4. LUNA Vakası! Token’ın Fiyatı Yüzde 99 Düştü!

2 years ago 85

Acala ağının yerel stabilcoin'i aUSD, hafta sonunda Polkadot tabanlı merkeziyetsiz finans (DeFi) platformunun likidite havuzlarından birindeki hatayı kullanan hacker veya hacker'lar tarafından basılan (mint) 1.2 milyar aUSD token'ının yakımının ardından ABD doları sabitini (peg) yeniden kazanmaya çalışıyor. Şimdiye kadar yapılan çalışmaların fiyat üzerine henüz pozitif bir etkisi olmuş değil.

Token'ın Fiyat Yüzde 99 Düştü

Bu yılın başında piyasaya sürülen aUSD, hack'lenene kadar ABD dolarını sabitin başarılı bir şekilde korumayı başardı. Ancak hack saldırısının ardından stablecoin'in fiyatı yaklaşık 1,03 dolardan 0,009 dolara kadar düştü. ABD doları sabitinin kaybedilmesiyle gerçekleştirilen token yakımlarının ardından stablecoin'in fiyatı bir miktar toparlansa da halen 24 saatte yüzde 99'un üzerinde düşüşle 0,009761 dolardan işlem görüyor.

Acala, Pazar günkü hack'in etkilerine karşı koymak için 1.2 milyar aUSD token'ının yakımını öneren bir topluluk oylaması başlattı. aUSD token'ının fiyatı, hacker'ların token basımının ardından ve Acala'nın iBTC/aUSD likidite havuzundaki fonları boşaltmasından sonra yüzde 99 düştü.

Likidite havuzu, bir akıllı sözleşmeye kilitlenmiş dijital kripto para yığınlarıdır. Bu havuzlar merkeziyetsiz kripto para borsalarında (DEX) ve DeFi protokollerinde daha hızlı işlemler için likidite yaratılmasını sağlar. Geliştiriciler Pazartesi günü yayımladıkları bir topluluk notunda, hack'lenen aUSD'nin yüzde 99'undan fazlasının Acala'da kaldığını ve küçük bir oranın ACA token ve diğer token'lara dönüştürüldüğünü ve Acala parachain'den çıkarıldığını belirttiler.

Çalışmalar Devam Ediyor

Uzmanlara göre hack'in maliyeti 0 ila 10 milyon dolar arasında bir miktara karşılık geliyor ve ağın toparlanması için 1.6 milyon dolarlık bir maliyet söz konusu. Öte yandan Acala ağının geliştiricileri, diğer token'larla takas edilen veya likidite havuzlarına eklenerek hatalı bir şekilde basılan aUSD'yi tespit etmek, 16 adres ve diğer adreslere, parachain'lere, merkezi kripto para borsalarına ve merkeziyetsiz kripto para borsalarına olan token çıkışları ile ilgili diğer işlemleri belirlemek için çalışmalarına devam ediyor.

Read Entire Article