3 Uzman Forbes’a Konuştu: Bitcoin’de Tehlike Bitti mi?

2 years ago 90

 Bitcoin (BTC) ve hisse senetleri, bugun ivme kazandı. BTC, bir aydan fazla bir süre içinde en yüksek değerlerine ulaştı.

ABD'de Kritik Veriler Açıklandı

TradingView verilerine göre BTC, son 24 saatte %10'a yakın bir artış kaydetti. Lider kripto para birimi, 18 Haziran'da gördüğü son düşük seviyesi olan 17.592.78'den yaklaşık %35 yükseldi. Önde gelen analistler Forbes'a piyasadaki son durumu değeriendirdi. Bağımsız bir kripto para analisti olan Armando Aguilar, durum hakkında şu yorumu yaptı.

ABD hisse senetleri, daha fazla şirketin kazanç bildirmesi ve tahminleri geçmesiyle bir günü daha büyük kazançlarla kapattı. Bu, enflasyon ve yüksek üretim maliyetlerinden endişe duyan yatırımcıları rahatlattı. Asya ve Avrupa'daki hisse senetleri de yükseldi. Bu, riskli varlıklara yönelik yatırımcı ilgisinin yeniden canlanması için önemli.

S&P, bugün %2,8, NASDAQ ise %3,1 artış kaydetti. Bu, S&P 500 için 9 Haziran'dan bu yana en iyi tek günlük işlem ve NASDAQ için 24 Haziran'dan bu yana en iyi gün. Aguilar'a göre, Bitcoin'in hisse senetleriyle korelasyonu yüksek kaldı. Borsalardaki toparlanma, bugün kripto para piyasası üzerinde de etkili oldu. Zilliqa Capital'in CEO'su  Michael Conn da görüşlerini paylaştı. Yönetici,  enerji fiyatlarının düşmesi ve Fed'in faiz artırımlarındaki tavır değişikliği nedeniyle bazı yatırımcıların, daha iyimser hale geldiğini ve Bitcoin gibi riskli varlıklara akın ettiğini iddia etti ve şunları ekledi:

Bitcoin, yüksek enflasyon ve faiz artırımları nedeniyle büyük darbe aldı. Piyasa artık bu koşulları kanıksamış gibi görünüyor. Uzun vadede, Bitcoin yükselmeye devam edecek.

Dip Görüldü: Bu Seviyenin Aşılması Gerek

Yatırım şirketi Tacen'in kurucu ortağı ve baş ürün sorumlusu Budd White, kripto para piyasalarının yaşadığı kaoslar nedeniyle zor günler geçirdiğini yineledi. Terra ekosisteminin çöküşünden bu yana gerçekleşen büyük tasfiyelere işaret eden yönetici, toparlanma için satış baskısının azalması gerektiğine inanıyor ve şu açıklamayı yapıyor:

 Şu anda içinde bulunduğumuz  zor  makro ortam nedeniyle, büyük bir belirsizlik yaşanıyor. Bitcoin, bu süreçte adil değerinin çok altına düştü. Bu ayı döngüsüde dibin görüldüğüne inanıyorum. Büyük tasfiyeler gerçekleşti.  24.000 doları aşarsak, bir sonraki direnç seviyesi 28.000 dolarda.

Analiste göre, spekülatörler piyasadan çıktı ve uzun vadeli yatırımcıların çoğu satış yapmadı. Ayrıca, yeni aktif cüzdanların sayısındaki net artış, umut vaat ediyor. Bu nedenle, Bitcoin’in uzun vadede daha yüksek seviyeelre ulaşması bekleniyor. Uzmana göre, bu tekrar bir boğa piyasasında olduğumuz anlamına gelmiyor.Ancak, hem yatırımcı hissiyatının iyileşmesi hem de BTC'nin tekrar 30.000 dolara ulaşması için önem arz ediyor. Yöneticiye göre, BTC şu anda birikim aşamasında.

Read Entire Article