400 Dolar ve 4 Bin Dolardan Bitcoin Alan Analistten Heyecanlandıran Duyuru!

1 year ago 77

Çok tartışılan Bitcoin stok akış modelinin (S2F) yaratıcısı ve yakından takip edilen kripto para analisti PlanB, en büyük kripto paranın dibe vurduğunu gösteren öldü olarak ilan edildiği dönemlerde BTC satın aldığını açıkladı. Geçmişte 400 dolar ve 4 bin dolardan BTC aldığını belirten analist son olarak yaklaşık 20 bin dolardan Bitcoin aldığını söyledi.

"Yaklaşık 20 Bin Dolardan Bitcoin Aldım"

Analist, 3 Ekim'de 1.8 milyon Twitter takipçisine BTC satın aldığını ve son satın alımının yaklaşık 20 bin dolar seviyesinden olduğunu açıkladı. Analist, ilk Bitcoin alımının 2015 yılında fiyatın yaklaşık 400 dolara düştüğü ve ikinci BTC alımının ise fiyatın 2018 ayı piyasasında yaklaşık 4 bin dolara düştüğünde olduğunu belirtti. BTC şu anda tüm zamanların en yüksek seviyesinden (ATH) yüzde 72 düşüşle analistin geçmiş dönemde yaptığı alımlarına eşit derecede zayıf seviyelerde işlem görüyor.

En büyük kripto para, 99Bitcoins'in ölüm ilanları sayfasına göre söz konusu üç durumda da birçok kez ve kuruluşundan bu yana 463 kez öldü olarak ilan edildi.

S2F Modeli Hala Geçerli mi?

PlanB'nin eleştirilen Bitcoin fiyat tahmin modeli S2F, 2021'de geçersiz kalarak çalışmadığını göstermesiyle eleştirilerin hedefi oldu ve kripto para topluluğu tarafından eleştirilmeye devam ediyor. BTC fiyatı, 2021'in sonlarında modelin tahmin ettiği gibi 100 bin dolarlık ortalama döngüye veya o sırada tahmin ettiği gibi 135 bin dolarlık yıl sonu kapanış seviyesini göremedi. Bununla birlikte, modelin tepe ve dip bölgeler veya döngüdeki mevcut süre içerisinde öngördüğü fiyattan sapma aralığı göz önüne alındığında çalışmaya devam ettiği söylenebilir. Bu da modelin öngörülerinin kısmen geçerli olduğu ve duruma göre kullanılabileceği anlamına geliyor.

BTC'nin Eylül ayını 19 bin 425 dolarla kapatması, modelin bu döngü için öngördüğü fiyatın yaklaşık yüzde 75 altında işlem gördüğü anlamına geliyor. Ayrıca Bitcoin'in tarihinde bir önceki tüm zamanların en yüksek seviyesinin altında hiçbir zaman aylık mum kapanışı yapmadığı da görülüyor. Bu noktada S2F, hala geçerli olabilir ve düşüş trendinin bir sonraki yarılanma (halving) döngüsünden hemen önce, 2023'de yavaş yavaş fiyatın yükselmeye başlayacağı inancına sahip olanlar için geçerli bir satın alım noktasına işaret ediyor olabilir.

Bitcoin, ayrıca Woo Charts'a göre 200 haftalık hareketli ortalama olan 23 bin 470 dolar ve gerçekleşen fiyat olan 21 bin 253 dolar gibi bir dizi uzun vadeli teknik göstergenin altında işlem görüyor. Bu da fiyatın dibe vurmuş olabileceğinin bir teyiti olarak okunabilir.

Read Entire Article