3, 2 ve 1! Rusya, Merakla Beklenen Kripto Para Hamlesini Yapıyor!

2 years ago 83

Rusya Maliye Bakanlığı'nın ve Rusya Merkez Bankası'nın ülkedeki kripto para madenciliğinin düzenlenmesi için bir yasa tasarısı üzerinde anlaştıkları açıklandı. Yetkililer, sadece hidroelektrik ve nükleer santrallere sahip enerji açısından zengin bölgelerde kripto para madenciliğine izin vermeyi amaçlıyor. Merkez bankası ve maliye bakanlığının enerjinin ulaşımı bakımından zayıf bölgelerde kripto para madenciliğini yasaklaması bekleniyor.

Kripto Para Madenciliği Yasası Geliyor

Rusya Maliye Bakanlığı ve Rusya Merkez Bankası geçtiğimiz günlerde bu yılın sonuna kadar kabul edilecek bir kripto para madenciliği tasarısı üzerinde anlaştı. Devlet Duması Finansal Piyasalar Komitesi Başkanı Anatoly Aksakov, kripto para madenciliği tasarısının yakında Devlet Duması'nda sunulacağını söyledi. Yetkililer, kripto para madenciliği gibi yoğun enerji kullanımı gerektiren operasyonların enerjinin az olduğu bölgelerde yürütülmesinin uygun olmadığına inanıyor. Böylece kripto para madenciliğine sadece hidroelektrik ve nükleer santrallere sahip enerji açısından zengin bölgelerde izin verilmesi planlanıyor. Aynı görüşü Şubat ayında Rusya Ekonomik Kalkınma Bakanlığı'ndan da destek gelmiş, kripto para madenciliğinin ancak elektrik üretiminde sürekli fazlalığı olan bölgelerde yapılabileceğini belirtmişti.

Hükümet tarafından atanan uzmanlar, Rusya'da kripto para madenciliği için uygun ve uygun olmayan bölgelerin listesini çıkardı. ENCRY Vakfı'nın kurucu ortağı Roman Nekrasov yerel medya kuruluşu RBC'ye verdiği demeçte, hidroelektrik ve nükleer santrallere sahip bölgelerin kripto para madenciliği için uygun olduğunu belirtti. Irkutsk Bölgesi ve Krasnoyarsk Bölgesi, sahip olduğu hidroelektrik santrallerinden dolayı ucuz elektrik sunuyor. Ayrıca Tver, Saratov, Smolensk ve Leningrad bölgeleri nükleer santrallerden istikrarlı bir şekilde elektrik sunuyor. Uzmanlar, yetkililerin Moskova ve sanayi bölgeleri gibi nüfuslu şehirlerde kripto para madenciliğini yasaklayacağına inanıyor. Yalnızca özel koşullar altında Karelya gibi bölgelerde kripto para madenciliğine izin verileceği üzerinde duruluyor.

Sınır Ötesi Ödemelerde Kripto Para Kullanımına Yeşil Işık

Tüm bunlarla birlikte, Rusya Maliye Bakanlığı ve Rusya Merkez Bankası, yakın zaman önce sınır ötesi ödemelerde kripto para kullanımı tasarısı üzerinde anlaştılar. Yetkililer, sınır ötesi ödemelerde kripto paraların kullanılmasının ülkeye fayda sağlayacağına inanıyor.

Dahası, Rusya yasadışı finansman ve kara para aklama endişelerini ele alırken kripto paraları düzenlemekle yakından ilgileniyor. ABD ve Avrupa'nın uyguladığı yaptırımlar nedeniyle ağır bir baskı altında olan Rusya, daha düşük ekonomik kalkınma ve ticaret mücadelesi veriyor.

Read Entire Article