Aave Ekibi, Web3 Sosyal Medya Platformu Lens Protocol’ün Testnet’inin Başlatıldığını Duyurdu!

2 years ago 318

Merkezi olmayan bir sosyal medya ekosistemi için geliştirilen Lens Protocol, Mumbai test ağında yayına girdi.

Lens Protocol Piyasaya Sürüldü

Lens Protocol olarak adlandırılan proje, bir Web3 sosyal platformu oluşturmayı kolaylaştıran, izinsiz, şekillendirilebilir ve merkezi olmayan sosyal grafik olarak tanımlanıyor. Başlangıçta “Twitter-on-Ethereum” söylemi ile ortaya atılan Lens Protocol, bir dizi sosyal medya platformunu desteklemeyi hedefliyor. Yapılan resmi duyurularda ekip, NFT’lerin burada kritik bir rol oynayacağını ve kullanıcıların NFT’lerini profil olarak kullanabileceğini ifade ediyor.

Yaklaşık 1 yıllık bir zaman diliminden bu yana Aave’nin bu protokol üzerinde yoğun çalışmalar yürüttüğüne dair çok sayıda haber yapıldı. Haberlerde de yer aldığı üzere, popüler DeFi protokolü Aave’nin arkasındaki ekip, 2021’in başlarından beri sosyal medya projesine önemli kaynaklar ayırdı. Projenin resmi Twitter hesabına göre Lens Protocol, henüz açıklanmayan bir zaman diliminde bir alfa mainnet planları ile Polygon Mumbai testnet’inde yayına girdi.

Web3 Projeleri Artıyor

2021’in yılında NFT‘lerin popülaritesindeki yükselişin ardından, Meta’nın (eski adıyla Facebook) isim değişikliği ile yeniden markalaşmasıyla birlikte Metaverse projeleri de önemli ölçüde ilgi odağı haline geldi. Temelleri 1992 yılına dayanan Metaverse kavramının bu denli popüler bir hale gelmesi de basit bir tabirle internetin merkeziyetsizleşmesini ifade eden Web3’ün yoğun bir gündem haline gelmesini sağladı. Bu bağlamda birçok popüler kripto para platformu ve birçok blockchain şirketi, son dönemlerde ciddi kaynaklar ayırarak bu alanda yoğun çalışmalar yürütmeye başladı.

Read Entire Article