755 Milyon Dolarlık Altcoin’de Yakım Oranı Düştü! Fiyat Nasıl Etkilenecek?

2 years ago 89

Fantom topluluğu, şu anda yakılmakta olan işlem ücretlerinin belirli bir yüzdesi ile ağ üzerindeki projeleri finanse etmek için "Ekosistem Destek Kasası" oluşturmaya yönelik yönetişim önerisini desteklemek için oy kullandı.

Yakım Oranı Yüzde 20'ye Düştü

5 Temmuz'da başlayan oylama, katılımcıların neredeyse tamamının oybirliği ile onaylandı. Oylama sayfasındaki ayrıntılar, kullanılan tüm oyların yüzde 99,75'inin planı desteklediğini gösteriyor. Oylama 3 Ekim'de sona erecekti, ancak oyların yüzde 55'lik yeter sayıyı aşması durumunda oylamanın erkenden sonlanması için bir hüküm bulunuyordu. Bu nedenle oylama planlanan sona erme tarihinden önce tamamlanmış oldu.

Fantom, Ekosistem Destek Kasası'nı işlem ücretlerinin yüzde 10'u ile finanse edecek. Bu yüzde 10, ağın yüzde 30'luk ücret yakımının üçte birine karşılık geliyor. Kripto paralardaki ücret yakımı, doğrulayıcıları ödüllendirmek için kullanılmadan işlem ücretlerinin yok edilmesidir. Bu süreç, arzının bir kısmının sürekli olarak yakılmasından dolayı bir kripto paranın toplam arzını azaltmaya da katkıda bulunabilir.

Ekosistem kasasını finanse edilmesiyle yazım sırasında piyasa değeri 755 milyon dolarda olan Fantom'da ağındaki yakım oranı yüzde 20'ye düşecek. Ücret yakımı oranındaki bu düşüşle her yıl yok edilen FTM miktarı düşecek. Bunun doğrudan bir sonucu olarak, dolaşımdaki arzın yakım oranındaki düşüş karşısında talebin yeterince artmaması halinde fiyat olumsuz yönde etkilenebilir.

Hibe Başvuruları

Fantom pay sahiplerine ve yetki verenlere ödülleri dağıtan Fantom'un Özel Ücret Sözleşmesi, kasanın fonlarının muhafazasını sağlamaktan sorumlu olacaktır.

Oylamanın geçmesiyle hibe almak isteyen projeler artık fon başvurusunda bulunabilir. Bu başvurular, Fantom'un yönetişim portalında sunulan teklifler aracılığıyla devam edecek ve ardından topluluk, projeyi finanse edip etmeme konusunda oy kullanabilecek.

Read Entire Article