3 Uzman Değerlendirdi: Bitcoin için Sırada ne Var, Yükseliş Devam Edecek mi?

2 years ago 89

Kripto para analistleri, Bitcoin'deki (BTC) son sürpriz yükselişin nedenini sorgularken, bazı uzmanların en büyük kripto paradaki yükselişin uzun soluklu olmayacağı ve her an düşüş yaşanabileceği üzerinde duruyor. Peki Bitcoin için sırada ne var? İşte uzmanların BTC değerlendirmesi.

Sırada 22.400 - 23.000 Dolar mı Var?

Piyasa değerine göre en büyük kripto para Bitcoin, 9 Eylül'de yüzde 10'un üzerinde ralli yaparak altı aydaki en yüksek günlük artışını kaydetti ve 21 bin doların üzerine çıktı. BTC, yazım sırasında son 24 saatte yüzde 4,32 yükselişle 21 bin 526 dolardan alınıp satılıyor. Bitcoin fiyatı geçen ay yüzde 7,1 yükseldi, ancak yaz boyunca görülen yüksek volatiliteden dolayı son 30 gün içerisinde yüzde 10,1 düştü.

Conotoxia'nın kıdemli piyasa analisti Daniel Kostecki, yaptığı Bitcoin değerlendirmesinde "Alıcılar aynı hissiyatla devam edecek olursa, 22 bin 400-23 bin dolarlık bölgeye bile ulaşılabilir." diyerek yükselişin devam edebileceğini iddia etti. Blockchain çözümleri sağlayıcısı Storm Partners'ın yönetici ortağı Sheraz Ahmed'e göre, son fiyat hareketi "değeri düşük kripto varlık piyasasının olması gereken değerine dönük hareketinin bir parçası" olarak görülebilir. Ahmed, attığı Telegram mesajında, Bitcoin fiyatındaki yükselişin Avrupa Merkez Bankası'nın (ECB) Perşembe günü faizleri artırması ve FTX Ventures'ın Anthony Scaramucci'nin SkyBridge Capital'in yüzde 30 oranındaki hissesini satın alması da dahil olmak üzere birçok faktöre bağlı olarak geldi.

"Yatırımcılar Her An Satış Yapabilir"

Her şeye rağmen, Bitcoin fiyatındaki son yükseliş kripto para piyasalarındaki bu ani fiyat hareketinin uzun vadede olumlu olarak değerlendirilip değerlendirilemeyeceği konusunda endişelere neden oldu. Kostecki, yatırımcıların "her an satış yapabileceğini" belirterek kripto para yatırımcılarını uyardı.

Kripto para hedge fonu yöneticisi BitBull Capital'in CEO'su Joe DiPasquale, Cuma günkü Bitcoin fiyat hareketinin "makro ortamda önemli ölçüde değişen pek bir şey olmadığı için tipik short pozisyonların kapatılması ve short squeeze" hareketi olabileceği söyledi. DiPasquale, CoinDesk'e gönderdiği kısa mesajda, "Şu anda uzun vadede bir trend değişimi beklemiyoruz ve BTC için 20 bin dolarlık bölge civarında ve altında daha fazla birikim yapmayı dört gözle bekliyoruz." dedi.

Read Entire Article