512 Milyar Dolarlık Şirketten Kripto Para Ortaklığı! Bitcoin Aldılar Mı?

1 year ago 67

Trilyon dolarlık devlerin müşterilerine kripto odaklı ürünler sunmak istediğini biliyoruz. Hatta Fidelity bunu yapmaya başladı bile. Ancak finans dünyasının tek devi Fidelity değil ve çok sayıda varlık yönetim şirketi bu işe girmeye çalışıyor. Bu neyin hazırlığı? Kripto paralara son giren şirket hangisi oldu? Bu ve tüm detayları sizin için ele alıyoruz.

Kurumsal Kripto Para Yatırımı

Apollo Global Management küresel ölçekte müşterileri olan ABD merkezli özel sermaye şirketidir. Varlık yönetimi hizmeti verir ve kredi, özel sermaye gibi birçok alana yatırım yapar. Yönetimi altında tam 512 milyar dolar bulunuyor. Geçtiğimiz yılki kazancı ise 5 milyar doların üzerindeydi. Yan şirketleri arasında RedBox, Athene Holding, Yahoo ve daha onlarcası bulunuyor. NYSE borsasında APO kısaltmasıyla işlem görüyor.

Özel sermaye şirketi Apollo Global Management, kripto saklama platformu Anchorage Digital ile ortaklık kurduğunu bugün açıkladı. Şirket zaten Aralık 2021'de Anchorage'ın 350 milyon dolarlık D Serisi finansman turuna katıldı ve müşterilerinin kripto varlıklarının saklanması için görüşmelere o zamandan başladı. ABD'de federal olarak listelenmiş bir kripto bankası olan Anchorage, firmanın müşterileri için işlediği dijital varlıkların büyük kısmının saklanmasından sorumlu olacak.

Apollo Bitcoin Aldı Mı?

Kurumsal yatırımcılar ve bireysel serveti büyük çapta olan insanlar paralarını Apollo, Fidelity gibi varlık yönetim şirketlerinde tutar. Paralarını bu şirketler ve onların profesyonel ekibi yönetir. Üst segment yatırımcılar kripto paralara ilgi duyuyor ancak soğuk cüzdan veya borsa kullanmak istemiyorlar. Çünkü ikisinin de hacklenme ihtimali var ve kayıpların telafisi olmuyor. Bunu yapamadıkları için çalıştıkları varlık yönetim şirketlerine baskı kurarak onların kripto para saklama hizmeti de vermesini istiyorlar. Üst segment yatırımcıların çoğu halen güvenilir kanallardan kripto paralara erişebileceğini düşünmediği için bu pazara girmiyor.

Fakat Fidelity, Apollo ve diğerleri bu ihtiyacı görüyor ve müşterilerine cevap veriyor. Evet, biz de kripto paralarınızı saklayabilirsiniz ve böylece biz de para kazanırız diyorlar. Bu tarz açıklamalar yapan şirketlerin yönetimi altında on trilyonlarca dolar bulunuyor.

Peki Apollo gibi şirketler kripto para yatırımı yapıyor mu? Şimdilik trilyon dolarlık bir şirketin “Bitcoin aldık” açıklaması olmadı. Apollo özelinde bir kaynak JP Morgan'da kripto yöneticisi olan Christine Moy işe alındıktan sonra Moy'un firmanın token'ı olan web3 ve blockchain projelerine yatırım yapmasına yardımcı olacağını, ancak firmanın Bitcoin satın almasının pek olası olmadığını söyledi.

Read Entire Article