38 Milyar Dolarlık Şirket Kripto Para Ödemelerini Kabul Edecek!

2 years ago 94

Dev şirketler kripto paralara hızlı bir giriş yapmak için mücadeleye devam ediyor. Piyasa değeri 38 milyar doları aşan şirket kripto para ödemelerini desteklediğini açıkladı. Dünyanın en büyük yatırım şirketleri müşterilerine kripto paralarla ilgili ürünler sunma yarışına girdi. Kripto paralar sadece yatırım şirketlerinin gündeminde değil.

Chipotle Kripto Para Desteği

Geçtiğimiz yıl gelen yasağa kadar ülkemizde bu mümkündü, fakat kripto paraların alışverişlerde kullanılmasına yasak getirildiği için yiyecek harcamalarımızda da kripto paraları kullanamıyoruz. Neyse, kanayan yaramıza parmak bastıktan sonra konumuza gelelim. ABD’nin en büyük fast food zincirlerinden biri olan Chipotle Mexican Grill bugün yaptığı açıklamada Flexa aracılığıyla kripto paraları ödemelerde desteklediğini söyledi. Yani banka kartı veya nakit paraya ihtiyacınız olmadan direkt olarak kripto paranızla burada ödeme yapabiliyor olacaksınız.

Chipotle Mexican Grill, dünyanın birçok yerinde hizmet veriyor. ABD, Fransa, Almanya ve Kanada da yaklaşık 97.000 çalışanla hizmet veren Chipotle geçtiğimiz yıl 7,5 milyar doların üzerinde gelir beyan etti. NYSE borsasında CMG ismiyle işlem gören bu şirketin kripto paraları destekliyor olması oldukça önemli bir adımdır.

Kripto Paralarla Ödeme Kolaylığı

Bugün herhangi bir işletmeye gittiğinizde ödeme yapmanız için iki seçeneğiniz vardır. Nakit veya pos, artık tüm dünyada nakit para taşıma devri kapanıyor. İnsanlar ceplerindeki kartlarla kolayca ödemelerini yapabiliyor. Doğal olarak işletmeler %2 civarında komisyon, müşteriler hesap işletim ücreti gibi masrafları karşılamak zorunda kalıyor. Üstelik ne kadar paranızın olduğu, nerede ne harcadığınız gibi tüm kişisel bilgilerinin birilerinin erişimi altında oluyor. Gerekli yetkiye sahip olan tüm banka çalışanları, ilgili devlet kurumları bu bilgilerinizi gerektiği zaman görebiliyor.

Gelecekte insanlar gizliliğe daha fazla önem verecek. Bugün bile KVKK yasaları ve daha birçok adım dijital dünyadaki mahremiyetin korunması için atılan önemli adımlardır. Kripto paralarla dilediğiniz şekilde alışveriş yapabilirsiniz. Varlıklarınızı sizin dışınızda kime göremez veya kripto paralarla ödeme kabul eden bir işletme ortalama %2 komisyon ödemek zorunda kalmaz. Kripto para cüzdanları sizden hesap işletim ücreti kesmez. Bundan birkaç yıl sonra daha fazla şirketin kripto paralarla ödeme kabulüne başlamasıyla bugün az sayıda insanın talep ettiği bu özgürlükler daha ciddi destek görecek. Chipotle, erken dönemde geleceğe hazırlananlardan olmayı tercih etti.

Read Entire Article