzde 75'de, bir ay önce ise yüzde 68'deydi.

Read Entire Article