2022’de Hangi Meme Coine Yatırım Yapmalı?

2 years ago 110

Dogecoin ile başlayan serüvende kripto para dünyasında meme coinler oldukça sevilmeye başlandı. Son birkaç yıldır ise Dogecoin’i takip eden Shiba ve Pitbull gibi birçok yeni token ortaya çıktı. Piyasada ortaya çıktıkları ilk andan bugüne kadarki süreçte yatırımcıların yüzünü güldüren Meme Coinler hala yükselmeye devam ediyor.

Doğal olarak Meme Coin’e yatırım yapmak isteyen birçok kişi de yeni yatırım araçları arıyor. Dogecoin ve Shiba’da treni kaçırdığınızı düşünüyorsanız rehberimiz tam size göre olabilir. Çünkü 2022 yılına damga vurmasını beklediğimiz en iyi 8 Meme Coin’i sizler için listeledik. Hazırsanız başlayalım.

2022’de Satın Alabileceğiniz En İyi Meme Coin Listesi

Makalemize başlamadan önce sizler için listelediğimiz 8 Meme Coin’e hızlı bir bakış atabilirsiniz:

  1. Tamadoge (TAMA)
  2. Battle Infinity (IBAT)
  3. Dogecoin (DOGE)
  4. Shiba Inu (SHIB)
  5. Floki Inu (FLOKI)
  6. Samoyed Coin (SAMO)
  7. Dogelon Mars (ELON)
  8. Akita Inu (AKITA)

Yatırım Yapmak İsteyeceğiniz En İyi Meme Coinleri Listesi – Genel Bakış

Yatırım portföyünüze eklemeyi düşünebileceğiniz Meme Coin listesine daha yakından bakalım.

Tamadoge (TAMA) – Satın Alabileceğiniz En İyi Meme Coinlerden

Piyasaya detaylı bir şekilde baktığımızda satın alabileceğiniz en iyi Meme Coin’in Tamadoge olduğunu düşünüyoruz. Tıpkı Dogecoin'e benzer olan Tamadoge aynı topluluğun bir parçasıdır. Ancak Dogecoin sosyal medya ile etkisini büyütürken, Tamadoge oyna-kazan mantığı ile ortaya çıkmış bir projedir.

Tamadoge evcil hayvan besleyebileceğiniz, savaştırabileceğiniz hatta alıp-satabileceğiniz bir ekosisteme sahiptir. Oyuncular oyuna başladıkları zaman evcil hayvanlarını yetiştirmeye çalışmaktadır. Yetiştirdiğiniz evcil hayvanlarınız ile birlikte diğer insanlara karşı rekabet edersiniz.

Bu rekabet sonucunda birinci olmayı başarırsanız Tamadoge'in yerel para birimi olan TAMA ile ödüllendirilirsiniz. Oyuncular isterlerse Tama mağazasından farklı Tamadoge evcil hayvanları satın alabilirler. Bizce Tamadoge'u popüler kılacak olan detay ise kullanıcıların evcil hayvanlarını akıllı sözleşmeler aracılığı ile NFT olarak üretebilmeleridir.

Tamadoge 2022'nin üçüncü çeyreğinde maksimum 2 milyar token arzı ile ön satışa çıktı. Kullanıcılar ön satış sırasında toplam arzın sadece %50'sini satın alabilecek. Diğer kalan %20'lik Tamadoge tokenler ise merkezi ve merkezi olmayan borsalardaki listelemeler için kullanılacak. Geriye kalan %30'luk pay ise 10 yıl içerisinde gerçekleştirilecek eylemler sonucunda piyasaya sürülecek. Son olarak Tamadoge'un dolandırıcılıkla hiçbir alakası olmadığını gönül rahatlığı ile söyleyebiliyoruz. Çünkü Coin Sniper projeyi doğrularken diğer bir otorite olan Solid Proof ise denetimini tamamladı.

Battle Infinity (IBAT)

Şimdi sırada Battle Infinity var, Web 3.0 teknolojisini Metaverse, oyna ve kazan özellikleriyle birleştiren bir proje bulunuyor. IBAT, Premier League adı altında merkezi olmayan ve NFT tabanlı bir spor fantezi oyunu olarak dikkatleri çıkıyor. Öncelikle kendi fantezi takımınızı kurmak ve diğer kullanıcılara karşı mücadele etmek için bir adet NFT kartı satın almalısınız.

Ek olarak rekabetten elde ettiğiniz ödülleri akıllı sözleşmeler aracılığı ile NFT olarak üretebilirsiniz. Hatta kendi arsanıza reklamlar alarak pasif gelirler elde etme şansınız da bulunuyor. Battle Infinity oyununda yerel para birimi olarak IBAT token kullanılmaktadır. Tabii ki bu IBAT’ları faiz için stake ederek daha da fazla ek gelir elde edebileceğinizi hatırlatmak isteriz. IBAT, Binance Smart Chain üzerinde oluşturulmuş olup BEP-20 protokolü ile hizmet vermektedir.

Gördüğünüz gibi IBAT 2022’ye damga vuracak en popüler Meme Coin’lerden biri olarak gözüküyor. Fazla vakit kaybetmeden Battle Infinity’e bir şans vererek portföyünüze ufak eklemeler yapabilirsiniz.

Dogecoin (DOGE)

Dogecoin'i aramızda bilmeyen yoktur sanırım? Dogecoin uzun vadede yatırımcılarına ciddi kazançlar sunmuş olan harika bir Meme Coin'dir. 2013 yılında Bitcoin ve diğer altcoinlerin hızla büyümesine bir eleştiri ve şaka olarak ortaya çıkan Dogecoin zamanla hızla büyümüştür.

Ayrıca milyarder girişimci Elon Musk tarafından sürekli olarak adı anılan ve popüler hale getirilen Dogecoin, meme ekosisteminin koruyucusu sayılmaktadır. Üstelik Elon Musk hala Dogecoin'i destekleyen birçok açıklama yapmaya devam ediyor. Her ne kadar 2021'deki fiyat zirvesinden çok uzakta olsa da Dogecoin bir sonraki yükseliş için en iyi yatırım aracı gibi gözüküyor.

Ayrıca son aylarda kripto ödeme şirketi olan BitPay'ın Dogecoin kabul etmeye başlayacağını söylemesi gibi heyecan verici gelişmeler de bulunuyor. Tüm bunları göz önünde bulundurduğumuzda en iyi meme coinler listemizin üçüncü sırasını Dogecoin'e ayırdık.

Shiba Inu (SHIB)

Dogecoin'den özenerek ortaya çıkan Shiba Inu zamanla o kadar büyüdü ki şimdilerde "Dogecoin katili" olarak anılmaktadır. Topluluk odaklı bir proje olan Shiba, 2021'de zirve fiyatlandırmasında toplamda %21.000 kazançla yatırımcısının yüzünü güldürmüştür.

Shiba’nın tıpkı Dogecoin’de olduğu gibi sosyal medya etkisi ile büyüyeceğini düşünüyorsanız yanılıyor olabilirsiniz. Çünkü Shiba, Metaverse ekosistemine dahil olmak için Shiba Lands adlı bir sanal gayrimenkul projesini tanıtmış durumda.

Kısacası Shiba Inu kendisini geliştirmeye ve yeni bakış açılarıyla büyümeye devam ediyor. Kripto sektörünün Eylül 2022’de yaşadığı düşüş ile birlikte yatırım yapabileceğiniz en iyi Meme Coin’lerden birisi olabileceğini düşünüyoruz.

Floki Inu (FLOKI)

Shit ve Meme Coin dendiğinde aklımıza daima Elon Musk gelmektedir. Floki Inu da Elon Musk'ın aldığı Shiba cinsi bir köpekten ortaya çıktı. Bu köpeğine Floki adını veren Elon Musk adeta topluluğu ateşlemiş oldu. Tıpkı Dogecoin gibi şaka ve meme kültüründen ortaya çıkan Floki belirsiz bir amaca sahip olsa da her an yükseliş yaşayabilir.

Samoyed Coin (SAMO)

Samoyed Coin Solana topluluğunun içerisinde ortaya çıkmış bir Meme tokenidir. Yaratılırken Solana destekçisi ve FTX borsasının kurucusu Sam Bankman-Fried ve Solana yaratıcısı Anatoly Yakovenko'nun isim birleşiminden ilham alınmıştır. Samoyed Coin'in en büyük amacı eğlenceli fikirler kullanarak insanları dijital varlık kullanımına çekebilmektir.

Solana ekosistemine daha fazla insan çekebilmek için ortaya çıkan bu proje zamanla meme token piyasasında oldukça büyüme sarfetti. Son aylarda yaşanan düşüşten sonra yatırım yapılması gerektiğini düşündüğümüz Samoyed Coin'e bir şans verebilirsiniz.

Dogelon Mars (ELON)

Twitter'da 650 binden fazla takipçisi olan bir diğer Elon Musk Meme tokeni Dogelon Mars ile karşınızdayız. En popüler Meme token figürü olan Dogecoin'e alternatif olarak geliştirilen Dogelon oldukça popüler olmuş durumda. Dogelon Mars topluluk tarafından yönetilmektedir. Ayrıca proje detaylarında Mars gezegeni etrafında dolaşan bir köpeğin yeni arkadaşlarla tanışmak için gösterdiği çaba görünmektedir. Tamamen saf bir Meme token olarak görülen Dogelon Mars inanılmaz ucuz fiyatıyla portföyünüzde yerinizi alabilir.

Akita Inu (AKITA)

Ethereum ağında ortaya çıkan Akita Inu merkezi olmayan bir topluluk projesidir. Tıpkı Shiba Inu'ya benzeyen piyasaya çıkışı onun popülerleşmesini sağladı. Ayrıca Akita Inu'yu yaratanlar bir grup meme kripto meraklısından oluşmaktadır.

Bu projenin aynı zamanda sosyal bir deney olduğunu da söylemek isteriz. Aynı fikre ve zihne sahip olan kişileri bir araya getirmeyi amaçlayan Akita Inu genişlemeye devam edecek gibi gözüküyor. Meme Coin satın almak istiyorsanız Akita Inu'ya küçük bir bütçe ayırarak portföyünüzü genişletebilirsiniz.

Meme Coin Nedir?

Meme Coin’ler hakkında herşey 2013 yılında Dogecoin'in ortaya çıkması ile başladı. Parodi olarak piyasaya sürülen Dogecoin, Bitcoin'in artan popülaritesi ile birlikte Meme Coin alanında yükselişe geçti. Dogecoin’in yükselişi piyasadaki birçok topluluğu etkilerken onlarca Meme Coin'in ortaya çıkmasını sağladı.

Bunlarla birlikte Shiba, Floki, Akita, Tamadoge ve daha birçok Meme token piyasada yerini aldı. 2021 yılındaki en iyi zamanlarında yatırımcılarına harika kazançlar getirmeyi başardılar.

Meme Coin’e Yatırım Yapmanın Avantajları ve Dezavantajları

Meme Coin’ler genellikle shit coinler (çöp coinler) olabilmektedir. Peki kendinizi shit meme coinlerden nasıl koruyacaksınız? Gelin avantajlar ve dezavantajlar şeklinde Meme Coin yatırımına yakından bakalım.

Avantajlar

  • Güvenilir bir Meme Coin bulabilmek için önce topluluklara göz atmalısınız. Bir meme token’in topluluğu büyükse kendinizi güvende hissedebilirsiniz. Size sunduğumuz listedeki çoğu Meme Coin’in muazzam ve büyük toplulukları bulunmaktadır.
  • FOMO bu tarz Meme tokenler için adeta itici bir güçtür. Tıpkı Dogecoin’in 2021 yılındaki yükselişi gibi insanlar Dogecoin satın almak istediler. Bununla birlikte FOMO’ya bağlı olarak token’in fiyatı artacağı için günlük işlem yapmak isteyenlerin sayısı çoğalacaktır. Günlük işlem hacminin yüksek olduğu bir meme token’a siz neden yatırım yapmak istemeyesiniz ki?
  • Meme Coin’ler her ne kadar şaka amaçlı ortaya çıkmış olsa da marka haline geldiler. Örneğin Dogecoin, Elon Musk’ın sahibi olduğu Tesla mağazalarında bir ödeme yöntemi olarak kullanılmaktadır. Aynı şekilde Shiba da kendi merkeziyetsiz borsası olan ShibaSwap üzerinde çalışmaktadır.
  • Meme Coin fiyatları oldukça düşüktür. Yani sizi üzmeyecek bütçeler ile Meme coinlere yatırım yapabilirsiniz.

Dezavantajlar

  • Meme Coin’lerde oldukça yüksek volatilite bulunabilir. Satın aldığınız fiyattan sonra ani düşüşler veya ani yükselişler yaşayabilirsiniz. Eğer uzun süreli yatırım yapmayı düşünmüyorsanız Meme Coin’ler biraz tehlikeli olabilir.
  • Sosyal medya trendi genellikle meme tokenlerin fiyatını yükselten unsurlardır. Ancak bildiğiniz gibi sosyal medya trendleri zamanla sönükleşir ve ortadan kalkabilir. Bu durumda Meme Coin’lerin fiyatını oldukça düşürebilir.
  • Bir diğer dezavantaj ise her Meme token’a yatırım yapılmayacağıdır. Şu an piyasadaki birçok Meme token dolandırıcı projeler olabilmektedir. O yüzden güvenilir kaynaklardan edindiğiniz bilgiler doğrultusunda Meme coinlere yatırım yapmak önemlidir.

Meme Coinler Nasıl Satın Alınır?

Meme Coin satın almak için kullanabileceğiniz en iyi borsa Crypto.com'dur. Eğer aradığınız hem güvenirlik hem de rahatça kripto para satın almak ise o zaman Crypto.com'u kesinlikle tercih etmelisiniz. İsterseniz gelin birlikte Crypto.com'u nasıl kullanabileceğinize detaylıca göz atalım.

Adım 1 – Hesap Oluşturun

Crypto.com'a kaydolmak için öncelikle site ana sayfasına giriş yaparak sağ üstte bulunan “kaydol” butonuna tıklamalısınız. Ardından kişisel bilgi doldurma formunu eksiksiz bir şekilde tamamlayarak devam etmelisiniz. Tüm formu doldurduktan sonra e-postanıza bir onay kodu gelecektir. Son olarak bu onay işlemi tamamlandıktan sonra site üzerinden telefon numaranızı girerek SMS ile ikinci onaylama işlemi yapmanız gerekiyor. Tüm bu detayları hallettiyseniz artık diğer aşamaya geçebilirsiniz.

Adım 2 – Kimlik Doğrulama Yapın

Kayıt işlemleri tamamlandıktan sonra alım-satım işlemlerine başlayabilmeniz için kimliğinizi onaylamanız gerekmektedir. Bunun için de vatandaşlık kimlik kartınızın fotoğrafını Crypto.com'a yüklemelisiniz. Bu işlemden sonra ise sistem kimlik bilgilerinizi kontrol edip hesabınızı aktif hale getirecektir.

Adım 3 – Para Yatırın

Hesabınızın onay işlemleri bittiğine göre artık para yatırabilirsiniz. Sağ üstte bulunan kullanıcı kontrol paneline giriş yaparak "Para Yatır" butonuna tıklayın. Bulunduğunuz ülkeye göre dizayn edilmiş olan yöntemlerden istediğinizi kullanarak dakikalar içerisinde para transferi yapabileceksiniz.

Adım 4 – Satın Alacağınız Meme Coin’i Arayın

Yatırmış olduğunuz bakiye hesabınıza aktarıldı ise artık Meme Coin aramaya başlayabilirsiniz. Bunun için ana sayfada bulunan keşfet butonuna basmalı ve borsada listelenen kriptoları görüntülemelisiniz. Artık bundan sonrası, yatırım yapmak istediğiniz Meme Coin’e karar vermek için düşünmektir.

Adım 5 – Satın Alın

Satın alacağınız Meme Coin’i belirlediğiniz tutarı girdikten sonra bakiyeniz kadar satın alabilirsiniz. İşte bu kadar, Meme Coin yatırımınız artık hazır.

Sonuç

Son zamanların en çok konuşulan meme coinlerini ele aldığımız bu inceleme yazısında, en popüler meme coinlerin hangileri olduğunu, hangisinin yatırım için daha elverişli olduğunu ve bu meme coinleri nasıl satın alabileceğinizi anlatmaya çalıştık. Ancak yatırımlarınıza başlamadan önce bu sektörün oldukça riskli (regüle edilmemiş) ve değişken olduğunu bilmeli ve öncesinde iyi bir araştırma yapmanız gerektiğini unutmamalısınız.

Sorumluluk Reddi: Bu makale sponsorlu bir yazıdır. CoinTürk, bu makale içeriğinde geçen herhangi bir ürün ya da hizmetle ilgili hasar ya da kayıplardan sorumlu değildir ve sorumlu tutulamaz. CoinTürk, bu sponsorlu yazıda adı geçen şirket ve şirketin sunduğu ürün veya hizmetlerle ilgili olarak okuyucuların kendi araştırmalarını özenle yapmalarını şiddetle önermektedir.
Read Entire Article