2022’de Bu Gelişmeler Ralli Başlatabilir: Bitcoin ve Altcoin Yatırımcıları Dikkat!

2 years ago 267

Kripto para birimleri ile ilgili gelişmeler, hem ekosistemi hem yatırımcıları etkilediği için yakından takip edilmesi gerekiyor. Peki, 2022 yılında kripto para ekosisteminde yaşanacak olan ve yatırımcıların dikkat etmesi gereken hangi gelişmeler bulunuyor?

Piyasanın popüler analistlerin Lark Davis yeni YouTube videosunda tam olarak bu konuya değiniyor…

Solana İle İlgili Gelişmeler

Davis ilk olarak videosunda Solana’da 2022 yılında göreceğimiz gelişmelere değiniyor. Solana CEO’sunun bir yükseltme planı açıklarığını ifade eden Davis, son zamanlarda Solana ağında yaşanan sorunların bu kararda etkili olabileceğini ifade ediyor.

Dolayısıyla bu haber hem sorunların çözülmesi açısından hem de yatırımcı güveninin artması açısından iyi bir haber olarak nitelendiriliyor. Bu noktada analist, şu ana kadar pek çok güncellemenin sunulduğunu ama en önemli noktanın Solana ağının performansının yüksek olmasını sağlamak olduğunu ifade ediyor.

Bunlara ek olarak Solana ağındaki güncellemeler ve geliştirmelerin dört ile beş hafta içinde sunulacağını ifade eden Davis, önemli sorunların Solana ağında giderildiğini göreceğimizi ifade ediyor. Bu da Solana fiyatında olumlu hamlelerin olmasını sağlayabilir. Son yükselişlerden sonra SOL yazının yayına hazırlandığı sırada 116 dolardan işlem görüyor.

Ethereum İle İlgili Gelişmeler

Davis Ethereum ağında uygulanacak olan gelişmelerin de tüm kripto para ekosistemi için önemli olduğunu düşünüyor ve birleşmenin 2022 Haziran ayına kadar uygulanacağını dile getiriyor. Çünkü analiste göre Etheuerem sadece piyasa değeri bakımından en büyük ikinci kripto para birimi olmakla kalmıyor. Aynı zamanda Ethereum üzerinde çalışan çok fazla sayıda farklı kripto para projesi var. Bu da onu ekosistem için çok önemli hale getiriyor.

Bu güncelleme ile birlikte Ethereum proof-of-work ağını kapatacak ve proof-of-stake ağına geçecek. Böylece Ethereum, enerji ile ilgili sorunları da çözmüş olacak. Ayrıca ETH 2.0 ile birlikte halihazırda yakım mekanizması kullanılıyor ve Haziran ayının ortası itibari ile dolaşımdaki ETH miktarının ciddi biçimde azalacağı düşünülüyor.

ETH yazının kaleme alındığı an itibari ile 3.000 dolar üzerinde işlem görüyor ve bazı analistler fiyatın 2022 yılında 10.000 dolara yükselmesini bekliyor.

Bitcoin İle İlgili Gelişmeler

Analist Bitcoin ile ilgili 2022 yılındaki en büyük gelişmelerden birinin Bitcoin ETF’leri ve özellikle de spot ETF’ler olacağını ifade ediyor. Bu noktada son zamanlarda atılan adımlar sebebiyle SEC’in bir Spot Bitcoin ETF’ini onaylamayı istemediğine dikkat çeken Davis, birçok analistin 2022 yılı ortasında bir spot ETF onayının gelmesini beklediğini de ifade ediyor.

Bitcoin Vadeli İşlem ETF’lerinin gerçekten bir BTC yatırımına izin vermediğini ve bu sebeple de BTC fiyatı üzerinde olumsuz etkisi olduğunu ifade eden analist, bu ETF’leri “çöp” olarak nitelendiriyor. Spot Bitcoin ETF’leri ile trilyonlarca doların piyasaya gireceğini ifade eden Davis, bu durumun Bitcoin fiyatını da pozitif etkileyeceğini ifade ediyor. Bitcoin yazının yayına hazırlandığı sırada 41.600 dolardan işlem görüyor.

Bu yazıda yer alan bilgiler kesinlikle yatırım tavsiyesi içermez. Yatırımcılar, kripto para birimlerinin yüksek volatilite ve dolayısıyla risk taşıdığının farkında olmalı, kendi araştırmaları doğrultusunda işlemlerini gerçekleştirmelidir.

Read Entire Article