4 Ünlü Uzmanın Görüşü! Bitcoin ve Kripto İçin Uyardılar!

1 year ago 60

Bitcoin fiyatı bugün beklenti üzeri gelen PMI verisi sebebiyle 22.700 dolarlı seviyeye düştü ve 23.000 doların altında bulunuyor. Peki bu rallinin bittiği anlamına mı geliyor? Büyük rallilerin ardından ara düzeltmeler şaşırtıcı olmaz ancak Bitcoin için daha fazlası söz konusu olabilir. Kripto para piyasalarında artan aşırı iyimserliğin ortasında uzman görüşleri önem arz ediyor.

Kripto Uzman Görüşü

Piyasa değerine göre en iyi kripto para birimi, bu ay %40 artarak 23.000 dolara ulaştı ve 2022 Ekim ayından bu yana en büyük kazanımı elde etti. Ralli, FTX kripto para borsası çöküşünden kaynaklanan olumsuzluklar devam etse de yatırımcıları heyecanlandırdı. Ekim rallisindeki 21.000 dolar direncinin desteğe çeviren Bitcoin halen 23.000 dolar seviyesine yakın seyrediyor.

Fairlead Strategies'in kurucusu ve yönetici ortağı Katie Stockton, müşterilere yazdığı bir notta şunları söyledi;

Bitcoin, güçlü rahatlama rallisini genişletti ve direnci 21.000 doları desteğe çevirdi. Bir sonraki direnç seviyesi, Ağustos'un en yüksek seviyesi olan 25.000 dolardır.”

MACD histogramının haftalık grafiği, yükseliş momentumunun arttığının bir işareti olarak sıfır çizgisinin üzerinde daha yüksek değerler döndürüyor. Aynı zamanda, RSI seviyesi boğalara bir uyarı veriyor. Şişen RSI verisi Stockton’a göre riskli bir noktada ve yatırımcılar bir düzeltme görebilir.

Stockton, teknik analiz metriklerinden gelen karışık sinyallere dikkat çekiyor. Bir yandan, bir gösterge 2023'te şimdiye kadar görülen ralliden sonra bile BTC'nin yükseliş momentumunun iyileştiğine işaret ediyor. Öte yandan, varlık aşırı alım (aşırı fiyatlandırma) ipuçları vermeye başlıyor ve bu nedenle yatırımcıların temkinli olması gerekiyor.

Kripto Paralar Yükselecek Mi?

Coinbase kurumsal araştırma başkanı David Duong'a göre, 25.000 dolara doğru herhangi bir yükseliş, diğer risk piyasalarının daha fazla toparlanmasına bağlı olarak gerçekleşecek. Geleneksel risk piyasaları Fed’in 25bp artış yapacağı beklentisiyle Ocak ayında iyi performans gösterdi. Ancak bugün beklenti üzeri gelen PMI verisi dolar endeksini bir miktar hareketlendirdi. Gözler Cuma günü açıklanacak olan enflasyonun öncü göstergesi PCE verisinde olacak.

Popüler kripto analisti ve trader Vinícius Terranova ise şunları söyledi;

“Şu anda satın almak için risk çok daha yüksek, küçük bir düzeltme görmek için beklerdim. S&P 500 epeden gelen düşüş trendi çizgisine tehlikeli bir şekilde yaklaşıyor. Makro pek yardımcı olmuyor, bence küresel piyasanın ısınmasını beklemek için çok erken, şu anda çok fazla coşku var".

Diğer bir analist Levante'den Luísa Pires ise şunları söyledi;

“Neyin geleceğine bağlı olarak, Bitcoin'in 20.000'in altına gerileyeceğinden bahsetmek için çok fazla konjonktür var. Bu, 10.000'den fazla BTC'ye sahip olan büyük yatırımcıların, balinaların çok fazla değer gördüğü bir fiyat bölgesi. Normalde, yarıya inmeye yaklaştığında, ihraçtaki kesinti için daha büyük bir değer algısı oluşmaya başlar ve en azından takip ettiğimiz son olaylara dayanarak alımlarda bir hızlanma olur”.

Read Entire Article