45 Milyar Dolarlık Terra (LUNA) Çöküşünün Ardından İlk Röportaj: Kaybettim

2 years ago 86

Hem stablecoin TerraUSD (UST) hem de kripto para Terra'nun (LUNA) çöküşüyle yatırımcıların önemli kayıplar yaşamasına neden olan kripto para ekosistemi Terraform Labs'ın CEO'su Do Kwon, 45 milyar dolarlık projenin çöküşünden beri ilk kez röportaj verdi. Röportajın yayınlanan fragmanında Kwon'un dikkat çeken açıklamalarda bulunduğu görüldü.

Büyük Bahis

14 Ağustos'ta Coinage Media'nın kurucu ortağı Zack Guzmán, Terra'nın (LUNA) çöküşünün ardından Do Kwon ile yaptığı röportajın fragmanını yayınladı. Röportajın fragmanında Kwon'un dikkat çeken açıklamalarda bulunduğu görülüyor. Kwon, fragmanın başında şunları söylüyor:

Terra'nın bir stablecoin olması gerekiyordu ve değeri sabit kalmadı. Bu nedenle, bir dolandırıcılık ve bir aldatmaca olmalı. Kripto para piyasaları hala vahşi batı gibi. Sanırım bir çeşit alter ego olarak geliştim.

Guzmán'ın geçmişte yaptığı değerlendirmelere dönük bakmanın onun için zor olup olmadığı sorusuna Kwon'un şu yanıtı verdiği görülüyor:

Evet, ancak algoritmik stabilcoin endüstri standardı olmaya başlıyordu... Büyük bahse girdim ve sanırım kaybettim.

Röportaj sırasında Kwon'ın kendisine yöneltilen dolandırıcılık iddiaları hakkında da ciddi anlamda sorgulandığı görülüyor. Guzman'ın fragmanda Theranos'un CEO'su Elizabeth Holmes'un teknolojisinin çalışmadığını bildiği halde yine de onu pazarlamaya devam ettiğini savunarak Kwon'a yüklendiği de dikkat çekiyor. Holmes'a göre Theranos'un teknolojisi tek bir damla kanla bir dizi hastalığı teşhis edebilen bir cihaz sunacaktı ancak aslında teknoloji boş bir rüyadan ibaretti. Röportajın fragmanına göre Kwon, Elizabeth Holmes'un girişiminin kripto para eşdeğeri olduğu yönündeki açıklamalara da yanıt veriyor.

FatManTerra Yeniden Sahnede

Terra ekosisteminin çöküşü geniş çapta yankıya neden oldu ve ekosistemin çökmesi sonucunda birçok yatırımcı önemli kayıplar verdi. Tahminlere göre ekosistemin çöküşüyle 45 milyar dolar buhar oldu. Terra ekosisteminin çöküşü öncesinde ve sonrasında çok sayıda önemli gizli belgeyi ifşa etmesiyle Twitter'daki kripto para topluluğu tarafından yakından takibe alınan FatManTerra, röportaja ilişkin şunları söyledi:

Neden yıllarca seni sürekli olarak şımartan biri yerine Bloomberg veya Fortune gibi daha tarafsız ve saygın bir yere röportaj vermiyorsun? Ve sistemden nakde çevirdiğiniz milyarları da konuşacak mısınız?

FatManTerra'nın röportajla ilgili olarak yaptığı sert çıkışa yanıt veren Guzman, "FatManTerra daha mı saygın? Ben de senin gibi bir Terra kullanıcısıydım. Bunun için sana ulaşmaya çalışmamışım gibi davranman da biraz garip. Tabii ki Terra defterini kapattım. Ya her zaman kriptonun en büyük başarısı ya da en büyük başarısızlığı olacaktı." dedi.

FatManTerra, Guzman'ın kendisine ulaştığını iddiasını reddederek, "Terra'yı koruduğunuzu pek söyleyemem ama Terra ve Do Kwon'u çok uzun bir süre şımarttığınızı söyleyebilirim." yanıtını verdi.

Read Entire Article