54 Uzman Uyardı: Bu Altcoin’de Sene Sonuna Kadar Yaprak Kıpırdamayacak!

2 years ago 85

 Kripto paralar zor bir dönemden geçerken, yatırımcılar ayı piyasasının sona ereceği tarihi iple çekiyor. Bitcoin (BTC), 20.000 dolar seviyesinin üzerinde tutunmaya çalışıyor. 2021'i 100.000 doların üstünde bitirmesi beklenen BTC, büyük hayal kırıklığı yarattı.

Uzmanlar, Solana Tahminlerini Güncelledi

Araştırma şirketi Finder'da 54 kripto ve Web3 uzmanından oluşan bir ekip, Solana'nın (SOL) 2022 yılını 45 dolar fiyatla kapatacağını öngörüyor. Uzun vadede de tahminler yapan uzmanlar, Solana'nın 2025 sonunda 166 dolar civarında olacağını, 2030'da ise 512 dolara kadar yükseleceğini iddia etti. Ocak ayındaki piyasa çöküşünden önce, uzmanlar daha iyimserdi ve SOL'un 2022'yi 222 dolardan bitireceğini tahmin ediyorlardı. Ekip, SOL'un 2025'te 486 dolar, 2030'da ise 1.267 dolara ulaşacağını tahmin etmişlerdi.

Kripto para piyasasındaki çöküş, Solana'ya karşı devam eden soruşturmalar ve SOL ekosistemindeki teknik aksaklıklar, SOL fiyatını etkiledi. Ancak, şirketin Android Web odaklı bir akıllı telefon olan Saga'yı piyasaya sürmesi göz önüne alındığında, uzmanlar SOL fiyatının ivme kazanabileceğini ifade ettiler. Uzmanların, %40'ı SOL satın almak için ideal zaman olduğunu belirtirken, %29'u ise satmanın zamanının geldiğine inanıyor. Uzmanların %31'i ise yatırımcılarının şu an sadece "hodl" yapması gerektiğine inanıyor. SOL'un 2022'nin sonunda 80 dolara ulaşacağını iddia eden DigitalX yöneticisi Alex Nagorski, şunları söyledi:

Solana, kısa vadede teknik aksaklıkları azaltmaya yönelik birkaç umut verici protokol güncellemesi uyguladı. İstikrarın devam edip etmeyeceğini göreceğiz. Solana, NFT pazarının önemli bir kısmını Ethereum'dan ele geçirdi ve L1 yarışında iyi bir rakip olmaya devam ediyor.

Daha Kötüsüne Hazırlıklı Olun

Öte yandan, Rouge International ve Rouge Ventures yöneticisi Desmond Marshall, 2022'nin sonunda Solana'nın 26 dolardan işlem göreceğine inanıyor. Uzmana göre, DeFi'nin başı  büyük dertte, SOL fiili zincir olmayı umarak bu alanı kavramaya çalışıyor. Yıllardır bunun hakkında konuşuyorlar, ancak bu iddiayı güçlendirecek gerçekten önemli hiçbir şey olmadı. Son zamanlarda zor günler geçiren piyasalarla DeFi şirketleri kısa sürede yok olacak.

Kripto para piyasası bugün yine ivme kaybederken, CoinMarketCap verilerine göre Solana % 5'lik düşüşle an itibariyle 38.89 dolardan işlem görüyor. Araştırmanın sonucuna göre, SOL fiyatı yıl sonuna kadar yaklaşık %4,65 oranında değer kazanacak.

Read Entire Article