2022 Yılının En Dikkat Çeken Ön Satış Coinleri

2 years ago 108

Ön satışlar genellikle riskli görülse de iyi bir araştırma ve analiz sonucunda çok karlı yatırımlara dönüşebilir. Hatta geçtiğimiz yıl tokenlerin ön satışları oldukça trend olmuş ve bu yolla birçok kişi kar elde etmişti. Yüksek kazanç fırsatı aynı zamanda yüksek risk içerdiği için yatırımcıların çok daha dikkatli hareket etmesi gerekir.

Geçtiğimiz yılki kadar olmada da bu yılda ciddi ön satış fırsatları var. Bu yüzden yazımızda yatırım yapabileceğiniz, birbirinden ilgi çekici projelere sahip ön satış coinlerinden bahsedeceğiz.

2022’nin En İyi Ön Satış Coinleri - Kısa Liste

Özellikle risk almayı seven yatırımcıların ilgisini çeken popüler ön satış coinleri, doğru analizle iyi bir kar vadediyor. Aşağıda 2022’deki en iyi ön satış coinlerinin bir listesini göreceksiniz. Rehberimizi okuyarak bu coinler hakkında detaylı bilgiye ulaşabilirsiniz:

  1. Tamadoge (TAMA)
  2. Battle Infinity (IBAT)
  3. DeFi Coin (DEFC)
  4. EstateX (ESX)
  5. BabyApeCoin (BAPE)
  6. LunaOne (XLN)
  7. Sleep Care (SLEEP)
  8. WagerGang (GANG)
  9. Tamadoge (TAMA)

Boğa piyasasında Meme coinler kitlelerin ilgisini oldukça çekiyor. Özellikle 2021 yılında Dogecoin’in inanılmaz yükselişi ve ardından Shiba Inu’nun da elde ettiği başarı bunu kanıtlar niteliktedir.

Yine de enflasyonist yapı, yüksek arz ve kullanım alanlarındaki kısıtlılık yüzünden bu altcoin grubunda yatırımcıların ciddi kayıplar yaşama potansiyeli vardır.

İşte Tamadoge tam bu noktada devreye giriyor. Tamagotchi’de P2E oyun platformu oluşturarak diğer meme tokenlerin önemli bir eksikliğini kapatmayı amaçlıyor. Son zamanların sevilen P2E (play to earn, oynadıkça kazan) mekanizmasıyla meme token konsepti Tamadoge ile birleşiyor.

Ayrıca Tamadoge tarafından oluşturulan oyunda NFT’ler de yer alıyor. Platform TAMA kazanmak için NFT formatındaki köpeğinizi yetiştirebilip, eğitebileceğiniz hatta rekabet edebileceğiniz ve mint edebildiğiniz eğlenceli bir konsepte sahiptir. Üstelik şu an ön satışta! Yani fiyatı henüz artmamışken beta satışından faydalanabilirsiniz. Beta satışı 2 Eylül tarihinde bitecek. Daha sonra yeniden bir ön satış yapılacak ve bu 2022’nin dördünce çeyreğinde sonlanacak.

Ayrıca TAMA token başlangıçta 2 milyar ile sınırlanacak. Ek olarak tokenin deflasyonist yapısı evcil hayvanlarınıza aldığınız mamaların satın alımındaki %5 token yakımından gelir.

TAMA bir ERC-20 tokenidir ve ön şatıştan hemen sonra Uniswap’te listelenecek. Ayrıca LBank’taki onayı da tamamlandı. Yani 2022’nin dördüncü çeyreği ile 2023 başlangıcına kadar TAMA token için yüksek hacimler görebiliriz.

Ethereum veya MetaMask cüzdanı kullanarak TAMA tokeni alabilirsiniz. ETH, USDT veya kredi kartıyla da alım yapılabiliyor. Minimum 10 dolarlık alım yapılabiliyor ve avantajlı ön satışlar 1.000 adet TAMA için 10 dolar ödeme yapıyorsunuz.

Sonuç olarak çok yönlülüğü sayesinde TAMA en iyi ön satış coinlerinden biri olabilir. Bu sebepten indirimli ön satış fiyatı bir fırsat olabilir.

  1. Battle Infinity (IBAT)

En iyi ön satış coin nedir diye sorduğumuzda ilk akla gelenlerden biri muhtemelen Battle Infinity’nin IBAT’ıdır. Battle Infinity bunu içinde birçok yeniliği birden barındıran bir platform olmasına borçludur.

Heyecan verici projesi bir sanal dünya yaratıyor, bu dünyanın içinde P2E(oyna-kazan) mekaniğini barındırıyor ve bunu Metaverse ile entegre ediyor. Ayrıca bu sanal dünyanın içinde bulunan altı farklı platformla birlikte sunuluyor. Üstelik bu platformlar fantezi spor oyunları gibi ilgi çekici içeriğe sahip. Örneğin IBAT Premier Ligi bu alanda oldukça ilgi çekecek gibi duruyor.

Ayrıca bir DeFi borsası olan IBAT Battle Swap ile staking yapılabiliyor. Oyun mağazası ve NFT pazarıyla kullanıcı taleplerine tam olarak cevap veriyor. Ayrı kullanıcılar platform üzerinden iletişim kurabiliyor ve kendilerine avatarlar oluşturabiliyor. Birçok yatırımcı Battle Infinity’nin ön satış için gözde bir seçenek olduğunu düşünüyor.

Battle Infinity’nin anahtar noktası IBAT’tır. Bu yerel tokeni platformun metaverse alanına sanal reklam panolarını kiralamak için kullanabiliyorsunuz. Ek olarak bu proje SolidProof.io tarafından denetlemiş ve CoiSniper tarafından doğrulanmıştır. Bu açıdan baktığımızda en iyi ön satış coinlerinden biri olmaması için bir sebep göremiyoruz.

  1. DeFi Coin (DEFC)

DeFi Coin (DEFC) yeni eklenen kripto paralardan biridir ve DeFi Swap(DEX)’in para birimidir. DeFiSwap, yatırımcıların takas ve stake gibi birçok işlemi yapabildikleri platformlardandır. Ayrıca borsa DeFi Coin sahiplerine inanılmaz APY sağlıyor.

DeFi Coin Mayıs ayından beri piyasada ve çok kısa bir sürede %300’lük fiyat artışı gördü ki bu inanılmaz bir yükselişti. Altcoin bunu, statik ödülleri ve otomatik likidite havuzları gibi gelişmiş yardımcı programlarına da borçludur.

Son olarak DeFi Coin işlemlerinde taraflar %10 oranında vergi öder. Bu vergilerin yarısı token sahiplerine dağıtılırken diğer yarısı likidite havuzlarına verilir. Böylece altcoin için volatilite azalır.

  1. EstateX (ESX)

En iyi ön satış fırsatlarından bahsediyorsak EstateX bu listenin ön sıralarında olmayı kesinlikle hak ediyor. EstateX oldukça popüler ve Twitter hesabı yaklaşık 6 bin takipçiye sahip. Üstelik bu projenin konsepti diğerlerinden biraz daha farklı.

Kısaca proje gayrimenkul yatırımını tüm dünyada daha kolay hale getirmeyi amaçlıyor. Ayrıca uygun maliyet ve kolay erişim sunması onu iyi bir yatırım aracı yapıyor.

Proje, ekosistemdeki mülklere kısmi sahiplik sunma temeliyle bir yol haritası çiziyor. EstateX emlak sektörüne yeni bir bakış açısı getirerek büyük bir boşluğu kapatmayı hedefliyor.

Üstelik tüm işlemlerinizi gayet kolay ve hızlı bir şekilde halletmenize olanak tanır. Yani satın alma, satma veya takas etmek gibi işlemler gayrimenkul ticaretinde kolayca yapılabiliyor.

Ayrıca proje üst düzey güvenlik ve şeffaflığa sahiptir. Sahiplik payları şeffaf şekilde blockchainde tutuluyor. Üstelik yatırımcılar hisselerini günün her saatinde takas edebilirler veya tokenleri sayesinde kredi alabilirler.

Tüm bu kolaylığının yanında güvenilir olması yatırımcıların dikkatini oldukça çekiyor. Hatta DAO kripto para projelerinden en iyisi olarak gösteriliyor. Bu yüzden iyi bir ön satış coinine yatırım yapmak isteyenler için gayet akıllıca bir fikirdir.

  1. BabyApeCoin (BAPE)

ApeCoin fırsatını kaçıranlar için müjde niteliğinde! BabyApeCoin size ikinci bir fırsat vermeyi hedefliyor.

Adından da anladığımız gibi BabyApeCoin ApeCoin başarısından faydalanmayı amaçlayan bir meme coinidir. Yine de yol haritalarında sadece bu yok hatta diğer meme coinlerden daha fazla fayda sağlayacaklarına dair güçlü iddiaları var.

Bu projeyi en iyi ön satış coin yapan asıl şey kesinlikle statik ödül mekanizması. Statik ödül, BNB sahiplerinin ödüller kazanmasını sağlar. Sistem BabyApeCoinlerle yapılan işlemlerden %15 vergi alınması ve bu verginin %4’ünün token sahiplerine dağıtılması şeklinde çalışır.

Kalanı ise BabyApeCoin’in pazarlama bütçesine aktarılıyor. Diğer sıraladığımız ön satış coinleri gibi BabyApeCoin de yeni doğmuş bir projedir ve bu yüzden ulaşılabilen detaylar şimdilik kısıtlı.

Yine de BabyApeCoin’in web sitesini ziyaret ederek NFT koleksiyonu, CoinGecko listeleri veya topluluk etkinlikleri gibi birçok proje planını görebilirsiniz.

  1. LunaOne (XLN)

LunaOne(XLN) heyecan verici başka bir ön satış coinidir. Özellikle Metaverse alanına meraklı olanların ilgisini çekecek bir proje olduğunu düşünüyoruz.

LunaOne iş, eğitim, oyun gibi pek çok alanın bir arada olduğu bir Metaverse oluşturuyor. DAO aracılığıyla yönelecek ve tokeni olanların projede söz sahibi olacağı bir inşa edilecek.

Bu proje sanal gerçeklik gözlükleriyle uyumluluk sağlamasından ödüller veren akış platformuna kadar birçok güzel özellik sunuyor. Ayrıca kullanıcılar özelleştirebildikleri avatarlara da sahip olabilecek.

Tüm bu özelliklere baktığımızda Web 3.0 coinleri arasında en iyilerden olabilir. Bu yüzden bu proje bizi çok heyecanlandırdı ve en iyi ön satış coinler listemizde mutlaka olması gerektiğine karar verdik.

Platformun kendine ait tokeni XLN’dir. Bu tokeni sanal dünyadaki işlerinizi kolaylaştırmak ve ödüller almak için kullanacaksınız. Ayrıca XLN, Binance Smart Chain’de barındılan bir tokendir. Bu da ağ ücretlerin daha düşük olmasını sağlar.

Projenin resmi Twitter hesabı çoktan 8.000 sınırını geçti. Bu yüzden LunaOne tokenin ön satışı son derece heyecanlı geçeceğe benziyor.

  1. Sleep Care (SLEEP)

Sosyal-Fi sektörü için ön satış coin yatırım fikri arıyorsanız Sleep Care projesi ilginizi çekebilir. Sleep Care uyku alışkanlıkları ile para kazanma fırsatı sunar. Oldukça ilginç konseptinin yanına Binance Smart Chain üzerine inşa edilmiştir ve tamamen blockchain tabanlı bir uygulamadır.

Kısaca uyu-kazan mantığıyla çalışır. Uygulama, akıllı telefonlar üzerinden toplanan uyku kalitesi ölçümlerini kullanarak kullanıcılara ödüller sunuyor. Örneğin kazanmaya beş saatlik bir uykuyla başlayabilirsiniz ve böylece SLEEP token alırsınız.

Ödülü kullanıcılara dağıtmak için vücut sensörü, fiziksel aktivite verileri ve GPS gibi uygulamaların sağladığı bilgiler kullanılıyor. Yani sağlıklı bir uyku döngüsüne sahipseniz aylık lider tablosunda ön sıralara çıkabilir ve SLEEP token kazanabilirsiniz.

Ayrıca diğer kullanıcıların uyku alışkanlıklarını görüntüleyebileceğiniz topluluk özellikleri sunar. Yani Sleep Care, konuya bakış açısı ve farklı yaklaşımı sayesinde şimdiden büyük ilgi görüyor ve en iyi ön satış coinleri arasında gösteriliyor.

  1. WagerGang (GANG)

WagerGang bahis dünyasına yeni bir bakış açısı katacak yenilikçi bir ön satış coinidir. WagerGang platformu kullanıcıların endişelerinin farkında ve bu sorunu çözmeyi amaçlıyor. Blockchain tabanlı olduğu için daha şeffaf bir ortam sağlanmış oluyor. Ayrıca kazançlar otomatik bir oyun havuzu üzerinden sağlanır. Yani akıllı sözleşme olarak işlev gören bu havuzlar platformun merkezi olmayan yapısına hizmet eder.

Son olarak sahip olduğunuz GANG tokenleriyle oyun havuzuna yaptığınız yatırımlar size sürekli olarak pasif gelirler sağlayacaktır.

Tamadoge Nasıl ve Nereden Satın Alınır?

Tamadoge son zamanların en heyecanlı projelerinden biri olan P2E mekaniği sayesinde gözde bir ön satış coini olmuştur. Peki yılın en iyi yükselişlerden birine imza atması beklenen Tamadoge nasıl satın alınır? İşte Tamadoge almak için izlemeniz gereken yollar:

  • Adım – Kripto Cüzdanına Sahip Olun: Tamadoge coinlerini tutmak için bir cüzdana ihtiyacınız olacak. Bu yüzden öncelikle Crypto.com veya MetaMask cüzdana sahip olmalısınız.
  • Adım – USDT veya ETH Alın: Tamadoge alabilmek için ETH veya USDT edinmelisiniz. Bunu ise en popüler kripto para borsalarından biri olan Crypto.com üzerinden gerçekleştirebilirsiniz.
  • Adım Ön Satış Platformuna Bağlayın: İlk iki adımı hallettiyseniz şimdi Tamadoge’un web sitesine gidin ve daha sonra “Satın Al” butonuna tıklayın. “Cüzdanı Bağla” seçeneğine tıklayarak cüzdanınızı ön satış panosuna bağlayabilirsiniz.
  • Adım – Tamadoge Satın Alın: Ne kadar Tamadoge almak istiyorsanız o miktarı girin. Daha sonra “ETH/USDT’yi dönüştür” butonuna tıklayın.
  • Adım – Tamadoge Coinlerini İsteyin: Ön satış işlemi tamamlandıysa Tamadoge’larınızı web sitesindeki “Talep Et” butonuna tıklayarak elde edebilirsiniz.

Sonuç

Özellikle yükselmesi beklenen kripto paralar konusunda bir yatırım kararı almadan önce on satışta olan coinleri iyi takip etmeniz gerekmektedir. Bu yazımızda sizlere yılın en dikkat çeken on satış coinlerini, bu coinlerin ön satış sürecinde nasıl bir yol izlediğini ve diğer detayları anlatmaya çalıştık. Ancak yine de herhangi bir yatırım yapmadan önce kendi araştırmanızı yapmanızı şiddetle tavsiye ediyoruz.

Sorumluluk Reddi: Bu makale sponsorlu bir yazıdır. CoinTürk, bu makale içeriğinde geçen herhangi bir ürün ya da hizmetle ilgili hasar ya da kayıplardan sorumlu değildir ve sorumlu tutulamaz. CoinTürk, bu sponsorlu yazıda adı geçen şirket ve şirketin sunduğu ürün veya hizmetlerle ilgili olarak okuyucuların kendi araştırmalarını özenle yapmalarını şiddetle önermektedir.
Read Entire Article