Abartıya Yer Yok! Tecrübeli 4 Analistten Önemli Bitcoin Yorumu Geldi: İşte Olası Senaryolar!

1 year ago 69

Bitcoin (BTC) mevcut rallisi ile herkesi şaşırtmaya devam ederken, uzmanlar fiyat artışının sürdürülebilirliği konusunda bölünmüş durumda.

İyimser Tablo: 'İflaslara Rağmen'

Bitcoin, geçen yıl sert bir darbe aldı ve FTX'in çöküşünün ardından Kasım ayında 15.000  dolar seviyelerine kadar düştü. 2023'e istikralı bir giriş yapan BTC, sürpriz bir şekilde 23.000 doları geçti.  CoinMarketCap'ten alınan verilere göre, Bitcoin sene başından beri  %35 değer kazandı. Kripto para piyasasının değeri de 1 trilyon doları geçti. Bununla birlikte, analistler ve yatırımcılar, enflasyonun düşmesi ve iş sayılarının artmasıyla birlikte Bitcoin'in pozitif ivmeyi sürdürüp sürdüremeyeceğini veya trendin tersine dönmesinin yakın olup olmadığını sorguluyor. ABD Çalışma Bakanlığı geçtiğimiz günlerde enflasyonun yavaşladığını ve tüketici fiyatlarının Aralık ayında %6,5 arttığını gösteren veriler yayınladı. En çok sorulan soru ise Bitcoin'de henüz dip seviyenin görülüp görülmediği.

Fundstrat'ın dijital varlık stratejisi başkanı Sean Farrell, Bloomberg ile yaptığı röportajda önemli açıklamalar yaptı. Uzmana göre, Genesis Capital'in ana şirketi DCG'nin iflas basvurusuna rağmen, Bitcoin ayakta kalmayı ve hatta ivme kazanmayı başardı. Bu gerçekten 'cesaret verici' bir durum. Analist BTC'de dip seviyenin görüldüğüne inanıyor. Bir sosyal ticaret şirketi olan Alpha Impact'in CEO'su Hayden Hughes de iyimser bir tablo çiziyor.  Uzmana göre, enflasyonun düşmesi ve FTX tasfiyecilerinin 5 milyar dolarlık likit varlıkları geri kazandığı duyurusu Bitcoin'in rallisinde kilit rol oynadı. Yönetici, piyasaların önümüzdeki ay yapılacak bir sonraki FOMC toplantısına kadar yeşilde kalacağını iddia etti.

Karamsarlık ve Riskler!

Ancak BTC'de henüz en kötü senaryonun yaşanmadığına inanan analistler de var.  Twitter'da 300.000 fazla takipçisi olan analist Rekt Capital, teknik verilere göre Bitcoin'in 2023'te dibe vurabileceğini söyledi. Uzmana göre,  mevcut BTC haftalık mumu, yeni bir boğa piyasasını onaylayan Nisan 2019'daki haftalık muma çok benziyor. Bazı analistler, fiyatın aşırı alım bölgesine ulaşmış olabileceğini ve rallinin sürdürülebilir olmayabileceğini düşünüyor. Fairland Strategies'ten Katie Stockton'a göre, 21.500 dolar Fibonacci düzelme seviyesinde ve yatay çizgiler fiyatın yönünü tersine çevirebileceğini gösteriyor. Bu nedenle, rallinin devam etmesi mümkün olmayabilir. Birçok analist, Bitcoin'in yeni bir boğa döngüsünü kanıtlaması için 30.000 dolara ulaşması gerektiğini vurguluyor.

Read Entire Article