4 Uzmandan Korkutan Uyarı Geldi: Bitcoin’de Bu Senaryoya Hazır Olun!

2 years ago 79

Bitcoin (BTC) yeni bir Fed darbesi alırken, önde gelen analistler ve yöneticiler tünelin ucundaki ışığın hala çok uzakta olduğunu iddia ediyor.

Fed Yumruğu: Ekim'de Hisse Senedi Piyasası Çökecek!

Milyarder yatırımcı ve DoubleLine Capital CEO'su Jeffrey Gundlach, mevcut piyasa koşulları göz önüne alındığında şu anda kesinlikle kripto para satın almayacağını söyledi. Yöneticiye göe, Fed'in faiz artırımlarında çok daha ileri gidecek. Böylesi bir senaryo, Bitcoin (BTC) ve altcoin'ler için yeni bir felaket anlamına geliyor. Fed'in niceliksel sıkılaştırma ve enfasyonu düşürmeye yönelik para politikası nedeniyle, kripto para ve hisse senedi piyasası büyük bir darbe aldı. 2 trilyon dolar, buhar oldu.

Nomura ekonomistlerine göre, Fed giderek artan enflasyonla başa çıkabilmek için daha agresif bir faiz artırımı yapmak zorunda kalacak. Küresel piyasalarda telaffuz edilen 100 baz puanlık faiz artışı beklentisine karşın verileri analiz eden Bloomberg analistleri 75 baz puanlık faiz artışı bekliyor. Ancak, Nomura ekonmisteri 100 baz puanlık artışın da olasılıklar arasında olabileceğini belirtti. Gundlach, Ekim ortasına kadar hisse senedi fiyatlarında %20'lik bir düşüş olacağı tahmin ediyor. Guggenheim CEO'su Scott Minerd da  aynı fikirde olduğunu açıkladı. Ağustos ayı tüketici fiyat endeksi raporunun Salı günü beklenenden daha yüksek gelmesinden sonra, hisse senetleri de düştü. Borsa ile yüksek korelasyonda olan Bitcoin de büyük oranda değer kaybetti. BTC, salı günü,yaklaşık %11 düşerek 19.855 dolara kadar geriledi.

Willy Woo: Bitcoin'de Dip Henüz Görülmedi!

Dün, 18 Haziran'dan bu yana, bu Bitcoin için en kötü gündü. Bitcoin, Salı sabahı düşmeden önce bir ayın en yüksek seviyesi olan 22.800 dolara kada yükseldi. Wall Street, Federal Rezerv'den daha agresif faiz artışlarına hazırlanırken, piyasanın riskten kaçma modunu takiben hisse senetleri ani bir düşüş yaşadı. Bitcoin an itibariyle 20.245 dolardan işlem görüyor. Bazı analistlere göre, Bitcoin bu ayı döngüsünde dip seviyeyi görmemiş olabilir. On chain analisti Willy Woo, Bitcoin'in hala taban seviyesine ulaşmadığını iddia etti. Uzman, BTC'nin bu seviyeden çok uzak olduğuna inanıyor.

Bir tweet dizisinde analist, Bitcoin'in henüz önceki diplerle eşleşen bir birikim görmediğini kaydetti.   Önceki ayı döngülerinde  BTC'nin %61, %64, %57 oranında düştükten sonra dip seviyeye düştüğünü iddia eden analist, BTC'nin şu anda zirvesinden % 52 düitüğüne dikkat çekti. Uzmanlar Bitcoin'in 13.000 dolara kadar düşebileceğini iddia ediyor.

Read Entire Article