6 Analistten Kritik Bitcoin Yorumu Geldi: Düşüş Sürecek mi?

2 years ago 88

Bitcoin (BTC) ve genel olarak kripto para piyasası, art arda beşinci gün düşüş eğiliminde. BTC fiyatı, son 24 saatte % 6 düşüş ve 435 milyar dolarlık piyasa değeri ile an itibariyle 21.946 dolardan işlem görüyor.

Teknik Görünüm, Alarm Veriyor: Kritik Seviye, Kaybedildi

Bitcoin, 22.000 dolar seviyesini kaybederken odak noktası 200 haftalık hareketli ortalaması (WMA) oldu. Oanda'nın kıdemli piyasa analisti Craig Erlam Perşembe günü yatırımcılara yönelik bir notta şunları söyledi:

Bitcoin, 25.000 dolara yükselmeyi başardı. Ancak, sürdürülebilir bir ralli göremedik.  Satış baskısı, Bitcoin fiyatını daha da düşürebilir. BTC, 22.500 doların altına düşerse, rallinin sona erdiğini ve fiyatın daha fazla değer kaybetmesini bekleyebiliriz.

Öte yandan önde gelen analistlerden Lark Davis, Bitcoin'in son 24 saat içinde RSI'de ivme kaybettiğini, MACD'ın alarm verdiğini ve şu anda 50 günlük EMA'yı kaybettiğini belirtti. Bitcoin ve kripto para piyasası, bu yıl hisse senetlerini yakından takip ediyor. Ayrıca mevcut makroekonomik görünüm yaklaşmakta olan resesyon riskinin hala yüksek olduğunu ve  dolayısıyla daha fazla belirsizleğe neden olabileceğini ortaya koyuyor. FED'in yükselen enflasyonu kontrol altına almak için faiz artırımlarına devam etmesi daha muhtemel. Sonuç olarak, hisse senedi piyasası niceliksel sıkılaştırma önlemleri ile karşı karşıya kalmaya devam edecek. Bloomberg Intelligence kıdemli piyasa analisti Jamie Douglas Coutts, şunları söyledi:

Kısa vadede, hisse senetleri, özellikle de teknoloji hisse senetleri kilit direnç seviyelerini geçemedikleri için yüksek korelasyon riski artıyor.

Uzun Vadeli Yatırımcı: Birikim Oranı, İvme Kaybediyor

Bitcoin yatırımcıları için bir diğer uyarı işareti ise uzun vadeli yatırımcıların birikiminin çok yavaşlamış olması. Genesis'ten Ainsley To, Marc Chan ve Noelle Acheson şunları söyledi:

 2022'nin ilk yarısında istikrarlı bir tırmanışın ardından, bir yıldan fazla bir süredir hareket etmeyen Bitcoin miktarı alarm vermeye başladı ve uzun vadeli yatırımcıların birikimi duraklama sinyali veriyor

Bitcoin ve Ethereum (ETH) geçen sene Kasım ayında ulaştıkları zirveden çok uzakta işlem görüyor. Bununla birlikte, son 5 haftada meydana gelen toparlanma ile kripto para birimleri, büyük oranda değer kazandı. Uzmnalra göre, Bitcoin'in tekrar eski parlak günlerine dönmesi için Fed'in para politikasının değişmesi gerekiyor.

Read Entire Article