25 Yıl Deneyime Sahip Ekonomist Bitcoin’de Bu İndikatöre İşaret Etti: Tam Zamanı!

2 years ago 92

Bitcoin'de Durum Kritik! Boğalar Geri Adım Atabilir! İşte Nedeni

 25 yıldan fazla deneyime sahip ekonomist ve fon yöneticisi Dan Tapiero,  Bitcoin (BTC) satın almak için en iyi zaman hakkındaki görüşünü paylaştı.

Puell Multiple İndikatörü: Bitcoin Satın Almanın Tam Zamanı

Dan Tapiero, yatırımcıların dikkatini Puell Multiple indikatörüne çekti. Puell Multiple, piyasa döngülerindeki kritik noktaları “keşfetmek” için oluşturuldu ve yeni Bitcoin'lerin günlük üretim değerinin, 365 günlük ortalamaya bölünmesiyle hesaplanıyor. Kritik metrik, Bitcoin ekonomisinin arz tarafıyla alakalı. Puell Multiple, 2018'de Bitcoin'in 3000 dolara düştüğü çöküş de dahil olmak üzere piyasadaki her bir geri dönüşün doğru noktasını gösterdi. Önde gelen indikatör, son 4 döngüde yanılmadı. Bu fiyattan Bitcoin alan yatırımcılar, BTC 69.00 dolar ile zirveye ulaştığında büyük oranda kar elde ettiler.  Ekonomiste göre, Puell Multiple dip bölgesinden çıkarak en kötü senaryonun geçmiş olabileceğine dair sinyal veriyor. O yüzden, şu andan Bitcoin almak iyi bir fikir.

Multiple ayrıca her düzeltme döngüsünde dip seviyeleri doğru bir şekilde gösterdi. Bu başarı, indikatörün orta vadeli trader'lar ve yatırımcılar tarafından bile kullanılabileceği anlamına geliyor. Çeşitli metrikler, Bitcoin'de dip seviyenin yakın olduğunu ve BTC'nin önümüzdeki aylarda toparlanacağını gösteriyor. Ne yazık ki, makro ekonomik şartlar ve diğer faktörler tam tersini gösteriyor. Yukarıda belirtilen göstergeler, Bitcoin'in dip bölgesine ulaşmış olduğunu ortaya koysa da, Bitcoin birkaç ay daha konsolidasyon aralığında kalabilir. Önceki düşüş trendlerinde, Bitcoin yeni bir yükseliş trendine girmeden önce birkaç hafta hatta aylarca dip seviyesinde konsolide oldu. Bu sefer, FED para politikasını gevşetene kadar aynı sonucu görebiliriz.

FED, Hala Risk Teşkil Ediyor

Fed’in beklenen 75 baz puanlık faiz artırımı kararının ardından, kripto paralar değer kaydetti. Bitcoin (BTC),  son dönemde ivme kazanarak 23.800 doları geçti. Öte yandan ETH, de önemli bir bir artış yaşadı ve 1,710 dolara ulaştı. Satış rekorları kıran The Macro Compass isimli kitabın yazarı ekonomist Alfonso Peccatiello, mevcut ralliyle ilgili şüphelerini dile getirdi.

Uzman, Fed başkanı Jerome Powell’ın konuşmasını rallinin ana nedeni olarak atfederken, Powell’ın konuşmasında ileriye dönük herhangi bir iyimserliğin olmamasını endişe verici bir husus olarak nitelendirdi. Peccatiello ayrıca kendi portföyünü de açıkladı.

Read Entire Article