4 Uzman Yanıtladı: Bitcoin “Ölü Kedi Sıçraması” mı Yapıyor?

2 years ago 94

 Bitcoin'in (BTC) %7 artarak 21.800 dolara yükselmesinden sonra piyasada umutlar yenien filizlenmeye başladı, ancak öne gelen analistler makroekonomik şartların neden olduğu düşüş eğiliminin öngörülebilir gelecekte hala geçerli olacağını söylüyor.

Benzer Yükselişler, Kısa Soluklu Oldu

Bitcoin, uzun bir aradan sonra yeniden 22.000 dolar  seviyesine yaklaştı. Ancak analistlere göre, bu ölü kedi sıçraması olabilir.  Bugün, geleneksel piyasalar ve hisse senetleri de ivme kazandı. Harris Financial Group Yönetici Ortağı Jamie Cox'a göre, piyasalardaki canlanma, ücretler üzerindeki baskının artık zirveye ulaşmış olabileceğinin olası bir işareti olan ABD'de artan işsizlik başvurularının fonunda geliyor. Cox'a göre, bu eğilimin devam etmesi, Fed'in faiz artışlarını geri çekmesi ile sonuçlanabilir. Kripto yatırımcıları, Bitcoin'de dibin gelip gelmediğini merak ederken, analistler de teknik veriler ve eski döngülere dayanarak birkaç teori ortaya koyuyor. Twitter'da "Roman" ismini kullanan bir analist Son 8 ayda benzer mum modellerini tekrarladığımız için bunun geçici bir ralli olduğunu iddia etti. Analiste göre, bu tür ani yükselişler yanıltıcı ve gerçekte piyasadaki eğilim olumsuz olmaya devam ediyor. Konsolidasyon sürecinin henüz tamamlanmadığına dikkat çeken Roman, borsalara giren Bitcoin miktarına işaret etti.

Bitcoin, Bu Seviyeyi Geçmeli

Trendin kesinlikle olumsuz kaldığı görüşünde olan bir diğer analist ise Gilberto. Analiste göre, 23.000 doların üzerinde bir yükseliş, işleri değiştirebilir. Crypto Tony isimli diğer bir analist ise, BTC'nin 12.000 dolar civarında dibi göreceğini iddia ederek bu durumu özetleyen bir grafik paylaştı. Analist, 2024 - 2025'e kadar yeni bir boğa koşusu göreceğimizi düşünmediğini söyledi. 22-24 bin dolar arasında konsolidasyonun süreceğini belirten analist, makroekonomik şartlardan dolayı BTC'nin kısa vadede 17 - 15 bin dolara düşeceğini ekledi. Piyasa diplerini belirlemeye yardımcı olmak için kullanılan güvenilir metrikler söz konusu olduğunda, 200 haftalık hareketli ortalama (MA), trader'ların satın alma fırsatlarını belirlemek için kullandığı en popüler ve yaygın olarak alıntılanan göstergelerden biridir. Bitcoin, tarihinde yalnızca dördüncü kez 200 haftalık MA seviyesinin altına geri döndüğünde, bu çizginin üzerine çıkmanın ne kadar süreceği  konusunda spekülasyonlar artmaya başladı. Bu olası senaryoya yanıt olarak, analist Michaël van de Poppe, 200 haftalık MA  geçildiğinde, Bitcoin'in 28.000 ila 30.000 dolara çıkacağını iddia etti. Kripto para piyasasının değeri an itibariyle 957 milyar dolar ve Bitcoin'in hakimiyet oranı ise %43.1.
Read Entire Article