2022’de Metaverse Oyunları Ne Olacak: Oyuncuları Neler Bekliyor?

2 years ago 112

Geçmişte oyunlardan para kazanmak için oyuncular, oyunlarının videolarını online platformlarda yayınlayarak veya videoları bazı izleme platformlarına yükleyerek gerçekleştiriyorlardı. Aynı zamanda e-spor aracılığıyla rekabet ve ödül kazanma ortamı da oyuncular için hazırlanıyordu. 2021’de NFT ve blockchain tabanlı oyunların yaygınlaşması ile oyuncular sadece oyun oynayarak da para kazanabilir olduğunu fark etmiş oldu.

Blockchain tabanlı metaverse oyunlarında sadece oyun oynayarak para kazanılan oyun modeline P2E deniyor. Günümüzde ise P2E modelleri giderek gelişiyor ve standart oyunlar için olan her imkan metaverse oyunları için de imkanlı hale getiriliyor.

E-Spor’da Metaverse!

Oyun platformu Newzoo ise başka bir bakış açısı getirerek, metaverse oyunlarının e-spor organizasyonlarında da olabileceğini belirtiyor. Eğer e-spor organizasyonlarında blockchain kullanılırsa metaverse oyunları için turnuvalar ve yarışmalar yapılabilir. Newzoo, P2E oyunlarının benimsenmesinin daha yaygın hale geldiğini dolayısıyla oyun şirketlerinin de blockchain tabanlı oyunlara yöneldiğini belirtiyor. Böylece oyuncular için e-sporda turnuva heyecanı yaşatmak ve bir kazanç da böyle sağlamak olasılığı giderek artıyor.

Oyun yorumcuları, merkezi bir oyun turnuvası ortamında daha güvenli ve meşru bir oyun oynandığını düşünüyor. Bu deneyimi daha da kolaylaştırmak için blockchain kullanılabilir ve oyuncuların kazançları böylece katlanabilir.

Ek olarak oyunların benimsenmesini arttırmak ve oyunculara daha kapsamlı oyun deneyimi yaşatmak isteyen e-spor organizasyonları, NFT’leri kullanabilir ve blockchain tabanlı kazanç mekanizmaları üretebilir. Newzoo, 2022’de bunların gerçekleşeceğini ve hatta bunların da ötesinde yeni gelişmeler olacağını tahmin ediyor.

Metaverse Oyunlarda Güncel Durum

Ayrıca Roblox, Fortnite ve Minecraft gibi mevcut proto-metaverse oyunlarının büyük ilgi görmesi de metaverse oyunlarına ön ayak oluyor ve benimsenmesinin yaygınlaşabileceğini gösteriyor. Bunlarla beraber Newzoo, şirketlerin metaverse oyunları içindeki potansiyelleri fark ettikçe dijital arazilere daha fazla yatırım yapabileceğini de düşünüyor.

Şu sıralar popüler olan Axie Infinity, Pokemon’dan ilham alan bir oyun olmakla beraber blockchain oyun ekosisteminin zirvesinde olmaya devam ediyor. Ancak uzmanlar DeFi Kingdoms, Crabada ve Yield Hunt gibi blockchain oyunlarının Axie Infinity’i geçebileceğini de belirtiyor.

Read Entire Article