ABD’de Endişe Veren Gelişme: Bu Altcoin Ripple ile Aynı Kaderi Paylaşabilir!

2 years ago 94

 Kripto para piyasası, son haftalarda yaşadığı krizlerden kurtulmaya çalışırken, farklı altcoin projelerine yönelik yasal davalar ve soruşturmalar endişeleri katmerliyor.

Solana'ya Bir Darbe de Ünlü Hukuk Şirketinden!

ABD'nin önde gelen hukuk firmalarından Berger Montague, 12 Temmuz'da yayınlanan basın açıklamasında, Solana Labs'ın federal menkul kıymetler yasalarını ihlal etmiş olabileceğini ve bu konuda kapsamlı bir araştırma başlattığını bildirdi. Hukuk firması, Solana'nın 24 Mart 2020'de Amerika Birleşik Devletleri'ndeki yatırımcılara tokenini ihraç etmeye ve satmaya başladığını söyledi. Rapora göre, Solana bugüne kadar yasaları açık bir şekilde ihlal etti. Firma ayrıca “Solana Labs hakkında bu süreci etkileyebilecek bilgi sahibi herkesi, Berger Montague'nin soruşturmasına gizlice yardımcı olmaya veya SEC'in İhbar programından yararlanmaya” teşvik etti. Bu kapsamda, firma ile önemli bilgi paylaşan kişilere ödül verilecek.

Temmuz ayının başlarında, Solana Labs ve ortaklarının ABD Menkul Kıymetler ve Borsa Komisyonu'na (SEC) kaydettirmeden yatırımcılara SOL tokenleri sattığı iddiası ile Kaliforniya Kuzey Bölgesi Bölge Mahkemeside bir dava açıldı. Rapora göre, Solana federal menkul kıymetler yasalarını ihlal etmekle suçlanıyor. Kaliforniya federal mahkemesinde açılan  toplu dava; Solana Labs, Solana Vakfı ve kurucu Anatoly Yakovenko’yu, kayıtsız bir menkul kıymet satarak SOL’den yasadışı olarak kâr etmekle suçluyor.  SOL’u 2021 yazının sonlarında satın aldığını belirten Mark Young tarafından açılan davada Solana Labs, Solana Vakfı, Solana’dan Anatoly Yakovenko, kripto VC devi Multicoin Capital, Multicoin’den Kyle Samani ve ticaret masası FalconX bulunuyor.

 Ripple, SEC'in Pençesinde!

Solana, ülkenin mali kurumlarına kayıtlı olmayan kripto varlıklarının satışına ilişkin düzenleyici belirsizlik nedeniyle kendisini zor durumda bulan tek blockchain şirketi değil. SEC, Ripple Labs'ı  2013 ve Aralık 2020 arasında 1,3 milyar doların üzerinde kayıt dışı XRP token sattığı iddiasıyla mahkemeye verdi. XRP, birçok borsadan delist edilirken, bu süreçte büyük darbe aldı. Analistlere göre, XRP fiyatının kaderi SEC davasından çıkacak sonuca bağlı.

ABD Menkul Kıymetler ve Borsa Komisyonu (SEC) ve Ripple arasındaki dava, William Hinman’ın yaptığı meşhur konuşmayla ilgili belgelerin mahkemeye sunulmasının emredilmesiyle yeniden hareketlendi. Mahkeme, SEC’in söz konusu belgelerin avukat-müvekkil gizliliği kapsamında kalması talebini reddetti.

Read Entire Article