3AC Battı Mı? Kripto Paraları Bekleyen Tehlike!

2 years ago 98

Three Arrows Capital bu haftanın en sıcak gündemlerinden biri ve kripto yatırımcıları gelişmeleri yakından izliyor. Singapur merkezli hedge fon Zhu Su ve Kyle Davies tarafından yönetiliyordu. Kripto paralara yoğun olarak yatırım yapan bu şirket son olarak LUNA çöküşünde gündeme geldi. Ne kadar kaybettiklerini açıklamasalar da Zhu, LUNA yatırımlarından zararda olduklarını kabul etti.

Three Arrows Capital’in Yaptığı İş

Bu sorunun cevabını en iyi 3AC iş ortaklarından ve müşterilerinden alabilirdik. 8Blocks Capital’in Ticaret Başkanı Danny bunlardan biridir. Kısa süre önce Twitter üzerinden son durumla ilgili bazı açıklamalarda bulundu.

“Kasım 2020'den itibaren 3AC ile ticaret hesaplarını kullanmaları için onlara bir ücret ödeyeceğimiz bir anlaşma imzaladık. Kripto piyasalarında delta tarafsız bir piyasa yapıcı olarak işlem ücretlerine çok duyarlıyız. Günde 9 haneli transferler yaptığınızda 5 haneli masrafları gözden çıkarmanız gerekir. Yani onlarla anlaşmamız şuydu: ne zaman istersek geri çekiliriz. PNL'nin %100'ü bize aittir. Fonlarımızı asla izinsiz hareket ettiremezler ve karşılığında onlara hizmetleri için ücret öderiz”.

1,5 yıldır bu modelle sorunsuz şekilde çalıştıklarını söyleyen Danny, Zhu Su ve Kyle Davies’i 2018 yılından bu yana tanıdıklarını ve milyarlarca doları batırabilecek derecede degen (düşünmeden hareket eden, pozisyon alan vs) olduklarını düşünmediklerini söylüyor.

Three Arrows Capital (3AC) Battı Mı?

Danny, 12 Haziran'da piyasa düşerken diğer borsalardaki pozisyonlar için hesaplarından para çekmek istediklerini ancak Three Arrows Capital kurucularına ulaşamadıklarını söyledi. Meşgul olduklarını düşünerek ulaşamamaları hususunun çok fazla üzerinde durmamışlar. Fakat fonlardan izinsiz ve anlaşmaya aykırı şekilde 1 milyon dolar çekildiği fark edilmiş. Yani Three Arrows Capital müşterisiyle yaptığı sözleşmeye aykırı şekilde onun parasını izinsiz olarak transfer ediyor. Telegram'daki Operasyon ekibi 3AC kurucularından Davies’e ulaşmaya çalışıyor. Ancak çabaları yine boşa…

“Onlara ulaşmaya çalıştık. Çevrimiçiydiler ancak bize geri dönüş yapmadılar ve aramalarımıza cevap vermediler. Sonra uzmanlarımız Twitter'da 3AC'nin iflasına ilişkin spekülasyonlar yapan birkaç söylenti olduğunu fark etti. Doğrudan dahil olduğumuz için, insanlara şu an ne yaşadığımızı anlatmak istedik”.

Peki 3AC Neden Battı?

Danny bununla ilgili de bazı bilgiler paylaşıyor.

“Öğrendiğimiz şey, her yerde uzun süre kaldıraç kullandıkları ve marj çağrısı aldıklarıydı. Marj çağrılarına cevap vermek yerine herkesi gölgede bıraktılar. Platformların pozisyonlarını tasfiye etmekten başka seçeneği yoktu ve bu da piyasaların daha fazla düşmesine neden oldu. Ancak yine de birçok platformda varlıkları var bu şirketlerin 3AC’ye ait varlıkları dondurmasını istiyoruz. Yasal işlemlerden sonra mağdurların paralarını tahsil edebilmesi gerekiyor”.

Bu iddialar direkt olarak büyük bir fon şirketinin yöneticisi tarafından dillendiriliyor ve tespit edilen kripto para cüzdanları eriyen 3AC, ardında çok fazla kurumsal mağdur bırakacak. Bu durum kurumsal sermayenin kripto paralara girişini geciktirebilir ve kripto paraların daha fazla süre bu seviyelerde kalmasını sağlayabilir.

Read Entire Article