30 Yıl Deneyimi Olan 2 İngiliz Analistten Korkutan Bitcoin Yorumu: Hazır Olun

2 years ago 94

 Kripto para piyasası yeniden toparlanmaya başlarken, Bitcoin'in (BTC) hangi yöne gideceğine dair tahminler de çoğalmaya başladı.

 Analist, Önceki Çöküşü Bildi: 10.000 Dolar Geliyor

Bitcoin, son birkaç ay içinde yüksek volatilite içerisinde hareket etti. Dün Kitco News ile röpörtaj yapan yatırım danışmanlığı şirketi Northstar & Badcharts'ın teknik analistleri Kevin Wadsworth ve Patrick Karim, Bitcoin için bir sonraki fiyat hedeflerini açıkladılar. Daha önce Bitcoin'in 20.000 dolar seviyesine ineceğini doğru tahmin eden Wadsworth, teknik analizine dayanarak Bitcoin'in 10.000 dolara kadar düşebileceğini iddia etti. Analiste göre, Bitcoin grafiğine baktığımızda, fincan deseninin tersi olan bir model ile karşılaşıyoruz. Alçalan kama modeline benzeyen bu oluşum, Bitcoin'in 20.000 doların üzerindeki yükselişine son verebilir. Wassworth, BTC'nin 10.000 ila 12.000 dolara düşme ihtimalinin %70 ila %80 olduğunu söyledi. Analist, BTC'nin 30.000 dolara ulaşma ihtimalini ise %20 ila %30 olarak değerlerdi. Wadsworth, analizini daha fazla detaylandırarak,  Bitcoin'in 30 haftalık veya 200 günlük hareketli ortalama yönünde ilerlediğini kaydetti.

Makro şartların BTC fiyatını etkilediğini vurgulayan analist, Bitcoin'in 30.000 dolara çıkmasının zaman alacağını ifade etti. Mevcut ralliyi 'ölü kedi sıçraması' olarak nitelendiren uzman, ayı piyasasında fiyat artışlarının yanıltıcı ve geçici olduğuna dikkat çekti. Bitcoin'in Nasdaq grafiğiyle yüksek korelayon içinde olduğu göz önüne alındığında, Karim "Bitcoin'de daha yüksek hedefler görmenin çok zor olduğunu" belirtti. İki analist de  Bitcoin'in  hisse senetleri ile yüksek korelasyonun mevcut ekonomik şartlar da risk teşkil ettiğine işaret ediyor. Mike Novogratz'ın Bitcoin'in 500.000 dolara ulaşacağını söylerken, Anthony Scaramucci ise BTC'nin 300.000 doları göreceğini iddia ediyor. Teknik analistler ise her şeyin yolunda gitmesi durumunda Bitcoin'in orta vadede   30.000 doları görebileceğini iddia ediyorlar. Wadsworth'un ekonomi alanında 30 yıl deneyimi bulunuyor.

Coinbase: Bireysel Yatırımcı, Ortada Yok

Kurumsal yatırımcılar, son birkaç hafta içinde piyasaya geri döndü. Ancak, bireysel yatırımcıların çoğunluğu bu noktada piyasaya yeniden adım atma konusunda tereddütlü. Kabus gibi geçen ikinci çeyreğin ardından Bitcoin, Ethereum (ETH) ve diğer altcoin’ler son 45 gün içinde önemli ölçüde toparlanmayı başardı. BTC, bu süreçte %25 değer kazanırken, ETH ve diğer kripto para birimleri kısa sürede %80 ila 100 arasında artış kaydetti. Bitcoin’de meydana son rallide kurumsal yatırım büyük rol oynadı.

Geçen haftaki ikinci çeyrek kazanç raporunda Coinbase, bireysel yatırımcıların son fiyat rallisi sırasında daha az aktif olduğunu bildirdi. Bannockburn Global Forex baş piyasa stratejisti Marc Chandler, Bloomberg’e şunları söyledi:

Kripto para piyasasının yeniden toparlanabilmesi için bireysel yatırımcının desteği büyük önem teşkil ediyor. Kurumsal yatırımın yanısıra bireysel yatırımcı da piyasayı etkiliyor. Bu faktör, piyasa hissiyatını belirlemede büyük rol oynuyor.

Read Entire Article