7 Kritik Veri! 2 Analist Yorumu! Bir Kıvılcım Bitcoin’i Bu Seviyeye Götürebilir!

2 years ago 86

Bitcoin (BTC) kısır bir döngü içerisinde hareket ederken, güncel veriler ve analist yorumları düşüşün derinleşebileceğine işaret ediyor.

Balinalar ve Kurumlar: 'Velocity'

Önde gelen analistlere göre Bitcoin'de 'velocity' düştükçe, lider kripto para birimi çöküşlere karşı daha savunmasız hale geliyor.  Bitcoin 'Velocity' 90 günlük tahmini USD işlem hacminin 90 günlük ortalama USD piyasa değerine bölünmesiyle hesaplanır. Uzmanlara göre velocity “fiyat dışı bir göstergedir ve Bitcoin ağının canlılığını ölçer. Bitcoin işlemleri ve velocity rekor düşük seviyelere ulaştığında, BTC ivme kaybetmeye devam eder. Kripto analitik şirketi CryptoQuant analistlerinden MAC.D, kurumların ve balinaların giderek artan hareketsizliği nedeniyle küçük bir fiyat şokunun piyasada devasa bir çöküşü tetikleyebileceği konusunda uyardı. CoinShares'in haftaık raporuna işaret eden analist, kurumların ve balinaların ilgisizliğinin arttığını ve küçük bir kıvılcımın piyasada dumping'e neden olabileceğini iddia etti. Dump ifadesi, piyasada işlem gören bir varlığın anormal bir şekilde değer kaybına uğraması anlamına geliyor.

Analiste göre, Bitcoin'in volatilitesi de Haziran ayından bu yana düşüşte ve bu da işlemlerin azaldığını gösteriyor. Ayrıca Fed'in birden fazla faiz artırımına yol açan endişe verici makroekonomik faktörler nedeniyle Bitcoin önemli bir satış baskısı altında kalmaya devam ediyor. Geçen Cuma günü Santiment tarafından bildirildiği üzere, Bitcoin'in fonlama oranları negatif kalmaya devam ediyor ve borsalara giriş arttı. Santiment verileri, bir hafta önce, 1,65 milyon BTC'nin yalnızca birkaç gün içinde borsalara girdiğini gösterdi. Ek olarak, Bitcoin balina adresleri 29 ayın en düşük seviyelerine düştü. Bununla birlikte, 1 BTC'nin üzerindeki adresler 900.000'e ulaştı. Bu, bireysel yatırımcıların birikim yaptığını gösteriyor. Bitcoin, son 24 saate yaklaşık % 6 oranında arttı ve an itibariyle 20,225 dolardan işlem görüyor.

Analist Uyardı: Azalan Üçgen Formasyonu!

Birçok analiste göre, Bitcoin'deki düşüş derinleşebilir. Önde gelen stratejistlerden Justin Bennett, BTC'nin azalan üçgen formasyonunda  olduğunu ve 12.000 dolara düşebileceğini iddia etti. Galaxy Digital CEO'su Mike Novogratz, Fed'in para politikasını değiştirdiği zaman, BTC'deki kısır döngünün sona ereceğine inanıyor.

Uzmanlare göre, Bitcoin fiyatının yeni zirvelere çıkması için FED'in niceliksek sıkıştırma ve faiz artırımlarından vazgeçmesi gerekiyor. Enflasyon, hala ABD ekonomisi için risk teşkil ederken, merkez bankalarının faiz artırımlarına devam etmesi bekleniyor. Böylesi bir ortam hem kripto paralar hem de hisse senedi piyasası için daha fazla düşüş anlamına geiyor.

Read Entire Article