2023’te Dikkat Çektiği Düşünülen 12 Web3 Kripto Para Birimi

1 year ago 64

Sorumluluk Reddi: Bu makale sponsorlu bir yazıdır. CoinTürk, bu makale içeriğinde geçen herhangi bir ürün ya da hizmetle ilgili hasar ya da kayıplardan sorumlu değildir ve sorumlu tutulamaz. CoinTürk, bu sponsorlu yazıda adı geçen şirket ve şirketin sunduğu ürün veya hizmetlerle ilgili olarak okuyucuların kendi araştırmalarını özenle yapmalarını şiddetle önermektedir.

Merkezî olmayan protokoller ve blok zinciri verilerinin kullanıcılar için yeni nesil internet erişiminin önünü açmasıyla birlikte yeni nesil internet büyük bir hızla yaygınlaşıyor. Veri gizliliği, güvenli akış ve merkezî olmayan ağlara her zamankinden daha fazla odaklanan Web 3.0 projelerinde de bir büyüme görülüyor.

Popüler Olduğu Düşünülen Web3 Kriptoları

Web 3.0 devrimi, yatırımcıların olağanüstü kullanıcı deneyimleri sunmak için akıllı sözleşmeler ve dijital varlıklar gibi gelişmekte olan teknolojilerden yararlanan web 3.0 kripto coinlerine yatırım yaparak büyük kazançlar elde etmeleri için bir fırsat sunuyor olabilir. Son zamanlarda popüler olduğuı düşünülen 12 Web3 kripto para birimi şu şekilde sıralanıyor:

  • Metacade (MCADE)
  • AltSignals (ASI)
  • Helium (HNT)
  • Chainlink (LINK)
  • Filecoin (FIL)
  • The Graph (GRT)
  • Uniswap (UNI)
  • Cosmos (ATOM)
  • Ethereum (ETH)
  • Solana (SOL)
  • Polkadot (DOT)
  • Tron (TRON)

Metacade (MCADE)

Metacade, övgü aldığı iddia edilen whitepaper'ı ve projenin presale'ine gösterilen ilgi sonucunda Web 3.0 yatırımcı topluluklarında sıçrama yaptığı söylenen yeni bir proje olarak lanse ediliyor. Bu yeni proje 17 hafta içinde $13.5m gibi yüksek bir yatırım miktarına ulaştı ve yatırımcılar potansiyel getiriyi sunan iyi ve güvenli web 3.0 kripto paralarına yatırım yapmak istedikçe projenin büyümeye devam edeceği iddia ediliyor.

Metacade ekibinin planlarının merkezinde dünyanın en büyük “kazanmak için oyna” (P2E:Play-to-earn) oyun salonunun oluşturulması yer alıyor. Bu da ekibin açıklamalarına göre platformun bir dizi farklı dijital dünyayı kapsayan devasa bir oyun kütüphanesine ve kullanıcılar için çok çeşitli diğer oyun deneyimlerine sahip olacağı anlamına geliyor.

Oyuncular, en sevdikleri oyunları oynamanın yanı sıra Metacade platformundaki genel kullanıcı deneyimini geliştirmeye yardımcı olan diğer etkinlikler için de ödüller kazanacaklar. Bu durum, alfa paylaşmak veya toplulukla etkileşim kurmak gibi eylemlerin de kullanıcıların ödül kazanmasına olanak sağlayacağı anlamına geliyor.

Metacade'e yatırım yapılabilir mi?

Yapılan açıklamalara göre Metacade platformunun token'ı MCADE, platformun etkin bir şekilde çalışmasını sağlar. MCADE tüm ekosistemin para birimi, bu nedenle yalnızca ödülleri değil, ürün satın almak veya rekabetçi turnuvalara katılmak gibi diğer tüm değer değişimlerinde de kullanılır.

Metacade'in tasarım tercihleri MCADE'i güçlü bir yatırım seçeneği haline getirmekte ve yatırımcılara geleceğe yönelik büyük kazançlar sağlayacak varlıklarını ellerinde tutarken pasif gelir elde etmelerini sağlayan stake etme seçenekleri sunmaktadır.

Metacade'e yatırım yapmanın riskleri

Metacade büyük bir potansiyele sahip olsa da, kripto piyasasının doğası gereği diğer varlıklara kıyasla daha değişken bir yapıya sahip. Web 3.0 henüz erken evrede olduğundan, kripto paralar, piyasa değeri çok düşük olanlar da dâhil olmak üzere, oldukça spekülatif yatırımlardır.

Metacade presale’ine buradan katılabilirsiniz

AltSignals

AltSignals projesi, ekibin açıklamalarına göre, hâlihazırda başarılı bir projenin temelleri üzerine inşa edildiği için kripto alanında nadir görülen bir projedir. AltSignals, yatırımcılara piyasadaki en iyi alım satım sinyallerini sunmayı hedefliyor ve Trustpilot'ta 50.000 kullanıcıyla ve 5 üzerinden 4.9 puanlamaya sahip.

Bu kullanıcı kitlesi, yeni ActualizeAI ürününün geliştirilmesini desteklemek için ASI token'ının piyasaya sürülmesi şeklindeki yeni girişimiyle proje için bir hedef pazar sağlıyor. ActualizeAI, kullanıcılarının en son makine öğrenimi teknolojisinden yararlanmasına ve herkesten önce alım satım sinyalleri alarak kârlarını üst düzeye çıkarmasına olanak tanıyor olabilir.

AltSignals'e yatırım yapılabilir mi?

Ekibin iddiasına göre güçlü bir kullanıcı tabanı ve yatırımcıların faydalanabileceği dalgalanmalar göstermeye devam eden kripto piyasasıyla, özel ticarî sinyal sağlayıcılarına yatırım yapmak için iyi bir zaman olabilir. Çünkü bu hizmetlere yönelik pazar yükselmeye devam edebilir.

AltSignals'a yatırım yapmanın riskleri

Güçlü bir kullanıcı kitlesiyle, ekibin iddiasına göre olumsuz yönlerini bulmak oldukça zor. Tüm yatırımlarda olduğu gibi, öngörülemeyen durumların ortaya çıkma riski her zaman vardır, bu nedenle yatırımcılar yatırım yapmadan önce bunu daima göz önünde bulundurmalıdır.

Altsignals presale’ine buradan katılabilirsiniz

Helium

Helium, internet erişimi için dünyanın en büyük dağıtılmış ağını kurmayı amaçlayan iddialı bir proje; Helium ağının yerel kripto para birimi HNT karşılığında bölgenizde ağ erişimi sağlayan etkili uçtan uca (peer-to-peer) bir ağ. Helium ağı, internete erişim biçiminde bir devrim yaratmayı amaçlamakta ve mutabakat oluşturmak amacıyla kendi kapsama kanıtı algoritmasını kullanmaktadır.

Helium'a yatırım yapılabilir mi?

Düşük güçlü cihazların katılımına olanak tanıması ve dünya çapındaki ağ kullanıcılarını destekleyen hotspot adı verilen yaklaşık 1 milyon düğüme sahip olmasıyla övünen proje tarafından inşa edilen merkezî olmayan ağ, Web 3.0'ın tamamında yalnızca merkezî olmayan altyapı için en etkileyici planlar arasında yer almaktadır.

HNT tokenı için tokenomik ve stake etme seçeneklerinin oldukça cazip olduğu iddia ediliyor ve yerel token HNT'nin dağıtımı, ağın ihtiyaçlarına yönelik bir dizi teşviki desteklemek için zaman içinde değişmektedir.

Helium'a yatırım yapmanın riskleri

Helium ağına yatırım yapmanın başlıca riski, büyük merkezî internet servis sağlayıcılarıyla rekabet ediyor olmasıdır ve merkezî olmayan bir blok zinciri ağı aracılığıyla sağlanan merkezî olmayan bir bulut altyapısıyla ilgili düzenleyici sorunların olup olmayacağının henüz belli olmamasıdır. Yasal sorunlar bazı durumlarda engelleyici olabilir. Uçtan uca ağ altyapısı üzerinde çalışan bir torrent istemci yazılımından kimin sorumlu olduğunun belirlenmesi muhtemelen bir sorun teşkil edecektir.

Chainlink

Chainlink, oracle hizmetleri sunmakta ve bunu yaparken akıllı sözleşmelerin zincir dışı verilere, yani akıllı sözleşmelerin kendi başlarına güvenilir bir şekilde erişemedikleri gerçek dünya verilerine erişebilmelerini sağlamaktadır. Proje bunu, düğüm operatörlerini güvenilir bir şekilde davranmaya teşvik eden kapsamlı bir kurallar dizisi ile başarıyor gibi görünüyor.

Ağdaki düğümler, sağladıkları verilerin kalitesine bağlı olarak stake edilmiş LINK'lerini riske atarlar ve bu nedenle kötü niyetli kullanıcıların sistemde manipülasyon yapma riski asgari düzeydedir ve bu veri doğruluğu, Web 3.0 kullanım durumlarının küresel ölçeği ve kapsamı söz konusu olduğunda hayatî bir işlev sunmaya yardımcı olur.

Chainlinke yatırım yapılabilir mi?

Chainlink, merkezî borsaların işlem parite değerlerini elde etmek için Chainlink kullanan birçok DeFi protokolü ile hâlihazırda sektör genelinde yaygın olarak işlem görmekte ve kullanılmaktadır. Chainlink'in sahip olduğu ortaklıkların sayısının rakipsiz olduğu iddia ediliyor. Yerel token LINK gerektiren veri erişimiyle, gelecek için güçlü bir yatırım tercihi olabilir.

Chainlink'e yatırım yapmanın riskleri

Chainlink'e yatırım yapmak risklidir, çünkü zaten çok iyi bilinen bir proje olarak bu noktada büyük getiriler elde etmek için önemli düzeyde kurumsal benimseme gerektirir. Ödeme devi Swift ile bir ortaklığa sahiptir ve bu nedenle bunu başarabilir, ancak büyük TradFi oyuncuları pazara girmeye başladıkça başka alternatifler de ortaya çıkabilir.

Filecoin

Filecoin ağı, kullanıcıları için güvenli ve emniyetli dağıtılmış depolama sunan merkezî olmayan bir depolama ağıdır. FIL token tarafından desteklenen tüm işlemlerle, depolama ihtiyaçları için merkezî olmayan bir pazar yeri olarak etkin bir şekilde çalışır.

Bu durum, sağlayıcıların depolama alanlarını FIL kripto paraları karşılığında kiralamalarına olanak tanır ve bu da Filecoin'i web altyapısı ihtiyaçlarını karşılayan ve giderek büyüyen Web 3.0 dijital varlık sektörünün önemli bir parçası haline getiriyor olabilir.

Filecoin'e yatırım yapılabilir mi?

Giderek daha fazla proje, verilerini depolamak istediğinden kalıcı veri depolama sağlayıcılarına olan talep hiç bu kadar yüksek olmamıştı ve daha merkeziyetsiz bir ağ, geleneksel merkezî veri depolama modelinden uzaklaşmak isteyenler için daha makul bir seçenek olabilir.

Ayrıca Filecoin projesi, projenin verileri hızlı ve kolay bir şekilde iletme kabiliyetini gösteren video akışına yönelik özel kullanım örnekleriyle veri kullanılabilirliğinin taşıdığı öneme karşı da hazırlıklı olarak lanse ediliyor.

Filecoin'e yatırım yapmanın riskleri

Filecoin, bulut depolama alanı sunan ve güvenli veri depolama çözümlerine odaklanan bazı büyük oyuncularla mücadele halinde ve pazarın bir parçasını teknoloji devlerinden koparmak söylemekten çok daha zor.

The Graph

The Graph protokolü, farklı blok zinciri ağlarında depolanan tüm verilere erişim sağlayarak, dApp'lerdeki ve diğer kullanım alanlarındaki kullanıcıların belirli verileri kullanılabilecek şekilde alabilmesini sağlar.

Bu işlem, verilerin dizinlenmesi yoluyla gerçekleştirilir ve GRT token, projenin ekosistemini oluşturan bir dizi farklı işlevi kolaylaştırmak için kullanılır.

The Graph'e yatırım yapılabilir mi?

The Graph tarafından kullanılan dizinleme sistemi, normalde erişmek istedikleri her blok zinciri ağı için kendi düğümlerini barındırmak zorunda kalacak birçok farklı kullanım durumunu mümkün kılmaktadır. Proje, blok zinciri verilerini düzenlemek için gereken adımları atarak, hizmetlere yönelik talebin zaman içinde önemli ölçüde arttığını görebilir ve iddialara göre GRT token fiyatı daha da yükselebilir.

The Graph'e yatırım yapmanın riskleri

Blok zinciri ağlarına olan ilgi zaman içinde artmaya devam ettikçe, The Graph'e alternatif şeylerin ortaya çıktığını görebiliriz. Ayrıca, belirli hizmetlere yönelik talebin gerekli düzeyde olmaması durumunda, GRT teşviklerinin verilerin kullanılabilir olmasını sağlamak için yeterli olmayabileceği ve rakiplerin devreye girebileceği riski de bulunmaktadır.

Uniswap

Uniswap, Ethereum blok zincirini kullanan ve kullanıcılara merkezî bir borsaya ihtiyaç duymadan kripto para ticareti yapma olanağı sağlayan merkeziyetsiz bir borsadır. Proje, 'otomatik piyasa yapıcı' olarak bilinen bir ticaret metodu kullanarak transferleri mümkün kılmaktadır.

Uniswap, sağladığı yüksek gizlilik seviyeleri nedeniyle popüler hale gelmiştir ve birçok kripto cüzdanı Uniswap’in doğrudan erişimine izin vermektedir. Proje o kadar başarılı olmuştur ki zaman içinde Binance Akıllı Zinciri için PancakeSwap gibi birçok benzer proje ortaya çıkmıştır.

Uniswap'e yatırım yapılabilir mi?

Uniswap, projelerin gelişmiş kullanıcı deneyimleri sağlamak için blok zinciri teknolojisini nasıl yenilikçi bir şekilde kullanabileceğinin bir örneğidir. Ethereum kullanımı zaman içinde arttıkça, Uniswap'teki kullanıcı hacminin de arttığı görülebilir, bu da iddialara göre platformun tokenı UNI için fiyat artışı anlamına geliyor olabilir.

Uniswap'e yatırım yapmanın riskleri

Uniswap zaten oldukça iyi biliniyor ancak hem layer-1 protokolleri hem de diğer otomatik piyasa yapıcıları açısından artan bir rekabetle karşı karşıya. DEX'ler söz konusu olduğunda en yaygın kullanılan platformlardan biri olmaya devam etse de, zaman içinde ivmesini korumakta zorlanabilir.

Cosmos

Cosmos merkezî olmayan ağ destekli bir birlikte çalışabilirlik protokolüdür ve çoklu blok zincirlerinden oluşan kendi ekosistemi aracılığıyla birçok farklı protokolü bir araya getirir. Ekosistemin merkezi olan ve sahiplerinin pasif gelir elde etmeleri için token stake etmelerine olanak tanıyan Cosmos Hub'ı desteklemek için ATOM adlı tokenı kullanır.

Cosmos'a yatırım yapılabilir mi?

Birlikte çalışabilirlik sorunu Web 3.0 için önemli bir sorundur ve birçok kişi Cosmos'u bu alandaki en etkili çözüm olarak görmektedir. Cosmos farklı blok zincirlerini bir arada tutan tutkal olarak yerini sağlamlaştırabilirse, ister sanal özel ağ yeteneklerini, ister bulut tabanlı medya akışını, hatta sadece dijital varlıkları depolamayı kapsasın, her türlü kullanım durumunun ATOM token standardını kullanması gerekecektir.

Cosmos'a yatırım yapmanın riskleri

Cosmos, yeni nesil internetin kullanım senaryolarını yerine getirmek için nihayetinde birçok blok zincirine ihtiyaç duyulacağı üzerine bahis oynuyor. Durum böyle olsa da, bir blok zinciri pazar payının büyük çoğunluğuna sahip olursa, Cosmos'un kullanım durumu önemli ölçüde daralır.

Cosmos'un ayrıca TradFi oyuncularının piyasaya girme ihtimaline karşı da dikkatli olması gerekiyor, zira tüzel kişiler arasındaki özel ağlar da proje için önemli bir büyüme fırsatını ortadan kaldırabilir.

Ethereum

Ethereum, yıllardır merkezî olmayan protokoller alanına hakim olan, halka açık izne tabi olmayan bir layer-1 protokolüdür. Tüm merkeziyetsiz blok zinciri ağları arasında en yüksek ağ kullanıcısı sayısına sahiptir ve işlem ücretlerini desteklemek için ETH token'ını kullanır.

Ethereum’a yatırım yapılabilir mi?

Tüm merkezî olmayan projeler arasında Ethereum blok zinciri en tanınmış olanlardan biridir. Proje ayrıca lansmanından bu yana %100 çalışma süresine sahip olduğundan, geleceğe yönelik açılımlar için de sağlam bir tercihtir. Bu da Ethereum'un bir süre daha kriptonun büyümesinden faydalanacağı ve blok zinciri teknolojisinden faydalanmak için merkeziyetsiz projeler yaratmak isteyenlerin her zaman Ethereum'u göz önünde bulunduracakları anlamına geliyor ki bu da bu büyük oyuncu için büyümeyi neredeyse garanti altına alıyor.

Ethereum'a yatırım yapmanın riskleri

Ethereum blok zincirine yatırım yapmanın riskleri de yok değil. Proje en iyi bilinenler arasındadır ve bu nedenle gelecekteki potansiyelinin de büyük bir kısmı hâlihazırda fiyatlandırılmıştır. Bu da ETH'nin iyi getiri sağlayabilecek olsa da, erken aşama projelerin sağlayabildiği türden bir getiri sağlama olasılığının düşük olduğu anlamına gelmektedir.

Solana

Solana, halka açık izne tabi olmayan alanda Ethereum ağı ile rekabet eden bir layer-1 protokolüdür. Proof-of-History (Tarih Kanıtı) olarak bilinen yeni bir mutabakat mekanizması kullanır ve bu alandaki büyük risk sermayesi oyuncularından büyük miktarda yatırım ve destek almıştır.

Solana'ya yatırım yapılabilir mi?

Projenin hâlihazırda sanal dünya ve Ethereum ve Solana genelinde sanal gayrimenkul satışı gibi ağ üzerinde çalışan çok çeşitli projeleri ve kullanım alanları var ve 2021'in sadece bir haftasında 100 milyon dolar yatırımı aştı.

Kullanım alanları büyümeye devam ederse ve platform büyüyen geliştirici tabanı için istikrarlı ve tutarlı kalabilirse, iddialara göre SOL token'a (tüm işlem ücretleri için kullanılır) olan talep 2023 ve sonrasında da artmaya devam edebilir.

Solana'ya yatırım yapmanın riskleri

Solana hızlı bir gelişim gösterdi, ancak teknik sorunların çözülmesi için ağın tamamen durdurulmasını dahi gerektiren birkaç aksaklıkla boğuştu. Bu durum, birçok projenin akıllı sözleşmelerin nereye yerleştirileceğini seçerken alternatifleri tercih edeceği anlamına gelmektedir. Piyasa değeri, layer-1 piyasa değerlerine kıyasla hâlihazırda nispeten yüksektir ve bundan dolayı başka platformlarda daha büyük getiriler elde edilebilir.

Polkadot

Polkadot, farklı zincirler arasında birlikte çalışabilirliğe odaklanan bir başka kripto projesidir ve Ethereum'u kuran ekipten biri olmasıyla tanınan Gavin Wood tarafından kurulmuştur. Proje, farklı blok zincirlerini birbirine bağlamak için parachain adı verilen bir teknoloji kullanmaktadır ve lansmanından bu yana bir destekçi topluluğu oluşturmuştur.

Polkadot'a yatırım yapılabilir mi?

Polkadot çok güçlü bir teknik ekibe sahip olmasıyla tanınıyor ve bu durum, teknik zorluklarıyla bilinen kripto alanında kendini farklılaştırabilmesinde kilit rol oynayabilir. Proje, DOT tokenini yoğun bir şekilde kullanmaktadır ve bu nedenle bu yardımcı hizmet, projenin uygun maliyetli yatırım potansiyelini göz önünde bulundurmak açısından önemlidir.

Polkadot'a yatırım yapmanın riskleri

Polkadot, Quant Network ve Cosmos gibi şirketlerle kıyasıya bir rekabet içinde ve kısa süre önce CEO Gavin Wood'un görevinden ayrılacağı duyuruldu. Kalan ekibin bu belirsizlik döneminde projeyi başarıyla yönlendirmesi gerekecek.

Proje aynı zamanda birden fazla kez bilgisayar korsanlarının kurbanı oldu ve her seferinde yalnızca sınırlı sayıda parachain'in açık artırmaya çıktığı göz önüne alındığında, üstesinden gelinmesi gereken bazı ölçek sınırlamaları olabilir.

Tron

Tron, Ethereum ve bu alandaki diğer şirketlerle pazar payı için rekabet eden halka açık izne tabi olmayan bir layer-1 protokolüdür. Proje akıllı sözleşme işlevselliği sunar ve kurucusu Justin Sun'ın liderliğinde bir geliştirici topluluğu oluşturmayı başarmıştır.

İşlemleri doğrulamak için kendi yerel tokenı TRX'i kullanan proje, yatırımcılara bir yandan pasif gelir elde ederlerken diğer yandan da ağın güvenliğini sağlamaya yardımcı olmak için tokenlarını stake etme olanağı sunmaktadır.

Tron'a yatırım yapılabilir mi?

Tron uzun yıllardır piyasada ve işlem hacmi, kalıcı bir güce sahip olduğunu gösteriyor olabilir. Kriptonun büyüyen medya ve eğlence tarafına odaklanarak, giderek daha fazla proje Tron ağı üzerinde çalışmalarını sürdürmektedir ve bu durum önümüzdeki yıllarda işlem hacimlerinde bir takım değişikliklere yol açabilir.

Tron'a yatırım yapmanın riskleri

Tron, diğer projelerde bulunan merkeziyetsizlikten yoksun olmakla suçlanmaktadır ve Tron düğümlerinin yaklaşık %50'sinin projenin kontrolü altında olduğu söylenmektedir. Bu durum, ağın kontrolüne ilişkin endişeler nedeniyle Tron'un gelecekte büyük şirketlerin ihtiyaçlarına cevap verme olasılığının daha düşük olduğu anlamına gelmektedir.

Web 3.0 Nedir?

İnternet kullanıcıları, yıllar içinde internet deneyiminlerinde büyük bir değişim olduğunu ve kullanıcı deneyimindeki bu istikrarlı gelişimin 'web' terminolojisi ile sağlandığını fark edeceklerdir. Web'in geçirdiği evrim hakkında daha fazlasını aşağıda bulabilirsiniz:

Web 1.0

Web 1.0, internetin ilk günlerdeki yapısıydı. O zamanlar web sayfaları basit ve statikti, etkileşim ve kullanıcı katılımı sınırlıydı. Web1 öncelikle bilgi için kullanılıyordu ve hatta ilk aşamalarda farklı ağlara (rakip ağlara) sahipti. Tüm bunlar, kullanıcıların web sayfasıyla ya da diğer kullanıcılarla etkileşime girmek yerine çoğunlukla yalnızca bilgi edinebilmesi anlamına geliyordu.

Web 2.0

Web 2.0 2000'li yılların ortalarında ortaya çıktı ve günümüzde kullanılan modern interneti ifade etmektedir. Sosyal ağ siteleri, e-ticaret platformları ve akış hizmetlerinin tümü Web 2.0 hareketinden doğmuştur ve daha etkileşimli ve kullanıcı merkezli deneyimlerle tanımlanmaktadır. Web2, kullanıcıların içeriğe katkıda bulunmasını, işbirliği yapmasını ve birbirleriyle etkileşime girmesini sağlayarak kullanıcılar için çok daha bağlantılı bir internet deneyimi yaratmıştır. Web 2.0, kullanıcı tarafından üretilen içeriğin daha fazla olduğu bir internet ortaya çıkarmıştır.

Web 3.0

Zaman zaman anlamsal web olarak da adlandırılan Web 3.0, bilgi ve uygulamaların merkezsizleştirildiği, yani tek bir varlık ya da kuruluş tarafından kontrol edilmediği dijital bir dünya olan yeni nesil interneti ifade etmektedir.

Web 3.0'da internet, blok zinciri gibi merkezî olmayan teknolojiler üzerine inşa edilmiştir ve bu da kullanıcılar arasında daha güvenli, özel ve risksiz etkileşimlere olanak tanımaktadır. Bu yapı, akıllı sözleşmeler, merkezî olmayan uygulamalar (dApps) ve diğer merkezî olmayan teknolojilerin kullanılmasıyla elde edilir.

Web3'ün temel özelliklerinden biri de kullanıcı kontrolüne ve veri sahipliğine odaklanmasıdır. Verilerin genellikle büyük teknoloji şirketleri tarafından kontrol edildiği geleneksel world wide web'in aksine, Web3 kullanıcılara verileri ve gizlilikleri üzerinde daha fazla kontrol vermeyi amaçlamaktadır.

Sonuç - Popüler Web3 Kriptoları

Web 3.0 kripto tokenleri listesi çok sayıda güçlü projeyi kapsamaktadır, ancak iddialara göre Metacade'in grubun cazip yatırım fırsatı olduğu söylenebilir. Projenin yüksek olduğu iddia edilen potansiyeli, token'ın faydası ile birleştiğinde kar getirebilir.

İlgili Kripto SSS'ları

Web 3.0 coinleri hangileri?

En iyi Web 3.0 coinlerinin hepsi, işlem hacimleri veya kullanıcı sayıları aracılığıyla gelecekteki büyümeler için çok fazla potansiyele sahiptir. Bunların yanında yoğun olarak kullanılan bir tokena sahip olmaları gerekir ve proje ne kadar erken aşamadaysa yatırım tavanı da o kadar yüksek olur.

Web 3.0 hangi kriptoyu kullanacak?

Web 3.0, farklı amaçlar için bir dizi farklı kripto para kullanacak gibi görünüyor. Birçok alanda birçok farklı proje pazardan pay alabilecek gibi duruyor ve bu da dâhil olmak isteyen yatırımcılar için birçok fırsat sunuyor.

Metaverse nedir?

Metaverse, genellikle bir kullanıcının avatarıyla deneyim yaşayabileceği sanal bir dünya yaratmayı amaçlayan sürükleyici çevrimiçi dünyaları ifade eder. Bu yapı, sürükleyiciliği en üst düzeye çıkarmak için genellikle VR'ı (en azından gelecekteki bir hedef olarak) kullanır, ancak aynı zamanda merkeziyetsizliğin de faydaları göz önüne alındığında Web 3.0'ın odak noktasıdır.

Akıllı Sözleşmeler nelerdir?

Akıllı sözleşmeler, kodla yazılan ve güvene dayalı olmayan bir şekilde yürütülebilen sözleşmelerdir. Bu durum, belirli eylemlerin (ve işlemlerin) programlı olarak yürütülebileceği ve güvenilir üçüncü şahısların dâhil olma ihtiyacını azaltacağı anlamına gelir.

Web3 coinleri iyi yatırımlar mı?

Web 3.0 coinlerinin iyi bir yatırım olmaları muhtemeldir çünkü bu alan çok büyük bir potansiyele sahiptir ancak henüz erken aşamalarındadır. Web'in olgunlaşması uzun yıllar alabilir ve bu nedenle bu alanda büyük getiriler için birçok iyi fırsat olması muhtemeldir.

Web 3.0 coinlerini nereden satın alabilirim?

Birçok merkezî borsa, Web 3.0 kripto paralarının alım satımına izin verecek ve satış öncesi aşamalardaki projelerde genellikle Metacade'de olduğu gibi alıcılar web sitesine yönlendirilecektir.

Metacade - AltSignals

Sorumluluk Reddi: Bu makale sponsorlu bir yazıdır. CoinTürk, bu makale içeriğinde geçen herhangi bir ürün ya da hizmetle ilgili hasar ya da kayıplardan sorumlu değildir ve sorumlu tutulamaz. CoinTürk, bu sponsorlu yazıda adı geçen şirket ve şirketin sunduğu ürün veya hizmetlerle ilgili olarak okuyucuların kendi araştırmalarını özenle yapmalarını şiddetle önermektedir.
Read Entire Article