2022 Kripto Para Çöküşünü Bilen Analist Konuştu! Yatırımcılar Dikkat!

2 years ago 104

Zaman onu haklı çıkardı, kripto para piyasalarını kan gölüne çeviren 2022 çöküşünü bilen analist yeniden açıklama yaptı. Bu sefer yatırımcıları daha net biçimde uyarıyor. Peki kripto para yatırımcılarını gelecekte neler bekliyor? Son düşüşü bilen analistin bundan sonraki süreçte beklediği senaryo ne? Detaylar haberimizde.

Son Çöküşü Bilen Analist

Bitcoin’in yaşadığı son yıkımı tahmin eden isim kripto para yatırımcılarını yeniden uyarıyor. Tutarlı tahminlerde bulunan kripto para analistlerinin gelecekte de aynı başarıyı yakalayacaklarına dair bir garanti elbette yok. Yatırımcıların bu bilinçle görüşleri incelemesi menfaatlerine olacaktır. Capo takma adıyla tanınan analist Twitter hesabı üzerinde yaklaşık yarım milyon takipçisine düşüş eğiliminin sürdüğü uyarısında bulundu.

Kısa vadede Bitcoin yeniden yükselişe geçmiş olsa da popüler analiste göre bu uzun sürmeyecek. Kısa vadede fiyatın daha fazla yükselebileceği konusunda diğer analistlerle hemfikir olan Capo, uzun dönemde daha kötü günlerin kapıda olduğuna inanıyor. Peki dip beklentisi ne?

Bitcoin Dip Fiyatı

Capo’ya göre Bitcoin 22.000 doların altında kapanışlar yapmaya başladığında düşüş trendi yeniden başlayacak. Peki hedef? Popüler kripto analisti 15.800 dolar ile 16.000 dolar arasında yeni bir dip seviyeye işaret ediyor. Analist, yılın başına kadar uzanan beş Elliot Wave göstergesi çizerek sonuca varıyor. Metrik, şimdi ve Eylül arasında son bir ayağın daha düşük olacağını gösterdiğini söylüyor.

“Bu yukarı hareket, 4. dalganın tüm özelliklerini gösteriyor. Düzeltici hareket, gizli düşüş sapmaları oluşturuyor.”

Elliott Wave teorisi, dalgalar halinde tezahür etme eğiliminde olan kalabalık psikolojisini takip ederek gelecekteki fiyat hareketlerini tahmin etmeye çalışan teknik bir analiz yaklaşımıdır. Teoriye göre, bir varlık, büyük bir piyasa tersine dönmeden önce beş dalga döngüsünden geçer.

Bitcoin ise yazı hazırlandığı sırada 23.000 doların üzerinde alıcı buluyor. En büyük kripto para birimi 13 Temmuz tarihinden bu yana 20.000 dolar desteğinin üzerinde tutunuyor. Yükselişin devamı için 22.800 dolar seviyesini kaybetmemelidir.

Sorumluluk Reddi: Bu yazıda yer alan bilgiler kesinlikle yatırım tavsiyesi içermez. Yatırımcılar, kripto para birimlerinin yüksek volatilite ve dolaysıyla risk taşıdığının farkında olmalı, kendi araştırmaları doğrultusunda işlemlerini gerçekleştirmelidir.
Read Entire Article