2022’de Yatırım Yapılabilecek En İyi 5 Kripto Para! Favori Altcoin Listesi!

2 years ago 119

Kripto para piyasaları yatırımcıların ciddi zararlar ve kazançlar getirdi. Özellikle son 1 yıl son derece hareketliydi. İnanılmaz derecede değişken bir kripto piyasası gördük, toplam kripto para piyasa değeri, sadece bir yıl için bir ila üç trilyon dolarlık büyük bir boşluk arasında dalgalandı. Popüler analist Brian Jung, aboneleriyle 2022’de yatırım yapmak için büyük potansiyele sahip en iyi 5 kriptoyu paylaştı.

Avalanche (AVAX)

Avalanche, merkezi olmayan uygulamalar ve özel blok zinciri ağları için bir platform olarak işlev gören birinci katman bir blockchaindir. Akıllı sözleşmeler için en popüler blockchain olarak Ethereum‘u yerinden etmeyi amaçlayan Ethereum’un rakiplerinden biridir. Ölçeklenebilirlikten ödün vermeden saniyede 6.500 işleme kadar daha yüksek işlem çıktısına sahip olarak bunu yapmayı hedefliyor.

Ethereum 2.0 için halen vakit var ve layer1 projeleri halen yoğun ilgi görüyor. Avalanche ise bugün 200 milyon doların üzerinde yeni bir teşvik programı duyurdu. Ağın daha aktif kullanılması için ciddi çaba harcanıyor.

Ethereum ağında saniyede yaklaşık 30 işlemi tamamlayabilirken, AVAX 6500 işlemi tamamlayabilir. Üstelik Solana gibi teknik problemler ile boğuşmuyor.

Terra (LUNA)

Terra, fiyat istikrarlı küresel ödeme sistemlerine güç sağlamak için fiat sabitli stablecoin kullanan bir blockchain protokolüdür. Yol haritasına göre Terra, fiyat istikrarını ve fiat para birimlerinin geniş çapta benimsenmesini Bitcoin’in (BTC) sansür direnciyle birleştirir ve hızlı ve uygun fiyatlı ödemeler sunar.

LUNA, başarılı Terra ekosistemlerini oluşturmak için UST olarak da bilinen bir stablecoin kullanan başka blockchain protokolüdür. Fiat para biriminin fiyat istikrarı ile kripto para birimlerinin sınırsız avantajlarından yararlanırsınız. Terra’nın bunu yapabilmesinin yolu, LUNA ve stablecoin’leri karlı bir döviz kuruyla takas etmenize izin vermeleridir.

Cosmos (ATOM)

Yavaş, pahalı ve çevreye zararlı alternatiflerinin tüm kusurlu yönlerini kendinde yok eden Cosmos, birçok avantaja sahiptir. Ayrıca, blockchain teknolojisini merkezi olmayan uygulama mühendisleri ve geliştiricileri için daha az karmaşık ve zor hale getirmeyi amaçlıyorlar.

Cosmos HUB, birlikte çalışabilirlik olarak da bilinen blockchain ağlarının birbirleriyle iletişim kurmasına izin verir. Bu çok önemlidir, çünkü diğer kripto para birimlerini birbirine bağlayan bir ağa sahip olmak, alan içinde daha fazla ölçeklenebilirlik ve iş birliğine izin verebilir.

Harmony (ONE)

Listedeki bir sonraki altcoin Harmony (ONE). Harmony, merkezi olmayan uygulamaların (DApp’ler) oluşturulmasını ve kullanılmasını kolaylaştırmak için tasarlanmış bir blockchain platformudur. Ağ, saniyeler içinde blok oluşturmaya izin veren rastgele durum paylaşımına odaklanarak merkezi olmayan uygulamaların çalışma şeklini yenilemeyi amaçlıyor.

Harmony, sharding olarak bilinen oldukça eski bir kavramı kullanan güçlü bir temel blockchain teknolojisine sahiptir. Harmony aynı zamanda düşük maliyetli ve enerji verimli işlemlere izin veren ve açık bir yönetişim özelliğine sahip olan bir PoS ağıdır. Harmony’nin kilitli toplam değeri 135 milyon dolardan 1 milyar doların üzerine çıktı.

Near Protocol (NEAR)

NEAR Protocol, topluluk tarafından işletilen bir bulut bilgi işlem platformu olarak tasarlanmış ve düşük işlem hızları, düşük verim ve zayıf birlikte çalışabilirlik gibi rakip blok zincirlerini tıkayan bazı sınırlamaları ortadan kaldıran bir layer1 blockchaindir. Avax, Solana gibi birinci katman ağların tamamı Ethereum’a rakip olarak doğmuştur.

NEAR, onu kullanıcı dostu bir platform haline getirerek, merkezi olmayan uygulamalar için ortamlarına hizmet etme konusunda harika bir iş çıkarıyor. Saniyede 100.000 işlem neredeyse sıfır maliyetle gerçekleştirilebiliyor.

Sorumluluk Reddi: Bu yazıda yer alan bilgiler kesinlikle yatırım tavsiyesi içermez. Yatırımcılar, kripto para birimlerinin yüksek volatilite ve dolaysıyla risk taşıdığının farkında olmalı, kendi araştırmaları doğrultusunda işlemlerini gerçekleştirmelidir.
Read Entire Article